Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Dziś rano wszedłem na panel gdzie mogę zobaczyć ile osób gra, czy serwer jest włączony itp. Wchodzę a tam serwer off. Ok, odpalam i wchodzę na serwer. Gdy już jestem w grze to widzę szare tło ( mapa nie chciała się wczytać) Ok piszę do support craftserve i mówią, że jest wszystko w porządku (a to nie prawda bo nadal nie mogła się mapa załadować). Potem piszę do nich jeszcze raz a oni z takim tekstem :

Na mapie było dużo błędów, dlatego serwer źle działał. Mapa

została

przez nas zregenerowana.

Może Pan grać na zregenerowanej mapie, lub wygenerować nową.

Napisałem potem że kiedyś miałem ten sam błąd gdy przenosiłem mapę z gamepix na Wasz hosting ( oczywiście usunąłem mapę z gamepix i zacząłem z kolegą robić na mapie zrobionej na craftserve.pl)

PRZYPOMINAM, ŻE SERWER TO RP + SURV PUBLICZNY

No to ja do nich, czy mogą mi dokładnie opisać problem. Odpisali to :

Błędy na mapach powstają w przypadku crashu serwera. A z kolei crashe

serwera powstają w przypadku błędnej konfiguracji pluginów. Bardzo

możliwe że przy przenoszeniu ze starego serwera mapa została

uszkodzona.

Czy to jest możliwe, żeby były błędy typu przemieszczone fragmenty budynków, kwadratowe dziury w ziemi, bardzo duży respawn świń w niektórych miejscach.Jak już wspomniałem kiedyś miałem identyczne problemy gdy przenosiłem mapę z gamepix do nich. Czy jest jakieś inne wytłumaczenie dla tej sprawy niż oni piszą ?Ja jestem przekonany, że oni ruszali ( kopiowali, przemieszczeli) moją mapę ale proszę o wypowiedzi jedynie osób które się na tym znają.

Opublikowano

hmm możliwie że mapa źle się zapisała, nie sądze żeby były te dziury, Pewnie któryś z moderatorów się zabawił i rozwalił mape, Pewnie WorldEdit, Spróbuj naprawić w MCEdicie

xxx

Opublikowano

Jeden z moich kolegów ma moda i gadałem cały czas z nim na skype ( zajebi*** przyjaciel z bloków). A drugiego nie ma w Polsce więc nie było opcji, żeby to była wina admina. Poza tym niszczyć za pomocą np /cuboid 0 mogę tylko ja i ten kolega którego nie ma w Polsce. Ktoś od craftserve wszedł na serw i powiedział, że jest problem z EssentialsGroupBridge.jar.0, a ja nawet nie wiem co to jest i to wyłączył. I te dziury przy przenoszeniu były zrobione przez przenoszenie gdy z gamepix na craftserve przenosiłem i tu identyczne problemy.