Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak szybko zdobywac nasiona

Bezimienny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Odkryłem dość fajna rzecz.

A mianowicie jak zdobywać szybko nasiona. Ja przez około 10 sekund zdobyłem 21.

Potrzebny bedzie " Bone Meal "

Grid_Bone_Meal.png

Wystarczy ze zrobimy pokoik 10x10x3. Musi byc w nim bardzo ciemno czyli bez drzwi i pochodni.

Potem wystarczy ze będziemy klikać bone mealem na ziemie i nasiona będą wypadać prosto do naszego eq

Proszę nie minusujce jesli o tym wiedzieliście. Moze ktoś inny nie wiedział.

Opublikowano

tak jak chcialem sobie zrobic pseudo ogrudek w domku w najciemiejszym koncie i nagle patrze a tu nasiona wypadaja.

P.S Nie trzeba klikac bone mealem wystarzcy ze sie przytrzyma wtedy jest szybciej

Opublikowano

Super mini-tut na początku myślałem "kolejny badziewiasty tut :(" Zrobiłem tak i to działa łap WIELKIEGO +

Cześć.

Opublikowano

@UP

A szkoda ze mnie tak z gory osadzasz ;/

P.S Czasami moga pojawiac sie tez kwiatki i polecam uzywac z conajmniej 5-10 bone melami chyba ze chce ktos miec malo.

Uzylem 21 bone meali i dostalem 53 nasiona czyli 2,5 na jednego bone meala. Przydaje sie jak ktos ma duze pole i dobrego mob griendera :D

Opublikowano

A i mam pytanie.

Czy jak kliknę na ziemię, to nasionka automatycznie wypadają, czy muszę rozwalić tę "trawę"

I jak mam sadzić coś, jeśli po ciemku nic nie widzę ? :D

Opublikowano

@2UP

Następnym razem jak coś zapytasz przeczytaj te kilka postów wyżej :D

@UP

A szkoda ze mnie tak z gory osadzasz ;/

P.S Czasami moga pojawiac sie tez kwiatki i polecam uzywac z conajmniej 5-10 bone melami chyba ze chce ktos miec malo.

Uzylem 21 bone meali i dostalem 53 nasiona czyli 2,5 na jednego bone meala. Przydaje sie jak ktos ma duze pole i dobrego mob griendera :D

@UP

Właśnie to jest fajne że one same "wskakują" do twojego eq.

Sadzisz po prostu patrzac się w ziemię.Dla orientacji mozesz postawić czerwona pochodnie na samym końcu

Opublikowano

no nareszcie będzie można sellać nasionka na multi itp bo tak to po 20-50 to malo bylo przez jakies 30 minut

Jak pomogłem licze na Lajka!!!
  • 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...