Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze [OP] typy -> Ranked pick

Responsible

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Każdy zapewne ma jakiś typ postaci i jest to jego main. Oczywiście mamy prawo uważać dowolną postać za OP, którą przez mój wzgląd ma odwzorowanie we własnym stylu gry i wykorzystywanie jej atutów. Krótko pisząc w "ogarnianiu".

Jak dla mnie niedocenianym pickiem jest Swain, którą jest solidnym pickiem na mid. Ze złożonym DFG potrafi nieźle namieszać.

Jakie są Wasze ulubione postaci ? Ostatnio słyszy się o Lee Sinie, która naprawdę ma potencjał według wielu, ale rzadko go spotykam i nie ciągnie mnie nim do gry.

Co o tym sądzicie.

Z góry dzięki za zaangażowanie w temat,

pozdrawiam

cronaldoe.jpg

CR9 , Just Enjoy The Fo0TbaLl

Opublikowano

1. Jest już temat jakimi chara mi gracie.

2. Swain niedoceniany ? Mało kto gra, bo po prostu nie umią...

3. Lee sin jesy dość często bo to dobry pick do jungli lub solo top, nieźle miesza w late game.

@offtopic

4. Cr9 od kiedy ronaldo gra z 9 ? Sorry, ale jednak takie błędy rażą gdyż masz go w sygnie czyli jesteś jego fanem, a zrobiłeś najgorszy wart wstydu błąd.

zbyt duża sygnatura / Enzil

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/424406-jakie-champy-sa-dla-was-op/

Tu masz propozycje OP postaci ;x

Co do lee sina rzadko nim grają bo jest trudny, ale jak już umieją nim grać to może namieszać, a co do swaina odpowiedni focus w tfie i ignite go niszczy .. Może ludzie nie widzą w nim potencjału albo jeszcze nikt na streamie nie grał ;)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/424406-jakie-champy-sa-dla-was-op/

Tu masz propozycje OP postaci ;x

Co do lee sina rzadko nim grają bo jest trudny, ale jak już umieją nim grać to może namieszać, a co do swaina odpowiedni focus w tfie i ignite go niszczy .. Może ludzie nie widzą w nim potencjału albo jeszcze nikt na streamie nie grał ;)

Swain ma mocne early i mid game. W late jego przeżywalność i spada. DMG także w porównaniu do Anivi / Annie jest dużo mniejsze. Jest to dla mnie postać do 35-ej minuty i naprawdę jest imho OP. Trudny jest do opanowania, ale mam taką tendencję, że po kupionej nowej postaci, spędzam z nią około miesiąca, nieustannie nią grając ^^:) . Jakoś nie kręcą mnie nieustanne zmiany.

Lee Sin ogarnięty jak go widziałem ( miałem "przyjemność" się zmierzyć ) jest przegięty :E . Jednak tylko jungla. Wystarczy kilka fragów i sam kończy grę . Wyrzuca spod / pod turreta bez problemu. Coś czuję , że to moja następna postać. Warty uwagi jest jakiś jego skin :E ?

4. Cr9 od kiedy ronaldo gra z 9 ? Sorry, ale jednak takie błędy rażą gdyż masz go w sygnie czyli jesteś jego fanem, a zrobiłeś najgorszy wart wstydu błąd.

@offtopic

Myślisz, że nie wiem ? Mój opis pod sygną, to między innymi przesłanie / zażalenie do kontekstu gry tego piłkarza. Na ostanim El Clasico nie pokazał nic, dlatego jest "fanem", ale nie obecnej formy. CR9 was the best^^.

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Traditional jak dla mnie najlepszy ten czerwony do niego nie pasuje

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Chociaż ten czerwony imho do mnicha też pasuje :) . Tamten jest taki "nijaki".

Trynda po tym ostatnim reworku może być ciekawy. Teraz na 3v3 będzie nie do powstrzymania.

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Nie wiem jak Ty, ale moim zdaniem Trynda znerfili.

To, że dali mu furię, nic nie znaczy. Przecież wtedy Q leczyło o wiele lepiej niż teraz, crit szansa była znacznie większa.

Furia tak na prawdę jest tu zbędna, a moim zdaniem na prawdę, Trynda jest teraz słabszy.

Zagraj, a poczujesz różnicę. Chociaż w late game, dzięki ultimate ability jest w stanie sam zabić 2/3 championów. (Kiedyś też był w stanie)

aria-kinji-hidan-no-aria-23187036-1280-720_opt.jpg

Świat bywa okrutny.

Możemy tylko starać się na nim przeżyć.

Opublikowano

Nie wiem jak Ty, ale moim zdaniem Trynda znerfili.

To, że dali mu furię, nic nie znaczy. Przecież wtedy Q leczyło o wiele lepiej niż teraz, crit szansa była znacznie większa.

Furia tak na prawdę jest tu zbędna, a moim zdaniem na prawdę, Trynda jest teraz słabszy.

Zagraj, a poczujesz różnicę. Chociaż w late game, dzięki ultimate ability jest w stanie sam zabić 2/3 championów. (Kiedyś też był w stanie)

Moim zdaniem go ulepszyli. Już przedtem było "OP". Bardzo łatwa jest kontra dla Tryndy i głównie jego moc zależna jest od itemów.

Drobne zmiany w bulidzie i imo nie potrzebuje jużtych criców. Nie wiele go znerfili a dostał lepszego boosta :) . Zresztą ocenię to i podzielę się się skromną opinią :) . Byłbym wdzięczny za znalezienie poprzedniej statystyki skilów i porównując ją z ową, dzisiejszą. Piszę z komórki, także ciężko mi to znaleźć.

Z góry dziękuję za pomoc :)

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Dzięki za pomoc :)

Popatrz na dwa ostatnie patche. To wygląda lepiej niż dobrze :O . Bardzo ważna osoba z RIOT'u ma taki nick, ale żeby od razu taki boost o.O

Z obliczeń matematycznych prezentuję się wspaniale i pewnie zobaczę odzwierciedlenie w grze. Grałeś tryndą po reworku ?

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Trynda teraz ssie po tym nerfie. Kontra na niego?

Exhaust.pngitem_40.jpg

Raczej nie ma OP postaci, gdyż wszystkie są balansowane. A raczej powinny, bo wywalenie combo Anką, to co najmniej +1 frag jeśli tylko trafiłeś stunem. W dobrych rękach wszystko jest op.

Opublikowano

Tak, mi się gra gorzej.

Może dlatego, że na starcie za hity-crity nie dodaje mi punktów do Q (czyli słabszy heal) jednakże jest on co chwila (prawie).

A z tą furią moim zdaniem jest gorzej. Ogółem wydaje mi się jakbym nie miał crita:)

(gram bez run - w końcu trynd tylko dla zabawy)

aria-kinji-hidan-no-aria-23187036-1280-720_opt.jpg

Świat bywa okrutny.

Możemy tylko starać się na nim przeżyć.

Opublikowano

Furia jest dobra na early bo nie musisz zabić czy critnąć, żeby mieć punkty na leczenie. Automatycznie nie musisz mieć run full crit chance tylko możesz je z czym połączyć.

Co do kontry na trynde - thromail gówno daje kiedy on ma dużo as, life steal i crity po 300 (jeżeli masz sporo armoru), jedyne co możesz zrobić to zbić go szybko do ulta, exhaust odczekać chwile i rzucić ignite + skille które robią dmg przez jakis czas (E swaina i malzy)

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Raczej nie ma OP postaci, gdyż wszystkie są balansowane. A raczej powinny, bo wywalenie combo Anką, to co najmniej +1 frag jeśli tylko trafiłeś stunem. W dobrych rękach wszystko jest op.

No tak, niby wszystko jest "zbalansowane", ale w trakcie, gdy jakieś skile są naprawdę użyteczne i postać jest w rękach graczy, która potrafi nią grać to imho nazywa się "OP". Nie chodzi mi u championa po nafeedowaniu, bo tak to "każdy potrafi", ale umiejętne wykorzystanie pozytywów.

Trynda nadal potrafi kosić. Nie grałem po reworku, ale niczego mu nie brak. Imho to nie był nerf.

@Edit

Furia jest dobra na early bo nie musisz zabić czy critnąć, żeby mieć punkty na leczenie. Automatycznie nie musisz mieć run full crit chance tylko możesz je z czym połączyć.

No w early tak. Zrobili to między innymi dlatego, aby pozwolić mu na jungle i aby, nie tulił turetta do 6-go poziomu. Na każdą postać jest jakaś kontra :)

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Lee Sin...niedoceniony champion, naprawdę. Pamiętam jak to kupiłem lee sina i koledzy się naśmiewali że kupiłem "gówno". Po długim graniu nim i siedzeniu długo na leaguecraft.com obmyślając build w końcu doczekałem się mojej pierwszej quadry. Teraz ludzie czasami pytają się podczas gry jakim cudem tak dobrze mi idzie "do dupy champem", większość twierdzi że "luck".

Co do tyrka to dla mnie nie ma różnicy, jednak troszeczkę jestem za tym że go zboostowali, ponieważ łatwiej mu jest na start, a w late jak to już napisałem, to samo.

Jeśli Ci w czymś pomogłem, nie bądź żyła i kliknij Lubię to!

Opublikowano

Lee Sin...niedoceniony champion, naprawdę. Pamiętam jak to kupiłem lee sina i koledzy się naśmiewali że kupiłem "gówno". Po długim graniu nim i siedzeniu długo na leaguecraft.com obmyślając build w końcu doczekałem się mojej pierwszej quadry. Teraz ludzie czasami pytają się podczas gry jakim cudem tak dobrze mi idzie "do dupy champem", większość twierdzi że "luck".

Co do tyrka to dla mnie nie ma różnicy, jednak troszeczkę jestem za tym że go zboostowali, ponieważ łatwiej mu jest na start, a w late jak to już napisałem, to samo.

Grasz z ciotami które nie wiedzą że lee sin to najbardziej zajebisty off tank.

Na Iemie dużo osób nim gra ,i oni wiedzą że lee sin to zajebisty pick.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Trynda OP w ch*j, gram nim i w 30min kazdego biore na 3hity.

Co Ci da exhaust na trynde skoro on Ci wali 1k kryty, ze zmniejszeniem 75% wali 250i tak jest duzo, a exhaust trwa 3 sek ?

Thormail tak samo, co z tego, ze Ci bedzie zabierac te 30% z twoje dmg skoro i tak go szybciej zabijesz niz on Ciebie.

Opublikowano

No tak, bo lepiej nie dawać wcale exhausta i niech wali Ci za te "1k" po nerfie. Nie pomyślałeś, że widząc Tryndę w przeciwnej drużynie lepiej wziąć więcej niż 1 exhaust? I lepiej nie brać Thornmalila, który daje poza 30% odbitego dmg i 100 defa, lepiej feedować Tryndę.

Nie wiem jak nerfem nie nazwać zabranie 36% crit dmg. Teraz Trynda ma hity porównywalne z Yi, tyle, że ten pierwszy ma kilka s nieśmiertelności.

I chyba grasz z warzywami, które dają się nafeedować Tryndzie. Albo z jeszcze większymi debilami, którzy nie biorą CC do drużyny.

Opublikowano

Co Ci da exhaust na trynde skoro on Ci wali 1k kryty, ze zmniejszeniem 75% wali 250i tak jest duzo, a exhaust trwa 3 sek ?

Thormail tak samo, co z tego, ze Ci bedzie zabierac te 30% z twoje dmg skoro i tak go szybciej zabijesz niz on Ciebie.

"Właśnie mi Trynda zjechał nafeedowanego singeda z thornmailem z 3,5k hp w 10 sekund. Tjaaa, easy to counter." . Często spotykam takie wypowiedzi.

CC/Exhaust => GG ;)

Na każda postać jest sposób. Imho trynda po reworku dostał dużego boosta, nie buduję się go czysto pod obrażenia krytyczne. Inny sposób składania itemów i mi gra się dużo lepiej po tej zmianie.

No tak, bo lepiej nie dawać wcale exhausta i niech wali Ci za te "1k" po nerfie. Nie pomyślałeś, że widząc Tryndę w przeciwnej drużynie lepiej wziąć więcej niż 1 exhaust? I lepiej nie brać Thornmalila, który daje poza 30% odbitego dmg i 100 defa, lepiej feedować Tryndę.

Nie wiem jak nerfem nie nazwać zabranie 36% crit dmg. Teraz Trynda ma hity porównywalne z Yi, tyle, że ten pierwszy ma kilka s nieśmiertelności.

I chyba grasz z warzywami, które dają się nafeedować Tryndzie. Albo z jeszcze większymi debilami, którzy nie biorą CC do drużyny.

j/w

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Trynda jest calkiem ok na low elo solo q gdzie nie ma w ogole teamplayu i ludzie feeduja/ daje farmic i jak taki tryn kupi 3-4 itemy to jest nie fajnie, ale na 1400 nawet juz ludzie wiedza ze trynda dostaje bule od razu ult musi -> ktos go wywala z tfa (np. ali headbuttem, singed wyflinguje) i ma wyjscie isc i pasc lub uciekac nic nie robiac.Wiec trynda jest op na normale z nupkami i low elo

Opublikowano

Trynda jest calkiem ok na low elo solo q gdzie nie ma w ogole teamplayu i ludzie feeduja/ daje farmic i jak taki tryn kupi 3-4 itemy to jest nie fajnie, ale na 1400 nawet juz ludzie wiedza ze trynda dostaje bule od razu ult musi -> ktos go wywala z tfa (np. ali headbuttem, singed wyflinguje) i ma wyjscie isc i pasc lub uciekac nic nie robiac.Wiec trynda jest op na normale z nupkami i low elo

Tak, tak, wiemy. Pewnie siedzisz jeszcze na ELO Hell i już nie dajesz rady.

x>2100 jest bardzo dobrą postacią. Nawet nie wyobrażasz sobie, co on robi.

cronaldoe.jpg

Opublikowano

Wszystko zależy od gracza i splotu okoliczności, które dadzą mu się nafeedować albo zjebać gre innym

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

Lee mega pick, do lesienia, na lane. Fajne ganki [Q], kopnięcie, slow. Niedoceniany, ponieważ gdy go wypuścili, okazał się guwnixem służącym tylko do farmienia minionów. Co do reszty picków? Proszę bardzo, przekażę co sam zaobserwowałem, oczywiście jest tego więcej i pewnie znacie się lepiej, lol (nie na elo hell, więc skończcie.)

Solo Top:

- Singed

- Jarvan

- Irelcia

- YORICK

- Lee

- Lanewick i Lanedyr

- Gragas też owni beczkami, ale to i tak niespecjalnie. (do a barell roll!)

- Renekton (nadal still viable wbrew innym)

- win zhao

- akali

Las:

- Troll

- Lee

- Olaf

- Mumu [ban 100% na 1000-1300]

- Udyr

- gp

- ww

- yi

- trynda

- win zhao

AP MID:

- Brand [mój main, dla mnie jest obecnie op przy lekkim feedzie i farmie nie ma na niego mocnych.]

- Annie

- Orianna [obecnie świetny pick]

- Anivia zawsze była i jest dobrym pickiem]

- Malzahar

- Cass [ tylko ogarnięta]

Supporty:

- Sona [ulti <3]

- ALISTAR FTW

- Soraka [heal z dupy i co okres czasu z dupy - kontra na karthusa]

- Janna [ trochę słabiej, ale ok]

- Taric

AD bot CARRY:

- Ashe [ zawsze i wszędzie ulti viable będzie]

- Caitlyn [dat range wtf]

- Vayne

- MF

- Corki [ nie to co kiedyś z blindem ale lajt]

---

- kog [zasięg]

- tristana

Pewnie się i tak nie zgadzacie ale bez ognia.

Everyday i'm shufflin'.

Opublikowano

W lesie wymieniłeś prawie każdego, a nie każdy jest op ;x

Jak dla mnie rumpel pozostaje op i team fight orianna

35205.jpg

33071.png

Opublikowano

W lesie wymieniłeś prawie każdego, a nie każdy jest op ;x

Jak dla mnie rumpel pozostaje op i team fight orianna

Nie wymieniłem OP postaci, tylko dobre picki na każdą pozycję. Każda z nich może być nazwana OP jak się nią umie zagrać.

Everyday i'm shufflin'.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...