Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Od zera do UriMilionera - czyli wszystko od początku.

Solkert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako iż wielu graczy w pogoni za łatwą urką decyduje się czy to na zakup bota, czy na jego darmową odmianę, a potem nie wie co po kolei robić, pragnę temu poświęcić mój Tutorial „ Od 0 do UriMilionera - wszystko od początku krok po kroku”

Postaram się opisać jak najdokładniej co powinniśmy robić w poszczególnych sytuacjach.

STATEK

Zaczynasz grę na starym serwie bez żadnych znajomych, po prostu pchełka i bot.

W tej sytuacji najlepiej jest jak najszybciej wybocić Uridium na Leonova. Jest to najlepsza możliwa opcja do bocenia na 1 gali. Warto zmarnować choćby cały dzień bocenia, żeby w końcu zakupić ów statek. Gdy zaczniemy już stawać na nogi i bocić na x-8 kupujemy Vege.

Pierwszy Etap.

Po nim kupujemy 15 generatorów szybkości za 2k Uri. Pozwala nam to na znaczne zwiększenie wydajności bocenia. Po wyboceniu Leonova Fs, koncentrujemy się na osłonach. Jeżeli zarejestrowaliśmy się przez specjalny link, to mamy już 3 flaxy, co jest bardzo ważne zwłaszcza na początku. Kupujemy 3 osłony bo2 i 4 flaxa. Dziennie sam bot, będzie zarabiał kilka mln kredytów, co pozwoli na sfinansowanie rozbudowy Skylabu, by ten sam mógł na siebie zarabiać, i na licytację niezbędnych do gry dodatków.

Drugi Etap

Gdy mamy już Leonova FS, 4 flaxy, 4Irysy i 12 osłon Bo2, przenosimy się na mapę x-2 i ustawiamy bota na bicie Lordakii, Strunerów i zbieranie boxów. Tym sposobem mamy kredyty i uridium, plus dodatkowo nabijamy lvl. Tym sposobem osiągnęliśmy 12lvl, tj. 10.240.00 PD i możemy zacząć bocić na mapie x-8.

Trzeci Etap

Gdy zaczniemy bocić na mapie x-8 powinniśmy być już w całkiem dobrej sytuacji. Posiadamy Leonova, 4-5 irysów, flaxy, komplet Bo2 (tj.16) i Full napędy. Skylab zaczyna sam na siebie zarabiać, a z czasem zacznie być to dochodowy biznes. Teraz musimy skupić się na wylicytowaniu Vegi. Warto zaoszczędzić kilka mln, lub nawet kilkanaście i zakupić ją na handlu. Jeżeli mamy mało kredytów i mamy wykupiony podwajacz, to można śmiało kupować Vegę za Uri. Bocimy dalej, aż do osiągnięcia Vego FS, 16Bo2 i 31 Lf3.Jeżeli stać nas, decydujemy się na zakup Goliatha, jeżeli zaś nie, to można spokojnie grać Vegą. Wtedy to zużywamy wcześniej nazbieraną energię na robienie wrót. Tu przydaje się bot z opcją robienia GG, jeżeli takiego nie mamy to trudno, musimy to przeboleć i samemu przechodzić przez niezliczone ilości alienów. Po zakończeniu wrót ( tu zależy wszystko od tego czy masz podwajacz. Przedkłada się to na ilość wrót, które wykonałeś) powinniśmy mieć wystarczająco Uridium na zakup 6 i 7 irysa za Uri, natomiast Irysa numer 8 można licytować za kredyty zdobyte za alieny w GG.

Etap Czwarty – Profil Pilota, Skylab i HighTech.

Teraz PP. Docelowo na 24 PP potrzebujemy ~770k Uri + sporo Sepromu. Wciąż cierpliwie bocimy aż uda nam się osiągnąć założoną liczbę PP. Ja podałem 24, bo zwykle nie rozwijam dalej PP. Równocześnie rozbudowujemy Skylab, przez co mamy pod ręką Seprom. Pytanie w co teraz inwestować Uridium ? W Skylab. Bez przyspieszonej budowy, rozbudowa Skylabu zajmuje całe wieki. Dlatego warto poświęcić te klikasz tysięcy Uri, zaoszczędzimy masę czasu. Gdy mamy już cywilizowany Skylab, kredyty przeznaczamy na resztę dodatków, ewentualnie na licytację pakietów niewidek 50 sztuk. Uridium inwestujemy teraz w High Tech, aż do wybudowania 3 hal. Sugeruję produkować 1.Robota w boju. 2.Precyzję rakiet. 3.Transfer energii/osłonę awaryjną.

Dalej, hmm cóż. Pozostaje nam jedynie zakup rsb, emp, boosterów i w drogę. Możemy zacząć ubijać

statki

Czas w jaki można realnie zrobić konto gotowe do walki, z wykupionym podwajaczem i kbotem z opcją GG to 30-40 dni (liczę, że komputer zostawiacie na noc, lub macie dedyka)

Wskazówki:

- Niezbędny jest podwajacz. Naprawdę pozwala to osiągać założone cele grubo przed czasem.

- Kbot z opcją GG. Niezwykłe ułatwienie. Nie warto żałować kliku złotych więcej.

- Gdy bocisz ustawiaj po 16 osłon i Irysach, na statku daj max napędów.

- Staraj się latać podkręconym tj. Seprom w osłony, złotko w napędy

- Dobrze jest mieć design 10% do osłony, pomaga uciec

- Bardzo dużo daje rejestracja z linku, Premium to spore ułatwienie na początku.

- Nie boć przez pierwszy miesiąc non stop. Rób przerwy co najmniej 2 godziny co 24h.

- Pilnuj stopnia zniszczenia dronów, coraz częściej zdarza się, że gracze ubijają bocących aż do pęknięcia wszystkich irysów.

- Gdy ustawisz opcję ubijania alienów upewnij się, że masz kupione i AKTYWNE Cpu kupujące wybraną amunicję. Nie chcesz chyba wystrzelać się z Białki, prawda ?

- Najbardziej jednak potrzebne jest szczęście w końcu używanie bota to na swój sposób ruletka.

- Możecie się dziwić dlaczego nie kupować od razu Golca. Otóż Vega dzięki swojej szybkości pozwala zbierać nawet 1-1,5k Uri na godzine więcej!

- Link do rejestracji : darkorbit.pl/prezent

- Warto poczekać te kilka dni/tygodni aż do wprowadzenia lf4, nie warto już kupować lf3, chyba, że mamy jakieś tajne info o tym, że lf4 nie wejdą lub wejdą za rok lub dalej…

post-127410-0-71270000-1314084013_thumb.png Tabela z kosztem każdego PP

Pozdrawiam, Solkert.

Wszelkie minusy mile widziane.

Poradnik wykonałem samodzielnie. Jedynie tabela z PP zapożyczona jest z oficjalnego forum DO.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Z tego co wiem Twoją aplikację zamknął Piotrek....

To co tu napisałeś jest dla newbie w dziedzinie bocenia.(nie mylcie newbie z noobem{nie chodzi i usera} ).

@down:

Rozumiem, sam teraz pisze tuta do wp....

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

@Bennq123 Tak moją aplikacja została odrzucona, ale nie wolno się poddawać :) to co napisałem jest dla nowych graczy, takich jak m.in. ZWIADOWCA;p kilka tematów temu opisywałem mu po kolei wszystko co i jak. Dlatego postanowiłem to zebrać i napisać ten oto tut.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

NoobKiller nie rozumiem, gdzie powraca Leonov? Kupujemy Leona, bocimy bocimy etc przerzucamy się na x-8 i wtedy jesteśmy w posiadaniu Leonova, następnie kupujemy Vege lub Golca. Dlaczego 15 Napędów? jeżeli Cię stać na Golca to ok, jeżeli na Vege to logiczne, że potrzebujesz 10, co nie zmienia faktu, że prędzej czy później będziesz musiał dokupić te 5.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Mały zonk jest w twoim poradniku.

Nazwał bym to "Od zera do straty kasy" :P

1. Zakładam nowe konto z premką,

2. Kupuje Kbota z GG 60zł,

3. Kupuje podwajacz 45zł,

4. W ciągu 28 dni dostaje PERMA i 105zł idzie się jeb...

Trochę to nie przemyślane nie sądzisz?

Jeżeli już to proponuje znaleźć jakieś stare konto, może kumple jakieś znajdą i na nim zacząć bocić.

Po co Ci premka. Zbierasz energię to masz kupony na naprawę, a do przerabiania surki wystarczy skrypt.

imetin_logo.png

Opublikowano

Po co Ci premka. Zbierasz energię to masz kupony na naprawę, a do przerabiania surki wystarczy skrypt.

Chociażby po to żeby walić 2x szybciej z rakiet i mieć 2x szybsza naprawę :P

Opublikowano

Tak tylko wolał bym nie tracić kasy według twojej wersji.

Ja robię to o wiele taniej.

Bocę bym na Biobocie bo to nie ma różnicy jak zauważyliście.

A gdy już mam poskładany komplet 6 wrotek, odpalam Kbota i Ibota w wersjach demo. Czyli mam 48 godzin na zrobienie wrót.

Morał taki że nie ryzykuje straty 105zł i na dodatek zaoszczędzam 60zł na Kbocie :P

imetin_logo.png

Opublikowano

W poradniku nie jest wymagany Kbot z opcją GG, to jest udogodnienie, sami przyznajcie. Zwłaszcza, gdy nie mamy jeszcze sepromu ani złotka na podkrętke wrota dłużą się niemiłosiernie.

To prawda, ryzykujemy perma w ciągu 28 dni, ale nie mówcie mi, że nikt nie ma jakiegoś starego konta, albo nie może od kogoś dostać zwykłej pchełki ze stażem...

Premium powiększa nasze możliwości. Nie chodzi tu o strzelanie z rakiet 2x szybsze, choć po części pewnie też. Chodzi o zwiększoną ładownię - większe zyski ze Skylabu, chodzi o rabaty - może 500 Uri na Bo2 to nie dużo, ale gdyby policzyć 5/6 irków za uri, 16 bo2 i 15 napędów, oszczędność jest duża.

Podwajacz - tak samo jak kbot z gg to jest dodatek. Nie musisz go kupować, ale znów musisz mi przyznać rację, że z nim o wiele łatwiej i szybciej można doprowadzić konto do stanu używalności.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Te kupowanie irysów za uri, zależy od serwera. Na mniejszych, tańszych bardziej opłacalne jest przesyłanie złotka ze skylabu na statek za uridium. Jak jeszcze mamy premkę, to jest to naprawdę opłacalne.

- Pilnuj stopnia zniszczenia dronów, coraz częściej zdarza się, że gracze ubijają bocących aż do pęknięcia wszystkich irysów.

Mamy przecież CPU naprawiające drony. Można to wygrać na aukcji za grosze.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

TuT wedlug mnie dobray ;]

ja tez na nim skorzystalem poniewaz wstawiles tabele z ilasca CDD na kazde PP a ja z regoly nie przegladam glownego forum DO ;]

odemnie ,,-'' ;] tak jak chcesz ;]

1319559475-U373267.pngkbotuserbar9ni9.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

UUUU fajne wszystko ładne i estetyczne :)

Pfff I ja Za To Dostałem Ostrzeżenie A. Angel Za

No fajnie to rozpisałeś, miło się czytało, - leci ;p. 

Pewnie Nic ;/ Hmm Trochę to Dziwnę ;/

I Gdzie Tu Jest Równość ?. Pewnie Jeszcze Za to dostanę Ostrzeżenie !

Pieniądze to nie wszystko, ale wszystko bez pieniędzy to chuj

Daj co uważasz za Stosowne !

awpart1.jpg

By Crytek™

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...
Uczeń
Opublikowano

A jak sie mam full elite stara i chce sie robic wrota czyli epsliki zeby miec okolo 30 lf-4 to lepiej bocic na niewidzie i zbierac skrzynki na mapie PvP z PETem czy normalnie latac na alienach na x-3 nie mam premiki i nie chce kupywac co polecacie?

Uczeń
Opublikowano

tam leja jak nwm co, to co lepsze niewida i na mapie pvp zbierać czy x-3 i tam latać gdzie jest najlepiej żeby zlozyć dużo wrót

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...