Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] VEGA czy GOLEC

ZWIADOWCA :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli taki lub podobny temat był (nie widziałem) to proszę o zamkniecie i jak łaskaw link :)

Witam mam dylemat miedzy vega a golcem i ich desingami.

Wiec moje pytanie to :

Który z nich jest lepszy (czy też bardziej opłacalny) , i jakiego desinga do niego wybrać?

Liczę na uzasadnione odpowiedzi :)

Oczywiście będą + .

logo.png
Opublikowano

Ale który desink n 5% ten jeden z po 250 tyś czy ten za 100 tyś (uri) ?

Przy golcu zastanawialem się też przy SOLACE nie lepszy by był ?

Widziałem koksa co na nim latał i wszystkich jechał na 10% hp oczywiście zwiewał jak ich się 5 robiło

A jesli chodzi o żułtą vege to samym wygladem nie będę wygrywał chociasz jest też mi się podoba.

A uri mam z BioBota.

logo.png
Opublikowano

Feeka+ oczojebny z(tu powinno być u otwarte z kreska, ale nie umiem tego napisać :( )łty design i spierdalasz przed kaszdym xD

A tak serio to golec i solace jeśli latasz w grupię.(+ bug na ponowne użycie skilli bez ładowania ich)

Design zależy od tego co masz zamiar robić więc wybór należy do Ciebie.

A co do Vegi to się nie opłaca teraz, bo każdy golec fe rozpierdoli ją na parę strzałów zanim zdąży uciec. Kiedyś była dobre, ale teraz pp itp...

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Według mnie golec jeśli ma się premium lub kupony.

Vega jeżeli nie ma się kuponów i premium ponieważ można uciec :)

ZBIERAM LUBIĘ TO :)

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

Widziałem na You Tube i vegi i golce w akcji oba dobre,

a filmiki z nudów oglądałem jak mi bociło teraz różne żeczy robie

Vegów jest zdecydowanie mniej i są szypsze a maja mniej spotów

na lasery i generatory i tylko połowe życia golca jednak nie cza mu

dawać napędów a lasery do dronów, noi jest też cena.

Wychodzi na to że maja oba + i - jednak cena robi rużnice

aktualnie mam niecale 20 tyś uri wiec 2/3 vegi i1/4 golca

a desinka zawsza można kupić kretkami narazie 500tyś :(

Wiec chyba kupię vegę ale pomuśle i poczekam na

dalsze porady żeby mięc pewność :)

logo.png
Opublikowano

A jeszcze jedno jak ktoś wie niech napisze jaki desink i jakiego statku

ile mam hp bo ten żółty golca ma chyba coś ponat 500 tyś gdzieś

widziałem tylko niepamietam gdzie :P

logo.png
Opublikowano

Jak grasz na dużym serwie to można fajnie rangi nabić vegą na stateczkach na x-2, bo reszta to boty.

Każdy design ma tyle samo HP.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Co za debilne pytanie, zadawane od lat przez jakichś przygłupów, bez urazy autorze...

Policz sobie. Vega ma 5 laserów mniej, ma bodajże 5 osłon mniej i tylko 10 szybkości więcej. Wiesz co to oznacza ? Jak latasz na bitkach Vegą i trafisz na napakowanego golca ( tu rozpiszę słowo "napakowany" otóż jest to: Golec Fe, z Cybernetyką, z Boosterami na bicie osłone i hp x2, z Sepromem, z białką, rsb, z uberami czyli taki golec co bije 100k+ luźno). No i wracając do tematu. Wpadasz na niego i co ? dupa... Jak zdążysz to uciekniesz, jak masz zbyt mało osłon to nawet nie zdążysz zawrócić w drugą stronę, chyba żę masz Lightinga. Jedynym rozwiązaniem jest bicie flaxów i wszystkiego co przez bitki leci tylko po to, żeby dostać się na 2 galę. Z drugiej strony na bazówce wroga na 2 gali zdecydowanie korzystniej gra się Vegą z Lightingiem, gdyż możemy mieć tylko 1 osłonę w dronie i praktycznie zadawać solidne hity (mam na myśli sytuację gdy jesteśmy napakowani) + możemy puścić empa niewidkę i design i nas nie ma. Kolejny + to to, że złoty design dla Vego daje 5% ataku, jakże przydatnego do bicia się na x-8.

Gdy jesteś z kolei napakowanym golcem i latasz czy to po bitkach, czy to po x-8 i masz mózg większy od mózgu przeciętnego kota to ubić może cię jedynie inny napakowany golec, lub cała masa innych napakowanych golców.

Wnioski:

- Golcem możesz ubić wszystko, oprócz całego wylotu.

- Vegą raczej nie dasz rady ubić napakowanego golca (chyba że masz szczęście albo umiejętności na to pozwalające, ale nie sądzę, bo gdybyś miał to byś się nie pytał)

- Golec jest uniwersalny (bitki, x-8, GG, alieny)

- Vega nadaje się do walki na partyzanta i wojen klanowych, strategia 1.ubij 2. niewidka 3.ubij 4.niewidka itd.

Liczę na minusy, bo nie po to to pisałem...

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Więc, jeżeli jestem flaxem, to GOLEC z desingiem Spectrum, a jak nie to Bastion

Flax - Zbieram +

Flax - 16 lvl

Flax - Goliath

Flax - pl2

Flax - Fe

Flax - Używam WP

Flax - Biobot 2.2.0

22275.gif

33876.png

26422yx3.png

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

ja latam golcem z solace, jak lecę na bitki to jestem 'napakowany' wg definicji Solkerta (bardzo fajna definicja, masz za to - ode mnie:D)

i zgadzam się z nim, chociaż do walki na partyzanta golec też się zdaje, 50x niewidki na statek , 200emp +, całe ammo , seprom i boosterki i nie ma mocnych,

co do tego wylotu to wylot flaksiarzy nie ubije tak szybko napakowanego golca, sam wczoraj na piłce na pl3 ubiłem na 4-4 2golce fe z eic, a biło mnie chyba 5 :P

Opublikowano

UP UP

Wiec żebym dał rade potszebuję "napakowanego" golca.

Ale skąd wziaść tyle uri żeby kupić :

statek-80.000

desing-250.000

lasery- 150.000

oslony- od 130.000 do 150.000

jakieś dodatki - ( załuszmy max 200.000)

to wychodzi nam : 750.000tyś uri nielicząc dronów i rzeczy do nich

więc pewnie wyjdzie koło 1.300.000 - 1.500.000

i teraz mam pytanie skad tyle uri wziasć nie wydajac kasy bo nie mam na to zamiaru

oczywiście kupie ile sie bedzie dalo za kredyty

logo.png
Opublikowano

Co za debilne pytanie, zadawane od lat przez jakichś przygłupów, bez urazy autorze...

Policz sobie. Vega ma 5 laserów mniej, ma bodajże 5 osłon mniej i tylko 10 szybkości więcej. Wiesz co to oznacza ? Jak latasz na bitkach Vegą i trafisz na napakowanego golca ( tu rozpiszę słowo "napakowany" otóż jest to: Golec Fe, z Cybernetyką, z Boosterami na bicie osłone i hp x2, z Sepromem, z białką, rsb, z uberami czyli taki golec co bije 100k+ luźno). No i wracając do tematu. Wpadasz na niego i co ? dupa... Jak zdążysz to uciekniesz, jak masz zbyt mało osłon to nawet nie zdążysz zawrócić w drugą stronę, chyba żę masz Lightinga. Jedynym rozwiązaniem jest bicie flaxów i wszystkiego co przez bitki leci tylko po to, żeby dostać się na 2 galę. Z drugiej strony na bazówce wroga na 2 gali zdecydowanie korzystniej gra się Vegą z Lightingiem, gdyż możemy mieć tylko 1 osłonę w dronie i praktycznie zadawać solidne hity (mam na myśli sytuację gdy jesteśmy napakowani) + możemy puścić empa niewidkę i design i nas nie ma. Kolejny + to to, że złoty design dla Vego daje 5% ataku, jakże przydatnego do bicia się na x-8.

Gdy jesteś z kolei napakowanym golcem i latasz czy to po bitkach, czy to po x-8 i masz mózg większy od mózgu przeciętnego kota to ubić może cię jedynie inny napakowany golec, lub cała masa innych napakowanych golców.

Wnioski:

- Golcem możesz ubić wszystko, oprócz całego wylotu.

- Vegą raczej nie dasz rady ubić napakowanego golca (chyba że masz szczęście albo umiejętności na to pozwalające, ale nie sądzę, bo gdybyś miał to byś się nie pytał)

- Golec jest uniwersalny (bitki, x-8, GG, alieny)

- Vega nadaje się do walki na partyzanta i wojen klanowych, strategia 1.ubij 2. niewidka 3.ubij 4.niewidka itd.

Liczę na minusy, bo nie po to to pisałem...

Ale ześ dał po 1 vega jest lepsza do walki ponieważ uwalic kogos to łatwizna myslisz ze jak nawet masz fe gilca to vega cie nie upierdoli ujebie cie tylko trzeba grac po 2 na bitki golec to kloc któryem sie nie da latac vega jak uwalisz kogos to spierdolisz każdemu golcowi jaki sie napatoczy

Więc vega lepsza do walk bo szybsza itp

Gram w dark 4 lata wiec juz wszystkim latałem

175001456602037225492.gif

Opublikowano

że tak zadam pytanie z innej beczki : ZWIADOWCA : P , ile ty masz wogóle lat ? Czy ty czasem nie jesteś jeszcze za mały na takie forum ?

1. Piszesz trochę "chaotycznie" , piszesz post pod poste,/

2. Twoja ortografia strasznie razi w oczy , "potszebuje" "szypszy". Naucz się pisać poprawnie po polsku , a dopiero pozniej kliknij "napisz".

3. Co to za debilne pytanie "czy golec czy vega" i skąd ja uzbieram tyle uri" , takie coś to na forum Oficjalne DO , a nie tutaj !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...