Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Założyłem niedawno wlasny serwer na wersji 1.7.3. i mam w zwiazku z tym takie pytanie. czy jest mozliwość aby Admin czyli ja latał jakoś tutaj ? ponieważ musze zrobic pare rzeczy dośc wysoko i sa problemy z zejsciem albo z tym że spadne. prosze o pomoc z góry dzięki :)

Opublikowano

Tak jak koledzy @up piszą ten plugin wgraj i MC

A poza tym, by nawet jak spadniesz nie umrzeć

Wpisz komendę /god

Wtedy jesteś nie śmiertelny, z tego co wiem to nie trzeba żadnego pluginu wgrywać :>

I komenda do dywanu admina to

/mc

Opublikowano

Tak, pobierz gotowe pliki najlepiej to nie będziesz się musiał męczyć.

Plików jest trochę np: Krzysztofa, Mąka, Terrain, TopModel

Opublikowano

@up

z tych plików co masz to musisz ją tylko przerzucić do plików których używasz

(ale mapka musi sie tak samo nazywać jak w server.proprties)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano (edytowane)

@up tak przerzucić np. ją na pulpit

i masz ja juz zapisaną

(nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem)

Edytowane przez TheJeron78

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano (edytowane)

chodzi o to poprostu ze nie chce stracic tej mapki ktore mam obecnie na serwerze.

a tak wogole czyje pliki serwerowe polecacie na minecraft 1.7.3 ?? z tych http://www.mpcforum.pl/topic/412890-spis-plikow-serwerowych-na-173/

i jeszcze pytanie czy z tych plikow wymienionych co tam sa w temacie pisze ze sa na 1.7.3 a jak wchodze w nie pisze ze na 1.7 to jak wkoncu jest ;> ?

Edytowane przez rambotic990
Opublikowano

a czemu majac plugin MagicCarpet wpisuje /mc i pokazuje mi ze taka komenda nie istenieje ??

pozniej wpisuje i /fly i rozne komendy niektorych pokazuje sie ze komenda nie istnieje a sprawdzalem i pluginy napewno mam

Opublikowano

po co mc...

plugin SuperPowers czy jakos tak on sie zwie pozniej wpisujesz w konsolce wlasnie superpowers i np rozwalasz reka kazdy klocek na hit'a i latasz przytrzymujac shift ale nie polecam bo nie polatasz tak spokojnie jak np na SPC ze np postoisz w miejscu w locie tylko ciagle zapierdzielasz

Opublikowano (edytowane)

a czemu majac plugin MagicCarpet wpisuje /mc i pokazuje mi ze taka komenda nie istenieje ??

pozniej wpisuje i /fly i rozne komendy niektorych pokazuje sie ze komenda nie istnieje a sprawdzalem i pluginy napewno mam

Gdybyś pluginy miał wgrane to by działało na 100%.

Osobiście ja używam plików serwerowych by NetherShine. Fajnie się używa i wogóle.

Prosze link:

A ogólny spis plików serwerowych masz tu:

Ale NetherShine ci naprawdę polecam super! Bodajże w v3 i v4 masz taki podział Lite (dla słabych komputerów), Medium (dla średnich komputerów) oraz Heavy (dla mocnych komputerów). Są niektóre pluginy spolszczone, naprawdę polecam!

Odradzam natomiast plików by Krzysztofa dla mnie troszkę szajs niektóre rzeczy nie działają itp.

Edytowane przez Velibox