Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Cannot Connect to MYSQL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wszystko pięknie ładnie, postawiłem serwerek, na nim wszystko hula, pozmieniane hasło do roota i mysql jednak dalej jest pewien problem.

Otóż chodzi o to że odblokowałem jakoś port 3306 i nawet 10060 (również 22 i 80 ale one nie są do stronki, 22 to FPT) jednak dalej mam taki sam błąd.

Otóż po wchodzeniu na stronę i zarejestrowaniu się wyskakuje mi błąd dotyczący MYSQL.

Piszę na nim że błąd w pliku config.php na linii drugiej (jest to tam, gdzie wpisuje się IP) wpisywałem IP z karty LOOPBACK oraz swoje globalne IP i jest ten sam błąd.

Potem próbowałem IP z końcówką :3306 a nawet :10060 jednak dalej to samo.

IP mam na pewno zewnętrzne gdyż wysyłałem komuś launchera i mógł on sie połączyć z serwerem. Ja też się łączę na swoim globalnym IP.

Jestem po prostu w martwym punkcie. Nie mogę nic zrobić, chcę już otworzyć serwer a nie mogę przez głupią stronkę. Próbówałem na różnych hostingach, nawet na żałosnym XAMPIE jednak dalej dalej dalej to samo.

Co proponujecie mi zrobić?

Na pewno wpisuje dobry login i hasło do bazy mysql, sprawdzałem na kilku różnych szablonach - bez żadnych zmian.

Naprawdę proszę o pomoc gdyż bardzo mi zależy żeby to w końcu rozwiązać - wcześniej nie miałem takich problemów.

P.S Próbowałem nawet na kilku plikach serwerowych gdyż myślałem że na nich jest coś spartaczone i dlatego nie łączy,

jednak na każdych czy to o Sherera (przepraszam jeśli źle pisze) czy od Arymana. Cały czas to samo.

Prosze o szybką odpowiedź, będą +.

Pozdrawiam, Brutus.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...