Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy jest mozliwosc sprawdzenia hasla danego gracza majac dostep do plikow serwera? Mam serwer na ktorym ktos zapomnial hasla a koniecznie chce wrocic do swojego konta, oczywiscie mam pelen dostep do plikow serwera i konto admina w grze. I jeszcze jedno pytanie zeby oddzielnego tematu nie robic: czy zeby dodac komus admina/opa wystarczy wpsiac jego nick w ops.txt? wpisalem i po relogu gracz nie posiadal uprawnien, moze aktualizacja przebiega po restarcie serwera? Czy uzywajac komendy /op <nick> nick gracza dodaje sie tylko do pliku ops.txt czy jeszcze gdzies? Mial ktos z tym doczynienia? :D

Pozdrawiam

Dano

23998.png

6865.jpg

"Sex to nie szachy, konczenie w 3 ruchach nie robi wrazenia" :)

Opublikowano (edytowane)

A więc tak: op dajemy za pomocą komendy /op <nick> (najlepiej w konsoli) opowie zapisują się w pliku ops.txt i jest to pewne że jeszcze gdzieś ale żeby mieć tam dostęp trzeba posiadać wiedze infomatyczno-programistyczną i odpowiedni program np.: notepad++,

I Dostęp do pliku z hasłami zależ od pluginu jakiego używasz, jeśli napiszesz to ci powiem :)

Edytowane przez fex.wolf

<object width="468" height="120"><param name="movie" value="http://s6.tankionline.com/tankiref.swf"></param><param'>http://s6.tankionline.com/tankiref.swf"></param><param name="flashvars" value="hash=5fe45de6e&server=s6.tankionline.com" /><embed src="http://s6.tankionline.com/tankiref.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="468" height="120" flashvars="hash=5fe45de6e&server=s6.tankionline.com"></embed></object>

Opublikowano

A więc tak: op dajemy za pomocą komendy /op <nick> (najlepiej w konsoli) opowie zapisują się w pliku ops.txt i jest to pewne że jeszcze gdzieś ale żeby mieć tam dostęp trzeba posiadać wiedze infomatyczno-programistyczną i odpowiedni program np.: notepad++,

I Dostęp do pliku z hasłami zależ od pluginu jakiego używasz, jeśli napiszesz to ci powiem :)

Dzieki co do opow, a co do hasel to normalnie w data/players mam wszystkich graczy w plikach z rozszerzeniem *.dat na ktore jak probowalem zadzialac notatnikiem wywalily mi serie nieczytelnych krzaków, w folderze plugins/essentials/userdata mam pliki graczy z rozszerzeniem *.yml w ktorych zapisane sa informacje takie jak ostatnie polozenie postaci, to czy ma uaktywnione godmode, czy jest zamutowana itp... Ani slowa o emailu na ktory zostalo zalozone konto czy hasle ;/ Natomiast w folderze AuthDB/userdata mam pliki graczy konczace sie tajemnicza koncowka _inv a po otwarciu pokazuja same zera :D (00:00:00:00) Jest jakis sposob zeby wyciagnac hasla z ktoregos z tych plikow? :D

Dzieki za odp z gory ;]

Pozdrawiam

Dano

23998.png

6865.jpg

"Sex to nie szachy, konczenie w 3 ruchach nie robi wrazenia" :)