Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie związane z Ipod Shuffle 4g

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , moje pytanie polega na tym jak zgrać na tego ipoda muzykę bez używania ITunes.

Proszę o jak najszybszą odpowiedz.

Opublikowano

1. Najpierw należny ściągnąć programik iPod shuffle Database Builder z tego adresu:

To jest ukryta treść, proszę

2. Ze ściągniętego archiwum wypakować plik rebuild_db.exe i nagrać go na ipoda (do głównego katalogu). Oczywiście mówimy o nagraniu go na ipoda jako dysk wymienny.

3. Teraz już możemy wrzucać na ipoda (na dysk wymienny a nie przez iTunes) dowolne pliki muzyczne (oczywiście w formatach obsługiwanych przez ipoda) dowolnie pogrupowane i poumieszczane w dowolnej strukturze katalogów (w tym podkatalogów).

4. Po wgraniu muzyki odpalamy plik rebuild_db.exe (ten znajdujący się na ipodzie). Programik w ułamku sekundy przeszukuje zawartość ipoda i doda wszystko do jego bazy dzięki temu będziemy mogli odsłuchać pliki

5. Odłączamy ipoda i już jest gotowy do słuchania muzyki!

Oczywiście plik rebuild_db.exe wrzucamy na Ipoda tylko raz i uruchamiamy go za każdym razem kiedy zmieniamy naszą muzykę w Ipodku.

PORADNIK NIE MÓJ SKOPIOWANY ZE STRONY O IPODACH. Nie daję linku ponieważ nie chcę dostać bana.