Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C ++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym nauczyć się języka c ++ ale wiecie no już taki se program napisze ale taki na odpiernicz więc proszę was o podanie linka do prostej ksiązki daje + jeśłi mi się spodoba jakaś ksiązka możliwe że dam doładowanie telefonu za dyche więc dawajcie linki do książek a ja narazie za każdą daje +

Opublikowano

Na 2 stronach tego działu znalazłem kilka tematów, w których udzielono odpowiedzi na Twoje pytanie. Ty też dasz radę.

linki zewn.

Admin Cienia
Opublikowano

W tym temacie znajdziesz linki do pobrania książek

http://www.mpcforum.pl/topic/61210-narzedzia-dla-programistow/

1294477714-U1.png

Opublikowano

@up Krytykuje bo ma do tego prawo... Autorzy "tutoriali" którzy popełniają rażące błędy w artykułach szkodzą potencjalnym czytelnikom. Zacytuję Gynvaela z jego poradnika dla początkujących programistów:

Przy okazji tego punktu jednak bardzo ważna uwaga: od braku informacji gorsza jest dezinformacja. Tak więc wypowiadając się na forum czy liście dyskusyjnej, pisząc artykuł czy tutorial, pamiętajmy o tym że jesteśmy przez czytelnika traktowani z dużą dozą zaufania, i że prawdopodobnie wszystko co napiszemy zostanie potraktowane jako "na pewno prawdziwe". Przez to spoczywa na nas duża odpowiedzialność za prawdziwość, prawidłowość i aktualność informacji. Możemy na prawdę dużo zamieszania narobić puszczając w obieg nieprawdziwe informacje, lub po prostu możemy opublikować coś za co później, za 5-10 lat, będziemy musieli się wstydzić.

Lepiej wziąść się za porządną książkę, tutorial niż od początku wchłaniać nieprawdziwe, mylące informacje... Koniec.

Opublikowano
@4ggr - tylko krytykujesz. Sam pomoż i zrób lepiej.

Bardzo proszę.

Lekcja pierwsza:

Vector to nie klasa.

Dziękuję za przeczytanie mojego poradnika! :)

Materiału nie jest dużo, jednak może być on trudny do przetrawienia, zważając na to, iż nawet twórcy internetowych tutoriali ( polecanych jako "dobre" przez niektórych programistów ) nie opanowali go po dziś dzień w zadowalającym stopniu.

Nie traćcie jednak wiary, przy odrobinie ćwiczeń będziecie w stanie zrozumieć i wykonać wszystkie zamieszczone tutaj przykłady i zadania!

Spodziewajcie się następnych części wkrótce!

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

E tam mi się wszystkie książki podobają ale myśle nad zakupem tego http://videokurs.pl/kurs-c.php 39 zl ale szybka dostawa i jak oglądnołem jego 3 czy chyba 2 filmiku od razu zaczołem kumać oco chodzi a gość bardzo dokładnie wszystko wytłumacza a dodatkowo w zrobił tutorial tylko to jest dalsza lekcja :D jak stworzyć gre własną w której bendą odgłosy np. jak się chodzi bo trawie więć co o tym myślicie kupić i oglądac filmiki asz 13 czy to 15 h i się nauczyc najwarzniejszego w c ++ czy może czytać ksiażke która ma 600 stron -wiadomo :rolleyes: O a dlatych którzy chcą się nauczyc w tydzień języka html tą zapraszam na tą strone bardzo dobra w ponad 3 dni nauczyłem sie jak pisać stronę oczywiście musiałem sobie patrzec i przypominac ale tak w tydzień to się można nauczyćhtml jeśli ktos dziennie uczy się 3-5h polecam http://www.kurshtml.edu.pl/html/zielony.html Ale prosze o odpowiedzi czy kupić ten kurs z Dołu dziękuje ;)

Opublikowano

Co Ci po tym, że umiesz html? Ja radzę zacząć od słownika. Nie ma czegoś takiego jak najważniejsze rzeczy w C++, albo inaczej, powinieneś przebrnąć przez "wszystko", a później sam ocenisz co było najważniejsze. Kupuj wideo kurs jeśli przemawia do Ciebie ten sposób nauki i raczej nie skupiaj się na poradnikach "jak zrobić grę", bo ludzie mają zwyczaj bardziej zajmować się kopiowaniem kodu niż pisaniem własnego(kiedy bazują na takich rzeczach)

linki zewn.

Opublikowano

ZUZUWEEL

1. Jeśli chcesz się porządnie nauczyć C++ to nie wystarczy Ci tydzień jak w przypadku HTML.

2. Osobiście z mojego doświadczenia mogę polecić Ci książkę Symfonia C++, ale nie te marne pirackie pdf z wersji '99, tylko kupić oryginalną książkę , która posłuży Ci kilka lat :)

Opublikowano

lrn google.com

btw. @up Symfonia jest do dupy. Nie czytałem a C++ znam...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

@UP

Ha. Ha. Ha.

Principia Mathematica też jest do dupy. Nie czytałem, a jakoś dodawać umiem.

Stoicheia geometrias (Euklides) też jest do dupy. Nie czytałem, a jakoś geometrię znam.

Krytyka czystego rozumu też jest do dupy. Nie czytałem, a jakoś żyję jak umiem.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

lrn google.com

btw. @up Symfonia jest do dupy. Nie czytałem a C++ znam...

Dziwne podejście. Dla początkującej osoby(jako początkującą przyjmujemy tutaj kogoś kto nie wie absolutnie nic) bardzo dobrze jest przeczytać taką Symfonię. Grębosz przedstawia informacje naprawdę przystępnie, a kwoto 100 zł nie jest jakoś wygórowana(a to chyba nawet tańsze jest), więc w razie czego można tym rozpalić w kominku jak się ktoś zawiedzie(w co nie wierzę).

linki zewn.

Opublikowano

@UP

Kwota 100 zł zawsze jest niewygórowana.

Ostatnio za kwotę tysiąca złotych kupiłęm sześć szeleszczących bankknotów dwustuzłotowych.

Bardzo niewygórowana.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

po co płacić za ksiązkę którą przeczytasz w miesiąc i nie trzeba będzie tam zaglądać???

kwota 100zł jest bardzo wygórowaną ceną za naprawdę lipną książkę...

Mówiąc nie czytałem miałem na myśli nie uczyłem się z niej...a więc można, i nawet trzeba.

lrn google i tyle.

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

po co płacić za ksiązkę którą przeczytasz w miesiąc i nie trzeba będzie tam zaglądać???

kwota 100zł jest bardzo wygórowaną ceną za naprawdę lipną książkę...

Mówiąc nie czytałem miałem na myśli nie uczyłem się z niej...a więc można, i nawet trzeba.

lrn google i tyle.

Przepraszam jak możesz oceniać książkę, której nawet nie widziałeś na oczy? Poza tym osobiście posiadam Symfonie i bardzo sobie chwale. BTW Symfonii raczej całej nie pojmiesz w 1 miesiąc bo ona ma 2 tomy łącznie 1093 strony. Widać, że chuja się znasz :) "im google" ja pierdole...

Opublikowano

napisałem lrn google idioto...

2 tomy 1093? Z czego 60% to lanie wody na jakieś głupoty...

Nie widziałem na oczy? Widziałem i uważam że nie jest to najlepsza książka. Chwalenie jej tylko dlatego że innej nie znacie to idiotyzm...

Nie pojmę w 1 miesiąc? Po co skoro uczę sie języka a nie książki. Ogarniam język a nie książkę. BTW. jak ktoś uczył się wyłącznie z symfoni(i zajarzył) to szacunek. Niektóre rzeczy w ogóle nie są wytłumaczone...I ten wstęp. Dla każdego kto OGARNIA PODSTAWY PROGRAMOWANIA! Nawet tył książki tak twierdzi i jak się go spytasz to nie zaprzecza...

Widać że chuja się znasz...

Cytat

Opublikowano

Grzeczniej ok? Symfonia C++ wyd. trzecie z 2008 roku to książka na prawdę godna polecenia każdemu kto chcę się nauczyć C++, jakoś ja zaczynałem od niej i wiele doświadczonych programistów gdzie odbywałem praktyki mówiło, że jest to jedna z lepszych książek do nauki. Poza tym miałeś ją w ręku czy te pirackie pdf z 1999?

Opublikowano

miałem te pirackie pdf z 2008 roku. Swoją drogą co to ma znaczyć że książka prawie 10 lat dojrzewała i nadal nie trzymała się standardów?

Ci "doświadczeni" programiści których na oczy nie widzieli mają takie doświadczenie co ty w programowaniu w Malbolge...

Cytat

Opublikowano

@monkey

Sam 3 posty wyżej napisałeś

Widać, że chuja się znasz
więc następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz.

Nie wiem po co wydawać 100 zł na książkę, skoro za darmo jest dobry pdf "Od zera do gier kodera". Też jedna z najlepszych książek. Symfonii nie będę oceniał bo nie miałem z nią styczności.

To jest 1000 stron podstaw, które można by było streścić do 150 bez utraty żadnych ważnych informacji.

Opublikowano

@up2

Wow i co zaszalałeś gimbusie?

@up

Po to aby nie kraść ...

poziom tego forum idzie na dno... Wszyscy wielcy eksperci w programowaniu. Tylko nieliczni na tym forum na prawdę coś wiedzą...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...