Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer VPS - Jaki system

Tarzan17

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;]

Nowy tu jestem i nie za bardzo to wszystko ogarniam, i oglądają posty doszedłem do wniosku że wykupie serwer VPS dla mojego Kbocika ;] (Szkoda prądu i kompa ;P)

Znalazłem na forum tą stronkę : http://www.exone.pl/serwery/vps/kalkulator

I teraz moje pytanie brzmi : Jaki system operacyjny wybrać, aby Kbot mi działał na nim ?

Oczywiście interesuje mnie wersja najtańsza. Windows kosztuje od 20zl wzwyż, więc nie wiem czy to się opłaca (wystarczy mi serwer na miesiąc)

Widziałem opcje "Samodzielna instalacja" więc, abyy zainstalować system będę musiał zgrywać system z płyty na obraz ISO na kompa ? Czy można prosto z płyty odpalić instalacje ?

Z Góry Dzięki Za Pomoc ;]

Dam plusika jak kogoś to zainteresuje ;D

Opublikowano (edytowane)

Nie . Jest tam chyba opcja windows xp bez licencji .(była a czy jest to nie wiem)

No ja nie widzę tej opcji. Chyba że ślepy jestem, albo pod inną nazwą jest.

Są tylko 2 Windows 7 (32bit i 64) i Windows XP

Albo jak ktoś da rade, to podeślijcie inną stronkę, aby był z Windowsem do 20zł ;]

Edytowane przez Tarzan17
Opublikowano (edytowane)

No to widocznie usunęli to z oferty .

Więc, co wybrać ? :|

Znalazłem na googlach że gość instalował sam system i miał problem z instalacją ;/

Jest jeszcze jakaś firma co ma w miare tanie VPS-y ?

Tak, aby KBot działał tylko ;]

Edytowane przez Tarzan17
Opublikowano

Ymm, wydaje mi się, że przez aplikację typu WinE powinien działać :)

Hymm.. A to WinE trudne w obsłudze jest ? :D Bo ja tylko Windowsa ogarniam ;]

Opublikowano

Bierz windowsa z licencją a nie kombinuj :P

No chyba że masz super upload, czas, i cierpliwość na instalacje z własnego brazu iso :rolleyes:

Opublikowano

Wczoraj kupiłem VPS z windowsem aby już się nie bawić i nie tracić czasu , kupiłem dokładnie :

50 GB DYsk

512 Ram

Łącze 100mb

IP 1 Sztuka

Ether 1 sztuka

Windows Xp Prof 19 Zł

Reszte tak jak jest to zostaw

Jeśli puszczasz 1 bota to w sam raz Ci to wystarczy , wyjdzie CI 38 zł to nie jest majątek a na pewno lepsze to niż zostawiać kompa na 24h7/dni ofc prąd a tak to 38 wydasz i masz spokój.

Ja aktualnie puszczam 2 boty na tym co CI wyżej napisałem .Ofc na exonie wykupiłem .

Opublikowano

Wczoraj kupiłem VPS z windowsem aby już się nie bawić i nie tracić czasu , kupiłem dokładnie :

50 GB DYsk

512 Ram

Łącze 100mb

IP 1 Sztuka

Ether 1 sztuka

Windows Xp Prof 19 Zł

Reszte tak jak jest to zostaw

Jeśli puszczasz 1 bota to w sam raz Ci to wystarczy , wyjdzie CI 38 zł to nie jest majątek a na pewno lepsze to niż zostawiać kompa na 24h7/dni ofc prąd a tak to 38 wydasz i masz spokój.

Ja aktualnie puszczam 2 boty na tym co CI wyżej napisałem .Ofc na exonie wykupiłem .

Ok, też go kupie ;] Ale mam jeszcze pytanie, bo jak kupie to oni mi dadzą adres aby sie połączyć przez Zdalny Pulpit, czy jak ? :D Ja o VPS sie na tym forum wczoraj dowiedziałem, więc tego nie ogarniam ;d

Wiem tylko jak sei na to zalogować, bo włączałem już Test VPS na eXone.pl

Opublikowano (edytowane)

Dostajesz ip login i haslo . Jak je masz to logujesz się przez pulpit zdalny .

Ok, dostałem dane, zalogowałem się, i teraz chciałbym aby mi nie "klatkowalo" bota, bo jak lata to nie działa to płynnie, tak samo jak ruszam suwakiem. Można to jakoś ustawić aby to płynnie działało ?

edit@Napisałem do pomocy technicznej i zmniejszyłem prędkośc połączenia w Opcjach, i dowiedziałem się że jak nie jestem zalogowany na serwer to nie laguje sie serwer i wszystko normalnie działa (sprawdze to jeszcze).

Znacie może jakieś programy typu Pulpit Zdalny ? ;]

Edytowane przez Tarzan17