Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C ++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z utratą wielu cennych informacji, bo to wielokrotnie ułatwia początkującym zrozumienie różnych rzeczy. Poznałem już takich, którzy woleli książkę, która miała powiedzmy 300 stron i przedstawiała "suche" informacje, a inni sobie z tym nie radzili i woleli taką która ma 1000+(nie pamiętam dokładnych liczb). Z całym szacunkiem, ale strasznie tu dużo "wielkich" programistów.

linki zewn.

Opublikowano
miałem te pirackie pdf z 2008 roku.

O ile się nie mylę Symfonią z 2008roku jest już Symfonia C++ Standard która nigdy nie zostałą zeskanowana do pdfa.... I po co kłamać?

Edit: Pokazałeś tym samym na ile można wierzyć twoim słowom o znajomości czegokolwiek :|

Opublikowano

@up

Oczywiście, że tak! Ale on ma wydanie z 2008 w pdf i jest hejtem

Nawet po wpisaniu w google frazy 'symfonia c++ standart pdf' nie wyskoczy ci nic ciekawego.

oto cytat z jednego forum

Witam!

Symfonii C++ Standard w pdf-ie nie znajdziesz - sam szukałem długo i dałem sobie spokój.

BTW. książka jest świetna i naprawdę warto kupić oryginał, kosztuje ok. 70zł za 2 tomy (ponad 1000 stron). Sam autor zaprzestał pisania o programowaniu właśnie z powodu wycieku jego książek w pdf-ach i strat finansowych, a jest to świetny pisarz, wg mnie (i nie ntylko) to najlepsza książka do C++.

Więc biegiem do księgarni i zakup tą pozycję.

Opublikowano

@up

piszę się standard, analfabeto...najpierw sam się naucz ortografii...

@top

a skąd wiesz że mi kolega nie zeskanował naprzykład? Co to znaczy że nie ma? Wszystko jest.

Może ktoś uznał że dla tak chujowej książki skanów nie będzie robić?

---

poziom tego forum idzie na dno... Wszyscy wielcy eksperci w programowaniu. Tylko nieliczni na tym forum na prawdę coś wiedzą...

mogę cię zapewnić-ty do tego grona się nie zaliczasz

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano
Opublikowano

mogę cię zapewnić-ty do tego grona się nie zaliczasz

I wcale nie muszę? Nie będę się tu przechwalał co umiem, a czego nie. To ty popisujesz się i za wszelką cenę chcesz pokazać jaki to ty nie jesteś znawca, może wiesz nawet więcej od J. Grębosza?

a skąd wiesz że mi kolega nie zeskanował naprzykład? Co to znaczy że nie ma? Wszystko jest.

Tutaj się pogrążyłeś totalnie na całej linii. Widać, że nie wiedziałeś co odpisać więc napisałeś pierwszą lepszą opcje, która miałaby pomóc ci wybrnąć z twoich zakłamań.

Może ktoś uznał że dla tak chujowej książki skanów nie będzie robić?

A może ktoś uznał, że należy uhonorować to, że J. Grębosz włożył w tą książkę wiele pracy i czasu, tak więc warto by było oddać mu należyty szacunek i kupić tą książkę w księgarni, a nie zwyczajnie kraść ją.

Tak jak napisał saviola136

Nie można wierzyć w twoje słowa i umiejętności bo plączesz się w własnych kłamstwach gimbusie :|

Opublikowano

Karol Kuczmarski a'ka Xion - "Od zera do gier kodera"

Książka(a właściwie pdf/html) jest bardzo dobra i warta swojej ceny* znakomita i nikt Cię nie osądzi o priactwo.

http://xion.org.pl/productions/texts/coding/megatutorial/

*darmowa

Opublikowano
Opublikowano
I wcale nie muszę? Nie będę się tu przechwalał co umiem, a czego nie. To ty popisujesz się i za wszelką cenę chcesz pokazać jaki to ty nie jesteś znawca, może wiesz nawet więcej od J. Grębosza?

Co to miało znaczyć? Nie wychwalam siebie ocenilem jedynie twój poziom zaawansowania. Chyba mam do tego prawo?

Tutaj się pogrążyłeś totalnie na całej linii. Widać, że nie wiedziałeś co odpisać więc napisałeś pierwszą lepszą opcje, która miałaby pomóc ci wybrnąć z twoich zakłamań.

Nie rozśmieszaj mnie gimbusie. Co to miało wnieść do naszej dyskusji? Bawisz mnie i to ja powiedziałbym że "nie wiedziałeś co odpisać więc napisałeś pierwszą lepszą opcje, która miałaby pomóc ci wybrnąć z twoich zakłamań".

A może ktoś uznał, że należy uhonorować to, że J. Grębosz włożył w tą książkę wiele pracy i czasu, tak więc warto by było oddać mu należyty szacunek i kupić tą książkę w księgarni, a nie zwyczajnie kraść ją.

Wątpie? J.Grębosz nie jest dla mnie nikim ważnym. Nie znam go, nie widziałem jego wykładów by go oceniać. Bynajmniej dlaczego inne książki są "piracone" przez rodaków autorów? Bawisz mnie gimbusie.

Nie można wierzyć w twoje słowa i umiejętności bo plączesz się w własnych kłamstwach gimbusie :|

Szczerze ci powiem że nie skłamałem w tym topicu ani razu, gimbusie. W niczym się nie plącze i moje wypowiedzi w przeciwieństwie do twoich są składne ;)

Jaka jest kara za piractwo? Żadna. Określenie co jest kradzieżą jest bardzo trudne. Trzeba mieć dowody etc. A to kosztuje. Więc dopóki niektóre rzeczy są na moją kieszeń to je kupuje...Swoją drogą żeby kupić książkę tylko z omówieniem języka za 100 trzeba być gimbusem takim jak ty.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano
Co to miało znaczyć? Nie wychwalam siebie ocenilem jedynie twój poziom zaawansowania. Chyba mam do tego prawo?

Tak ale mogłeś ująć to trochę grzeczniej albo w ogóle tego nie pisać

-Tutaj się pogrążyłeś totalnie na całej linii. Widać, że nie wiedziałeś co odpisać więc napisałeś pierwszą lepszą opcje, która miałaby pomóc ci wybrnąć z twoich zakłamań.
-Nie rozśmieszaj mnie gimbusie. Co to miało wnieść do naszej dyskusji?

Wniosło to samo co to

Jaka jest kara za piractwo? Żadna.

Tak, dopóki Ci policja na chate nie wbije.

Bynajmniej dlaczego inne książki są "piracone" przez rodaków autorów?

Jest mnóstwo powodów, dlaczego ludzie piracą inne książki. Niektórzy czerpią z tego zyski, np. na smsach, które trzeba wysłać, aby pobrać książkę. Lub po prostu dlatego, żeby był taki pdf w necie za darmo.

Nie zależy to od tego czy książka jest chujowa czy świetna. I tak ktoś ją w końcu spiraci.

Opublikowano
Jaka jest kara za piractwo? Żadna. Określenie co jest kradzieżą jest bardzo trudne. Trzeba mieć dowody etc. A to kosztuje. Więc dopóki niektóre rzeczy są na moją kieszeń to je kupuje...Swoją drogą żeby kupić książkę tylko z omówieniem języka za 100 trzeba być gimbusem takim jak ty.

Hahah żadna hahahah proszę Cie ... Nie trzeba być gimbusem tylko normalnym człowiekiem, który szanuje prace innych i nie kradnie :) Poza tym gimbus możesz sobie mówić do kogoś innego, bo ja już dawno do gimnazjum nie uczęszczam.

Opublikowano

Wiek o niczym nie świadczy. Widać i młodocianych głupków jak i stare dziadygi którym odbiło, więc ten chwyt z wiekiem coś ci nie wyszedł.

Żeby kupić książkę za 100 w której są same podstawy trzeba być gimbusem. Za coś takiego jestem w stanie wybulić 120 zł:

http://helion.pl/ksiazki/visual-studio-2010-dla-programistow-c-jacek-matulewski-i-inni,vs21cn.htm

Oceniłeś mnie tak jakbym był złodziejem. Nie napisałem nic takiego, ani nic co mogło by na to wskazywać.

Cytat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...