Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VEGA czy GOLEC

ZWIADOWCA :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

GAJOS: Weź się zastanów i bądź obiektywny... Ja mam full elite i jestem "napakowany" (jak nie wiesz ocb to sprawdź to jeszcze raz) i ty też jesteś Vegą FE napakowany. Mamy tyle samo PP, i co sądzisz, że ubijesz ot tak kogoś kto ma 5 osłon więcej (przy max podkręceniu z boosterami 1 osłona Bo2 w dronie to 39k osłon, na statku około 30, może ciut mniej.) Jeżeli umiesz liczyć, a nawet jakby nie to powiem ci, że jest to grubo ponad 100k osłon. Mało tego mam jeszcze przewagę 5 lf3, być może wkrótce 5 Lf4 i różnica będzie jeszcze większa... Nadal myślisz, że możesz mnie ubić? Dodajmy jeszcze kwestię designu... Na Vedze masz tylko 2 opcje. 1.5% dmg + przyspieszenie (które nie pomoże ci mnie ubić) albo zwykłe 10% osłon. Ja mogę zastosować 5 różnych wariantów. Kolejna rzecz: Na boosterach mam 372k, o ile dobrze pamiętam hp, a Vega około 260-280, nie pamiętam ile to było. Ciekawe, to też jest atut Vegi?

Wniosków nawet nie chce mi się pisać, bo chyba tylko jakieś bezmózgie Yeti ich nie dostrzeże.

Ale i tak "Vega mnie upierdoli i zajebie, bo umie grać". Fakt pominąłem konfiguracje... Jednakże jak wspominałem w poprzednim poście, nie mówię tutaj o kretynach, którzy latają z 16Bo2 w irysach, tylko o ludziach MYŚLĄCYCH. Ok, zdarza się, że Vega napakowana pokona golca napakowanego, prawda. Tylko ile razy na 100 uda się to przeciętnemu graczowi? Może ze 3-4 na 100. A ucieczka to nie jest żadne rozwiązanie, bo na bitewne lecę ubijać ja, po to mam boostery, choćbym miał się bić 1 vs 5, pękne ok, wyklepie i znowu.

Liczę na minusy i pozdro dla myślących.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Poza tym WSZYSTKIE dodatki kupujesz na handlu, dodatkowo możesz kupić design - też na handlu - każdy design jaki tam jest wylicytowałem za 100k za pierwszym razem

headerlogoc.png

Opublikowano

Mam aktualnie niecałe 10kk (inwazja była a ja wszedłem 19.20 a ona była do 20 :( )

więc o której i za ile żeby było najtaniej kupować golca i desing z ogniami do niego

ale w przedziale od 8rano do 11wieczorem w tedy jestem przytomny :)

I jeszcze 2 pytanie :

Słyszałem że na x-4 jest dużo BB czy bocenie na 8lev. jest tam opłacalne?

Używam BioBota a jutro mam zamiar testować Kbota.

logo.png
Opublikowano

Po 1. Jak najszybciej Leonov. I tylko on, aż zrobić FE, wtedy możesz kupować vege albo Golca. Dlaczego? Bo Leon na 1 gali jest trudny do zarżnięcia. Więc albo zalicytuj Leona, albo kup, nie jest drogi. Co do designu... Stawiaj po 200k, po 500k i uda się w sumie kupić tanio. Ale po co trwonić kase na design? Lepiej zalicytuj Lf3, albo Bo2. A najlepiej Napęd za 2k uri, aż skompletujesz FS.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Design można i za 1k wygrać, dla vegi są tylko 2 i każdy je ma.

Poza tym możesz bocić nostromem fs, potem dopiero vega albo golec.

Nie licytuj BO2 albo LF3, nie opłaca się, ja już 3x przewaliłem BO2 za 30 mln na pl3 (udało mi się kupić tylko raz [ 5 rano] i to za 45kk).

Najlepiej bocić na x-1 (musisz mieć level mniejszy niż 7), ja mam już golca fs z 4 iryskami (po dzisiejszej nocy już 5), full dodatki (handel) i 17 lf4 (na pl3 - kbot) i 7 BO2, 3 BO1 (ze skrzyń piratów)

Zanim uzbierałem na golca fs latałem nostromem fs, teraz golec ze złotkiem w napędach i kbot zbiera po 3-4k/h.

Poza tym mam drugie konto na pl2 które lata only BioBot, nam słabsze wyniki, bot zbiera 2-3k/h - też golec fs + złotko

Kbot to niewielki wydatek a troszkę lepiej się na niego patrzy, poza tym płatny i daje to poczucie bezpieczeństwa :D

(chociaż z botami to nic nie wiadomo)

@Pytanko

Mam już 9,5kk jackpot'a - max to 10kk czy będzie dalej liczyło?

Poza tym za kredki to skylab rozbuduj, potem się niezłe sumki z tego zbierają i seprom potrzebny do pp

headerlogoc.png

Opublikowano

Max jacpot to 10k nie kk. k to tysiąc, kk to milion.

UP masz nieprzepisową sygnaturę, z odnośnikami zewnętrznymi.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

@up kolega popełnil literowke z jednym k ;) Nie ma powodu do krzyku...

Gdy uzbierasz 10k JP to nie jest on naliczany - Gdy wbijesz FE itd. Bardzo polecam startowac w bitwie JP bo można sporą kaske wygrac. Nawet jak nie masz 18 lat , startowac można na "tatę" ;p czyli podając jego dane i to on odbiera nagrode gdy wygrasz jp

Opublikowano

Troszkę mnie ten przecinek w jackpot zmylił i rzuciłem od razu że 10kk (nie literówka, mój błąd)

Co do sygnaturki to nikt się do niej nie przyczepił, a nawet mod ma w niej linki więc jak na razie to olewam.

headerlogoc.png

Opublikowano

2xUP. Nie robie żadnego rabanu z powodu literówki :) Co do bitwy... sam jej nie wygrasz, potrzeba cała masa szczęścia i dużo pomocników. Poza tym zanim wypłacą ci te 10k JP sprawdzą twoje konto wzdłuż i wszerz i jeszcze raz i jeszcze raz i tak aż znajdą :) Ale co tam, marzyć każdy może :D

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Odpowiedź brzmi - GOLEC. Dlaczego? Gram na stosunkowo małym serwerze. Nie dobociłem się jeszcze all, ale właśnie nie dawno zrobiłem grube, mam seprom itd. Zrobiłem 1 wylot full napakowany, na dobrych konfach jak dla mnie. I co? Były vegi, które rzeczywiście, miały może nawet więcej PP ode mnie i były full napakowane, ale były bez szans. Szybkość? Jak mi zaczynały spierdalać to mam w asortymencie rakietki spowalniające, i vega sobie może possać ;)

Vegą latam od czasu do czasu, bo jest fajna zabawa i tyle. Do dłuższej gry to nie ma sensu.

Opublikowano

Jeśli chodzi o Lenov ( dobrze napisałem?)

to miałem 20k uri ale kupiłem robota za 5k

mogłem szybciej do inwazji wrócić :)

i lasery:

-jeden za 10k

-drugi za 5k

bo mi kozaczyli że nostroma urżnąć można bez

problemów, jakbym tego nie powiedział ale u mnie

są 3 osłonki tylko(zielona,czerwona, i ta niebieska za 256k)

a reszta to napędy za 16k oprócz jednego co dostałem go za osiągi

to teraz 5min przed 9 zacznę licytować golca albo Lenova to se poboce

Nic z tego nie wyszło wydałem tylko3kk

Ale dość narzekania właśnie pobrałem Kbota i jak sie to

wszystko ładuje to zaczymuje się na CHECKING LISENSE.

I pisze w 1alert żebym się zarejestrował coś ale ja chce go tylko na 24H.

logo.png
Opublikowano

Masz w dziale Tutoriale, tut jak kupić kbota po kolei wypisane wszystkie czynności i tam się dowiesz co i jak zrobić, żeby działało. Idź do sklepu po PSC.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Musisz zarejestrować się na Jabberze, i podać w KBot CC swój user PIN i hasło.

W KBot CC powinno być "Register" czy coś w ten deseń

(KBot CC jest w tray'u)

Opublikowano

Dzięki za wyjaśnienie jak odpalić Kbota.

pobawię się min jutro.

Aktualnie mam włączonego BioBota i zbiera mi skrzynki na 2-4.

Chodzi godzinę i uzbierał 1400 uri, wiec razem koło 3k.

Czy opłaca się kupić klucze do skrzyń jak mam 3k uri?

logo.png
Opublikowano

NIE opłaca się. Dlaczego? Bo z 3 kluczy możesz mieć 3 bo2, 3 lf4,3 designy, ale ich nie będziesz miał, a lepiej je wydać na poprawę wydajności bocenia, czytaj napędy.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Up

Dzięki za odpowiedź jeszcze dzisiaj(wieczorem) powinienem mieć koło 10k uri

to się LEONOVa kupi może napędy jeszcze i się poboci na wyrzutnie, osłony, itp..

a golca się spróbuje na handlu po inwazji albo dwóch

logo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...