Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Shakes & Fidget Database

PalloX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

2 dni temu odkryłem bardzo przydatną w Shakes & Fidget stronę. Jest to Shakes & Fidget Database.

Co ona takiego potrafi spytacie? Otóż bardzo dużo. Nie wiem jak autorzy uzyskali dotęp do tak ogromnej ilości danych, ale jest to naprawdę godne podziwu.

Opiszę niektóre jej funkcje:

Symulacja walki:

Możemy sprawdzić się z innymi graczami na podstawie naszych statów, aktywowanych mikstur i poziomu doświadczenia. Daje to całkiem miarodajne wyniki przekładające się na rzeczywistość.

battlecw.jpg

Symulacja wojny gildii:

Możemy sprawdzić jak nasza gildia poradzi sobie z innymi frakcjami. Program bierze pod uwagę wszystkich graczy, tych którzy nie dołączyli się do walki także.

guildbattle.jpg

Sprawdzanie statusu postaci (niekoniecznie naszej!!):

Możemy sprawdzić staty i ekwipunek:

statinf.jpg

Misje w tawernie i pozostałą awanturniczość:

stattav.jpg

Zawartość sklepów:

statsklep.jpg

Wykonane lochy:

statdung.jpg

I teraz, moim zdaniem najlepsza z funkcji:

Wyszukiwanie osób z itemami do klasera.

Na stronie jest podany sposób na zaktualizowanie swojego klasera, po tej czynności program może wyszukać osoby, które są dla naz dobrym celem.

Na stronie jest również BOT, jednak nie testowałem go, gdyż wymagane jest podanie hasła do postaci, a ja nie jestem zbyt ufny.

Opisałem ważniejsze funkcje, ale zanim zaczniecie tańczyć ze szczęścia lambade, smutna wiadomość: dostęp do lepszych funkcji nie jest darmowy. Jednakże po zweryfikowaniu e-maila dostajemy 3 dni darmowego najdroższego abonamentu! Tak więc przez 3 dni możemy bawić się i zdobywać klaser (jakieś 90% można wbić bez problemu. Zresztą można sobie skopiować nicki osób nas interesujących).

Link:

sfdb.overi.net

Nie znalazłem tematu już istniejącego o tej stronie. W regulaminie MPC Forum nie znalazłem nic o opisywaniu innych stron (nawet innych forów, a SFDatabase forum nie jest).

Opublikowano

EH szkoda że nie ma s10 na tamtej stronce, no nic przyda się jak dodadzą s10 ;P

Plusik oczywiście leci w twoją stronę.

Opublikowano

@XKosiKredki

Jak nie ma, jak jest :)

albumy.jpg

klikasz w upload album, pojawi Ci się okienko, w górnej części będzie link "Album content" i tam jest wyjaśnione jak wszystko zrobić.

@

Nie zapomnij potwierdzić e-maila.

Opublikowano

Jak masz ten śmieszny ciąg znaków to ctrl+a ctrl+c, klikasz w "upload album" wyskoczy ci okienko, wklejasz tam ten ciąg i klikasz update.

@Gamus

Niestety nie mam pojęcia. Może pomogłoby coś napisanie wiadomości do supportu tej strony.

Opublikowano

Oj... Źle czytałeś ;)

Regulamin forum -> II -> 14

[..] W przypadku wstawienia weń linków wychodzących poza MPCforum (tzw. Reflinków) użytkownik może zostać ukarany blokadą konta na 7 dni, lub ostrzeżeniem.

Strona przydatna, więc zostawię. ;)

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

Ta strona juz na forum raz byla ale nie tutaj tylko na SFforum ;p ale + dam nie bede zyd

nie bądz cham, daj minusa -----

Opublikowano

Szkoda że na FF niektóre opcje mi nie działają. Np tam gdzie mam grzybki i piwo mam po znaku zapytania. To samo jak chce przeprowadzić symulacje wojny. Wyskakuje okienko a tam na początku tylko znak zapytania i nic więcej. To samo jest z itemkami do albumu nic tylko ?. Lipa trochę :P

2sbu2dv.png

Opublikowano

@krycha1996

Oj... Źle czytałeś

Regulamin forum -> II -> 14

Cytat

[..] W przypadku wstawienia weń linków wychodzących poza MPCforum (tzw. Reflinków) użytkownik może zostać ukarany blokadą konta na 7 dni' date=' lub ostrzeżeniem.

Strona przydatna, więc zostawię.

[/quote']

W tym punkcie pisze reflinków (z ang referral link - link polecający), więc sądziłem, że jest to zabronione, jeśli podałbym link, który docelowo ma mi pomóc w zdobywaniu ludzi z mojego lina (czyli reflinka). Piszący regulamin powinien lepiej sprecyzować tą kwestię, gdyż jak widzimy są różne rozumienia tego punktu.

@razielek

Nie potwierdziłeś e-maila (co wyraźnie napisałem, że trzeba zrobić), więc nie masz 3 dni platynowej subskrypcji. Po tym jak potwierdzisz, będziesz mieć dostęp do wszystkich opcji.

Opublikowano

Ja dostałem od razu. Na jakim serwerze masz skrzynkę? Jeśli na wp, onecie albo interii to możliwe, że w ogóle nie dostaniesz (nie żebym specjalnie krytykował polskie serwisy, ale no cóż, taka prawda, one są najgorsze). Sprawdź jeszcze w folderze SPAM.

@na stronie jest możliwość dponownego wysłania linku potwierdzającego, możesz tego też spróbować.

Opublikowano

ja bez klasera tylko botem z areną wbiłem od 44lvl do 75lvl od 26% do 84,06%(tera mam tyle)

@Edit

@autor coś nie ufam tej stronie gdyż na SFForum jest podane że zabroniono tej strony gdyż kradną konta po podaniu hasełka

Opublikowano

@ El'Gohan

Właśnie dlatego NAPISAŁEM WŁASNORĘCZIE, że też jej nie ufam i nie próbuję włączać bota (wystarczyło przeczytać całość, a nie od razu zjechać w dół po link). Nie wiem jak jest w SFBot (bo nigdy go nie używałem), ale dzięki tej stronie można wbić ponad 90% klasera ręcznie. Jeśli ktoś nie ufa jakimkolwiek programom, w których wymagane jest podanie hasła to rozwiązanie jest świetne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...