Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

przeczytałem mnóstwo poradników na temat skilli Wizarda i piszę tylko,że np z kategori Novice mam tylko dobić na 9 lv ( a tak wgl czemu tylko na 9 lv? ) skille Burning Hand i Freeze..?

a jak widzę sklep Instruktora to tam jest pełno skilli inny dla mnie z kategori Appentice...

O co tutaj chodzi? o.O Why tak a nie inaczej?

A może coś źle napisałem...

Gram w tą gre od 2 dni i jestem całkowicie zielony...help

xxx

Opublikowano

na 9lv skille maja najmniejszy cooltime,czyli mozesz je szybko rzucac ponownie,a niektorych skilli wogole nie oplaca sie kupowac,dlatego w poradniku nic o nich nie pisze ;]

9j7miy.png
Opublikowano (edytowane)

piszę tylko,że np z kategori Novice mam tylko dobić na 9 lv

tak, burning hand i freeze na 9 sie dobija, poniewaz wtedy maja najmniejszy cooltime wiec szybko sie laduja i troche wieksze dmg maja, ale co wazne, bedziesz ich czasem uzywał do 100+ do skillowania, poniewaz sa najszybsze

a co do niektorych skilli,to co prawda sa, ale niektore sa takie, ze nie warto ich kupywac, poniewaz sa lepsze i efektywniejsze

@EDIT: jakbyś mial pytania dot. skilli, eq lub ogolnie gry, to chetnie pomoge, napisz na PW a ja postaram sie jak najszybciej odpisac, lub mozesz pisac w grze (jezeli grasz na mercurym) nick w sygnie ;)

Edytowane przez djmati5
Opublikowano (edytowane)

A coś ulepszyć?

Np tak jak w metku coś na +1/2/3/4 itd...

Czytałem poradniki i jakiś chyba kamień upgrade czy cuś sie klika na jakaś ikonke w ekwipunku i cos sie tam robi ;p

EDIT@: Jeszcze jedno...Co mam zrobić ze skillem "Dash" grając Wizardem?

Do ilu rozwijać i co robić? ;o

Edytowane przez XneoX

xxx

Opublikowano

dash sluzy do szybszego przemieszczania sie, dajesz go na max czyli 9, wizard ma najszybsze mozliwosci przemieszczania sie, ponieważ pozniej ma takze skill Blink, podobny efekt do dasha, ale to "teleportuje" do przodu i trwa niecale pol sekundy (te casting time lekko przesadzone jest) wiec mozna wizzkiem szybko sie przemieszczac ;p

tak jak w metku coś na +1/2/3/4 itd... no powiedzmy ze jak w metku tylko tu za spalenie nie usuwa ci przedmiotu tylko co najwyzej cofa o 1 w doł (tak jak bodziem w metku) a jak masz wyzszy + i spali to chyba cofa 0 +2

a ulepsza sie tu Upgrade Core (low/medium/high/highest)

te low/medium itp to zalezy jakki item ulepszasz np. low mozesz ulepszac od zwyklych matriali do chyba shadowsteel/aramid, mediumami mozesz bluesin do shadowtitanium, highami od osmium do sig metal, highesami mirthil (przy low/medium moglem sie pomylic ;p)

a jezeli np high bedziesz ulepszal titanium to jedyne co bedzie o 2-3 % wieksza szansa na ulepszenie, ale nie warto na to marnowac UC, jezeli masz item shadowtitanium to uzywaj UCM (medium) bajlepiej na tym sie wychodzi

ale jesli mam byc szczery, na poczatku nic nie ulepszaj, wszystkie UCL i FCH (upgrade core low i force core low) sellaj w AH od 10lv bo na poczatku starczy ci to eq co dropniesz a kasa bardziej sie przyda

ja swoim starym BL (szkoda ze go mi okradli) do 110lv gralem i mialem all eq kupne (bo mam pecha do ulepszania) wiec all UCL/M/H i FCL/M/H i czasem HH sellalem zeby miec kase na eq

do min 100 lv mozesz chodzic w tym do dropniesz, lub kupisz w AH, najlepiej na dungu WEoD (weakkened Frozen Tower to Undead B1F) (wejsciowka weaken epaulet to undead B1F) dropniesz tam eq, ktore jak bedzie takie jak trzeba wystarczy ci do +/- 130lv lub jezeli na duzy + jest do moze byc nawet do konca gry, chodzi o itemki titanium

dropia tam itemki titanium z craftem (wbudowanym bonusem) i slotami, ale szczegolnie na tym dungu waze sa te itemki dla cb: titanium matrialhelm of Deathblow wbudowany bon 16 critical damage z 2 slotami dzieki temu mozesz miec 36 critical damage w helmie a item ulepszac mediumami, co jest tansze w przypadku osmium, bo osmium drozsze i ulepsza sie high'ami

jeszcze 2 itemki, chodzi o 2x Pherynis orb of deathblow takie same jak wyzej 16 critical dmg wbudowany bon i 2 sloty

jesli mialbys te itemki to mialbys 108 critical dmg z tych itemkow, co wcale nie jest mało

@ to co napisalem wyzej o tym dungu to bardzo duza oszczednosc, w szczegolnosci dla nowych graczy, tym bardziej ze WEoD kosztuje kolo 200-300k a zarobic mozna na nim min 1kk

Opublikowano

djmati5 widac ze nic nie ulepszasz i wprowadzasz kolege w blad.. np osmow nie ulepszysz highestami,musisz miec high,crude crystala nie ulepszysz mediumem,musi byc low,tak samo jest z wbijaniem slotow ;] a z tym weodem to tez nie jest dobry pomysl : po 1 drop z dungow zostal zmieniony,na weodzie dropia nawet slabsze niz titanium,a po 2 on jest wizem i ciezko bedzie mu ogarnac,no i bedzie robil calego dunga ponad godzine,chyba ze ma jakies kupione eq z ah

9j7miy.png
Opublikowano

nic nie ulepszalem bo nie mialem takiej potrzeby, skoro mialem na BL eq dropniete a kase zbieralem na konkretne eq (bo po co mam kupowac eq ktore niedlugo bym mial zmieniac) a eq z dropu na luzie wystarcza do min 100lv, a dropu kupilem sobie dobre eq ktore by mi do +/- 150lv starczylo

a co do eoda, moze zostal zmieniony drop ale te itemki co napisalem dropia i nie zaprzeczysz, poniewaz niedawno sobie droplem crystala pherynis 16 CD 2 sloty, a calego dunga napewno by z 1h nie robil, bo mi to zajelo ok 40 min a na poczatkach zawsze tak jest, ale z czasem idzie szybciej

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...