Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Oslona i atak w jednym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie mi powiedzieć jak moge zrobić tak żeby miec na FS (FullSpeed) 220k oslon i walic po 3k z x1 a na 1 konfie miec 440k oslon i tez walic okolo 3k. moj kolega tak ma ale mam bana na czat i niie moge sie spytac

Do dziś nie mogę uwierzyć, że stworzyłem konto z takim nickiem ;x

Opublikowano

sprubuj tak 1 konfa , 15 gen napędu i 31 lf3

druga konfa 15 gen osłony i reszta lasery lf3

Opublikowano

No ale na 1 konfie bede wtedy bez oslon a on ma na FS oslonki 200tys a wali 3k a na czolgu 400tys oslonek i tez wali 3k. wspomne ze ma 3 irki

Opublikowano

2xUP z takimi konfami to niby gdzie chcesz latać? W tą i spowrotem po własnej x-1? One się nie nadają na żadne mapy...

@UP

Fs i 200k osłonki - 6 osłon w dronach. Wtedy osłony na sepromie i podwójnych w designie na osłonę to dokładnie 207'900. Zostaje więc 5 miejsc na dronach [5 flaxów].

15 lf-3 na statku + 5 lf-3 na dronach to maks 3'075 dmg.

Na drugiej konfie 15x10'000*1,5*1,25*1,4*1,1=433'125 osłon. Reszta lasery.

To przy założeniu, że twój kolega lata na sepromie w osłonach i podwójnych / pojedynczych na osłonę boosterach. Mając 3 irki w innym wypadku raczej nie można mieć tyle osłon. No chyba, że ma zbugowane konfy.

Opublikowano

to dokup irki na początek byś miał komplet (8sztuk) wtedy będziesz miał dodatkowe miejsce na lasery.

Golec z 1 konfą którą ci napisałem dobry jest do dobijania przeciwników jak i ucieczki

Opublikowano (edytowane)

No coś myślalem bo to troche niemożliwe. Hmm a ban za to jest? za buga?

@Up takiej konfy wrzyciu nie wloze.. do ucieczki mam FS z oslonami na flaxach :( Przegrałem irka za 30mln :(

Edytowane przez XxxxMATEUSZxxxX

Opublikowano

to dokup irki na początek byś miał komplet (8sztuk) wtedy będziesz miał dodatkowe miejsce na lasery.

Golec z 1 konfą którą ci napisałem dobry jest do dobijania przeciwników jak i ucieczki

Twoje konfy nadają się co najwyżej na latanie w pięcioosobowej grupie. Zakładając, że pozostałych 4 członków ma seprom / boostery.

Jeśli lecisz solo i trafisz na mocnego golca mając 1. konfę, zanim zdążysz zmienić konfę dostaniesz raz z rsb i conajmniej raz z białka + wyrzutnia + rakieta. Rsb = 60k. Białka - 40k. Wyrzutnia - 20k. Rakieta - 10k. Razem 130k. Czyli już nie masz 1/3 hp. Nawet jak zmienisz na tą "bijącą" konfę to i tak prawdopodobnie padniesz.

Natomiast konfa bez osłon nie nadaje się nawet do gonienia przeciwnika. Mocny gracz uciekając na żylecie może zdążyć cię ubić, jeśli nie masz osłon.

Opublikowano

@Up tam już kiedyś byłem.

Dobra może sie jakoś dowiem, a może mi ktoś powiedzieć jak zrobić 620tys osłon bo widziałem u kolesia. I czy do 600tys musi byc specjalny booster?

Opublikowano

Ja ostatnio latałem z kolesiem, który miał ponad 900k osłon.

Można to osiągnąć bez większych problemów, o ile posiadasz 8 irków i odpowiednią ilość bo2.

15*10'000*1,25*1,4*1,1*1,5=433'125 osłon na samym statku. A więc jeszcze 170k do 600'000.

5 osłon w dronach:

5*[10'000*1,2]*1,25*1,4*1,1*1,5=173'250 osłon. Razem:

433'125+173'250=606'375.

Opublikowano

Arek z Fairym się wozi i kozak :D

@ topic Kolega jest bardzo słaby, jeżeli na czołgu bje po 3k z x1. Do 600k osłon nie potrzeba boosterów, wystarczy seprom w osłonach i bardzo dużo BO2.

Opublikowano

Więc tak. To co napisał autor jest możliwe do osiągnięcia z palcem w... spokojnie można to zrobić.

1. 220k osłon, Fs i 3k/hit.

Mając 2x booster ma osłonę, bańkę w profilu, design 10% osłon, Seprom w osłonach jedna osłona w Irysie daje dokładnie 39k osłon. Jak łatwo policzyć aby mieć ponad 220k wystarczy tylko 6 Bo2 w Irysie. Daje nam to łącznie: FS, 5 Bo2, i 25 Lf3. 15 lf3 bije bez żadnego podkręcenia, na sucho ~2300 - 1900. Jeżeli doliczymy wszystkie grube lasery, design, booster x2 na dmg, to z 25 lf3 da się osiągnąć dm grubo grubo ponad 3k z x1.

2. 440k osłon. To jest 11 osłon w ddronach, czyli pozostaje nam 20lf3. Bijemy wtedy ( nie wiem ile z x1) ale z x4 bije na tej konfie około 24-27k. Nie mam boosterów, żeby to sprawdzić.

Takie konfiguracje są możliwe, ale są bardzo słabe. Nie dają możliwości nawiązania równorzędnej walki z równymi nam graczami, przez małą liczbę osłon i zbyt małe hity. Optymalne konfiguracje to podział. Pierwsza powinna być szybka, gdyby ktoś jedynie uciekał (mowa o pvp mapach, nie o zwykłych) a 2. jeżeli ktoś będzie chciał się bić, no to czołg, czytaj 18-20 osłon, reszta Lf3 i bijesz sab + rsb.

Na zwykłe mapy proponuję 2 osłony w drony, FS i reszta Lf3. Na 2. Fs + 16 osłon w dronach. Ubijamy odlatujemy. Ktoś nas bije to włączam 2 konfigę, emp, niewidka i mnie nie ma.

Mam nadzieję, że pomogłem :) Jakbyś chciał mi podziękować to zbieram minusy. :)

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze