Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Escape]Go to Quest's!

Yrokin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

;) razem z przyjaciółmi zrobiliśmy mape escape / adventure. Ale nie będę bezsensownie na jej temat pisać, przejdę do rzeczy.

Uwaga! mapa bazuje na moich plikach serwerowych. Bez nich zagracie jedynie początkowy escape. Później bez plików będzie puste miasto bez żadnej zabawy.

Notka: W plikach serwerowych znajduje się plik Npc_Quest_List.doc w którym są zawarte wszystkie questy oraz gdzie jaki npc się znajduje.

Autorzy mapy:

TheTomash

TheJudash

MaTeX(dragonfox8) - Czyli ja :D

Po wejściu na mapę ukaże nam się pokój startowy.

20110818112520.png

Gdy przejdziemy do następnego pokoju będzie tradycyjna ściana zasad.

20110818113141.png

Początkowy escape z zewnątrz wygląda tak.

20110818113313.png

Gdy przejdziemy escape zacznie się zabawa. Będziemy mieli kilka misji początkowych które nas wprowadzą do miasta.

Miasto wygląda tak:

W dzień:

20110818113857.png

W nocy:

20110817143844.png

Jest na razie 35 npc.. Nie które można dojrzeć na screenach :D

A teraz finałowy download ;)

Download:

http://www.mediafire.com/?jkjvf8v0vdn5dyv

Skan:

Waga pliku (nie mam na razie antyvirusa )

Bugi:

1* Npc czasami znikają. W tym wypadku trzeba wpisać /reload

2* Nie które dialogi npc udało mi się pokolorować, a nie które nie.. ( nie wiem czemu )

Wszystkich gorąco zapraszam do grania i oceniania. Jeżeli wszystkim mapa się spodoba to zrobię wersję v2.0 :)

W v2.0 przewiduję ze 15 nowych questów. W tym jeden zdradzę - będzie on związany z portal gunem :)

Zbieram + jak coś :D

graphic.png

Opublikowano

Sorka.. za szybko kliknąłem i tak wszyło xD Download będzie za raz... już 50% up. Tak tylko na multiplayer ponieważ są wymagane pluginy do tej mapy. W downloadzie będą już skonfigurowanie pliki pod 32 i 64 bity. Wystarczy że włączycie serwa i gracie :> Po przejściu escape początkowego będzie wymagany OP ..

graphic.png

Opublikowano

TheJudash to ja tak dla wyjaśnienia. Zapraszam do pobierania. Mapa jest wymagająca.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

mapa fejna ale troche npc sa zbugowani bo po 100 razy wymagaja questa plus za mape.

28iqbuu.png

1020 30 40 50 60 70 80 90100...

Opublikowano

no tak.. nie da się zrobić że jak już coś przeczytasz to to więcej nie wyskoczy :> Ponieważ używam pluginu citiznes...

graphic.png

Opublikowano

Zapowiada się fajnie masz +.

P.S Dodałem twoją mapkę do mojego blooga link w sygnaturze.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

mapa zapowiada się świetnie spróbuje ją przejść i powiem wam co o niej sądzę :)

EDIT: no no niewykły escape lecz npc są zbugowani do tego stopnia że nic nie musiałem robić i miałem quest done! :) ale ogólnie łap plusa

Opublikowano

@up

To nie bug. [QuestDone] powinno sie wyświetlać od razu. ale dopiero po wykonaniu zadania dostajesz nagrodę.. Nie stworzono jeszcze takich npc które mówią coś po queście..

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...