Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twórca Minecraft'a pozwany?!

MrDeViX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Twórca Minecraft został pozwany przez Bethesda software o nazwę jego nowej gry. Prawnicy życzyli sobie, aby zmienił nazwę gry, a jeśli tego nie zrobi, to grozili czekającymi go konsekwencjami. Co zrobił? Wyzwał ich na pojedynek w quake3 ;) Tak się rozwiązuje problemy!' Hehe! :D

@Edit

Jedno ze źródeł.

http://minecrafci.pl/?p=3380

Dla tych którym nie chce się wchodzić na stronkę:

Jak zapewne wcześniej już czytaliście w moich newsach Notch został pozwany na drogę sądową przez Bethesdę za naruszenie ich znaku towarowego jakim jest nazwa jego nowej gry – Scrolls

Notch znalazł zaskakujące wyjście z jakże niekorzystnej dla niego sytuacji , a mianowicie wyzwał Bethesdę na pojedynek. Nie nie chodzi tu o walke na ringu realnym a wirtualnym !!

Twórca gry w ten weekend miał swój ślub i ma wspaniały humor i wymyślił bardzo sprytne rozwiązanie tego sporu. Wyzwał Bethesdę na pojedynek w grze … Quake 3. Proponuje aby 3 najlepszych graczy Mojang staneli naprzeciw 3 najlepszym graczom Bethesdy. 3 mapy , 20 min. jedna mapa a wygrywa ten co będzie miał najwięcej fragów.

Jeżeli Mojang wygra Bethesda odpuszcza sobie te całe zamieszanie ze sprawą sądową

Jeżeli wygra Bethesda to Mojang będzie musiał zmienić nazwe swojej nowej gry – Scrolls na coś co spodoba się twórcom Skyrim.

Oczywiście mamy nadzieję że ten jakże epicki pojedynek bedzie dostępny do oglądania na live-stream.

Drugie źródło (Znalezione przez: dreszczyk ):

http://gry.wp.pl/na-luzie/wiadomosci/tworca-minecrafta-wyzywa-bethesde-na-pojedynek-w-quake-u-3,50924,1.html?ticket=8860411095189944ebPdSknWkosO%2BiqiaaPrq2kwfruf3%2FCSr7PAV9q5GOaifGyeTRE4xoY0UUzrgbOc2Mh4cbW2Nc6GTLxh2DxhVZW14KYxVJOfjvdsfITimM3GyxetNlsENp5GNfvpeO9uw%2FgL5hMWWko1Nd4gq6F%2B9Q%3D%3D

urechisyg.png

Opublikowano

Niech ich wyzwie na bieg na 1km. Nawet nie przebiegnie bo go tłuszcz do ziemi przyciśnie i tak to się skończy.

RAsfepN.png
Opublikowano

@3upDobrze się czujesz?@topicNie widziałem nigdy czegoś takiego, że firma wyzywa firmę na pojedynek w grze. o.O

Właśnie widzisz jak Notch wyzwał na pojedynek firmę. :unsure:

Co do tematu, ciekawy pojedynek.. Może zaczniemy obstawiać już?

Głosuję na Notch'a :rolleyes:

OndteAw.png

Opublikowano

Fake . A jeśli nie to dobrze tak spaślakowi . Mógł lepszą grafikę stworzyć co minecrafta a nie jakąś pikselozę aż kurwa oczy bolą .

Oby więcej takich jak Ty to w końcu będzie mniej idiotów na serwerach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...