Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Fusion/Ability System

Missbułgaria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś przeglądając internet dowiedziałem sie czegoś ciekawego... Więc postanowiłem przyjrzeć sie temu bliżej..

A teraz do rzeczy x3 Podobno w nastepnym "wiekszym evencie" może dojśc nowa mapa Hallow Ravine mapka do "wstępnego oglądniecia" jest w 2 połówce tego filmiku:

http://www.youtube.com/watch?v=0abqsbDKl-4&feature=player_embedded#

Mapka zapowiada sie bardzo ciekawie a mi osobiście sie podoba.Teraz czas na gorsze wieści....

W raz z mapą prawdopodobnie by ukazał sie "MOD" o nazwie Arms fusion czy jakoś tak :D Bedzie on polegać na tym żę..Z jakiegoś % zabitych ludzi będa wylatywać apteczki (recover full hp) !

mam nadzieje że ten % bedzie niewielki lub prawie zerowy bo CA by już na psy schodziło. Jeśli chcecie zobaczyć apteczki można je oglądnąc w linku który dałem w 1 połówce przed pokazem new mapy.

I teraz new.. "System" Combat arms zamienia sie w gre MM0 ponieważ teraz bedzie mozna zdobywać skille..

"Większa Wytrzymałość" = Większa szansa na zdobycie apteczki z poległego wroga (niepotwierdzone: dodatkowo lekko zwiększona szansa na "tanking a shot(zrobienie zdjęcia?oberwanie strzału?)")

-"Szybkość" = Zwiększona zwinność (niepotwierdzone: dodatkowo lekko zwiększona szybkość strzału)

-"Siła" = Powiększona odległość rzucania granatu (niepotwierdzone: ułatwienie przy noszeniu ciężkich broni)

-"Kontrola" = Mniejszy odrzut(recoil)/większa celność(accuracy) -tak mi sie wydaje przynajmniej : d

Sam niewiem na jakich te zdolnosci serverach beda moze bedzie specjalny server czy może trzeba bedzie kupić skilla za nx albo dostać jakies punkty umiejetnosci za lvl up..

Ciekawe Linki związane z tematem:

http://combatarms.wikia.com/wiki/Hallow_Ravine

http://combatarms.wikia.c...at_Arms:_Fusion

http://combatarms.wikia.com/wiki/Ability_System

Pokaz nowej mapki:

Jeśli chcecie może jakieś newsy będa.Niewiem kiedy dokładnie to wprowadzą ale "wprowadzą"

Podoba sie? Nie pożałuj plusa :)xD

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

No to w ESl będzie nowa zasada ( no skills) TO nie mmo kurwa tylko FPS. Jak apteczka by wypadła na cw przeciwnikowi z lowem to bym się wkurwił ostro.

PS: Warn ?

Powiem tak ... Myśle że na ESL wszyscy będa grać no skilla : D zdenerwowałbyś sie jakby komus apteczka na cw wyleciała ale jakby tobie wyleciała pewnie byś podniósł ;) Osobiście myśle ze te apteczki sa bez sensu :angry: Teraz jakiś lucker może być lepszy od dobrego gracza .. ; (

Opublikowano

co nowego ma wejść to narzekacie tylko nawet nie wiedząc jak to wygląda nie grając iwgl "W raz z mapą prawdopodobnie by ukazał sie "MOD" o nazwie Arms fusion" czyli to nie będzie we wszystkich trybach. mi to tam obojętne wejdzie te nowe raz czy dwa zagram i wrócę do poczciwego eli na alpha i po co to narzekać?? mnie mapka zaciekawiła i to bardzo wygląda na w miarę dłużą:)

Opublikowano

Mapa fajna, jak nie będzie taka duża to można grać.

hmm z tymi apteczkami to sobie wymyślili..jakby to wyszło to będzie jeszcze pewnie jakiś event albo zmienione daily jobs żeby w to grać..

a te skille, to już mogliby dodać jakieś buty do ca ;p

Opublikowano

Zauważyliście że w 20 sec filmiku jak celuje snajperką to w ogóle mu nie ,,lata'' celownik jak by wstrzymał oddech?

@Top.

Mapka fajna ale pomysł z tymi umiejętnościami do bani.

Teraz nie będzie trzeba mieć skilla =/

2vtoz2w.jpg

Opublikowano
Combat arms zamienia sie w gre MM0

to od zawsze było mmo ? o.0 MMOFPS o.0

chodziło Ci o to że będzie dodany "rozwój postaci" czy coś w ten design

EXPmIpC.gif

Opublikowano

@up chyba deseń (nie ważne)

gra zawsze byla mmofps - samo wybranie postaci już zmienia gre(...)

///Design. nie spolszczam słów. Design to słowo angielskie, więc tak je pisze, ale mówię inaczej oczywiście.

Lenart

Opublikowano

Jednak nie rozpędziliście się troszkę ?

Zobaczcie na sam koniec - Ameryka to jest, czyli EU sobie jeszcze troszkę poczeka..

Co do mapki szału nie ma :P

EDIT

Nawet macie napisane że chcą żeby naprawili bug z clanami (wypierdziela komunikat serwer error - sam widziałem bo gram w NA) więc 100 % wersja US nawet link macie...

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Jednak nie rozpędziliście się troszkę ?

Zobaczcie na sam koniec - Ameryka to jest, czyli EU sobie jeszcze troszkę poczeka..

Co do mapki szału nie ma :P

EDIT

Nawet macie napisane że chcą żeby naprawili bug z clanami (wypierdziela komunikat serwer error - sam widziałem bo gram w NA) więc 100 % wersja US nawet link macie...

Na Blood Money długo nie czekaliśmy .

na ich stronie ukazało się takowa informacja i po jakimś tygodniu/2-uch Blood Money był już na naszej wersji .

Więc nie łammy się tylko czekajmy ;x

9368_gold.png

Opublikowano

Chwila...

To się robi zdrowo pojebane.

Spec=Only on mógł mieć apteczki itp.

A tu kurwa każdy kto chce bd miał ??

Auto heal ;D

Ale bd noobki płakać...

Siła ??

Mnie to wali , to się w małej ilości przyda.

A ten ostatni bd dobre , no recoil ??/ W jakimś tam skillu , oby to było od LVL.

Ale na 60% NX.To już bd przesada.

Mapka fajna , taka....jak by z unreala 2004 wzięte..kombinacje :D

Jeden krok do przodu , 2 do tyłu :P

EXPmIpC.gif

Opublikowano

teraz dopiero zobaczyłem ten filmik i sądzę,że to przesada z tymi apteczkami -_-

Może jeszcze niech zrobią drop Red Boxów oraz tych małych z FireTeamu ...

Przesadą jest już super solidier ...

Teraz medy wypadające z ludzi ...

Chore

9368_gold.png

Opublikowano

Trzeba przyznać że na nowe mapki narzekać nie będę bo akurat lubie sobie grać na wszystkich :)

Mapka luz skille też w miare bo skill na siłę się przyda przy używaniu broni typu SMG :)

Ale muszę trochu przyznać że te apteczki to lekko zjebali :/ I tak nie lubie speców a tu każdy będzie hp sobie ładował :/

Wyobrażcie sobie kolesia na specu z aidami(przykładowo) i jeszcze apteczki będzie zbierał ... lekka przesada jak dla mnie

Zamiast tych apteczek mogli dodać kolejne bingo z jakąś fajną bronią na 90dni ^^

sygnayr.png
Opublikowano

Widzę w tym jeden pozytyw :

Mapka

Reszta to gówienka .. niech jeszcze dadzą legalnego flyhacka !

Gra już schodzi na psy i robi się nie realna ..

To już nie jest ten sam Combat Arms co kiedyś ..

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Moim zdaniem skille będą dodane do REC systemu, ale jak mówie moim zdaniem.

Apteczki to troche niewypał ale jeśli będą leciały z częstotliwością 0,01% to czemu nie.

co do mapy fajna. Taki mroczny klimat ;p .

Co jak co ale nie należy wątpić w Nexona.

W przeciągu ponad 2 lat było już wiele update'ów i jak na razie combat utrzymuje taki klimat jak kiedyś.

To że NX'y latają to wiadomo bo w końcu z czegoś trzeba utrzymywać serwery.

Ja jednak uważam że byłyby to zbyt duże udogodnienia w klasycznej rozgrywce.

Porzro KADZIEW

Opublikowano

W naturze człowieka leży narzekanie...

Od samego początku przy niemal każdym większym patchu były głosy, że wprowadzane zmiany są głupie i CA traci klimat / Nexon jest chujowy itp.

Jednak jak widać CA rozwija się w bardzo dużym tempie, więc jak widać twórcy wiedzą co robią.

Jeżeli prędkość rozwoju CA się nie zmniejszy to za rok - 2 będzie to najlepsza darmowa gra mmofps.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Będzie najlepszy albo go tak spartaczą ze bedzie najgorszy....hm.. Traci to powoli realistyke od kiedy jak zolnierz na wojnie padnie wylatuje z niego apteczka xD Bez wątpienia nowe mody przyciagna graczy do gry moze kiedys bedzie bitwa na kulki ze sniegu obrona czołu czy sterowanie robotami.Nexon wie jak utrzymac swoich graczy i nie oferowac im nudy.Dlatego jest sporo czynnych graczy i dochodza nowi.Robią eventy w ktorych wygrywasz rzeczy za real kase i te joby... musisz grac zeby dostac nagrode. Cffaniaki .. ; )

Możliwe że wprowadza to po zakonczeniu tego eventu czyli gdzies około 10 sierpnia.

Pożyjemy zobaczymy ehh :huh:

Opublikowano

Mapka fajna.. ale to pojebane ze apteczki beda leciec z ludzi... Spece wkurwiaja z aidami... nexon troche ma na srane w swojej kapucynowej glowie... to juz przesada CA jak kiedys to bylo fajne... a teraz koles na cw dednie i odrazu leci kitek... nexon juz nie ma co robic z kasa i wogole a to wszystko przez tych zjebanych nx kida gdyby nie oni to nexon by padl!....moim zdaniem mapka by mogla byc ale te reszte to tylko wielki -! :angry:

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mapka fajna.. ale to pojebane ze apteczki beda leciec z ludzi... Spece wkurwiaja z aidami... nexon troche ma na srane w swojej kapucynowej glowie... to juz przesada CA jak kiedys to bylo fajne... a teraz koles na cw dednie i odrazu leci kitek... nexon juz nie ma co robic z kasa i wogole a to wszystko przez tych zjebanych nx kida gdyby nie oni to nexon by padl!....moim zdaniem mapka by mogla byc ale te reszte to tylko wielki -! :angry:

Hym hym tylko że gdyby nie Ci "NX kidzi" to byś nie miał jak grać bo by nie było combata, bo nie mieli by na utrzymanie serwerów kasy więc pierdolnij się w głowe....

Dobra tu jest tylko spam pożyjemy zobaczymy jak to będzie wyglądało bo same gdybanie lecą a nawet nie jesteście wszystkiego pewni

EOT

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

A więc parę słów ode mnie ;)

1)Combat - Robi się nie relany, ponieważ pierw robią serva RecRules który i tak nie ma dużego zainteresowania ..

Server beznadziejny, no bo gdzie na elimkach Zombiak ? niech Nexon przemyślisz 100x zanim coś wykona

2)Apteczki - teraz sobie wymyślili że z wrogów będą wylatywać apteczki pff. tak trudno pomyśleć nexonowi "nie lepiej porozmieszczać parę skrzynek na mapce gdzie będzie się znajdować apteczki/amunicje i co ileś by sie uzupełniało ..

Bo co urwiesz killa lecisz do apteczki a przed tobą wbije nobek z full spedem i szybciej Ci to zabierze ..

Moim zdaniem żenada ..

Jedyny + to ta mapka ;] wydaje się dość ciekawa ;P

Na początku myślałem że to będzie nowy desert bo na filmiku ją pokazują to jest ta muzyczka z deserta ;D

Mapka wydaje się taka mroczna w górach xD

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...