Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zacząć swoją przygodę z C++ i C# (C# jest łatwiejsze jak się zdążyłem zorientować, ale C++ jest jakby "źródłem") Chciałbym na razie programować boty i cheaty do gier, później nauczyć się javy i SQL i iść w ekonomię.

Proszę o polecenie mi jakichś kursów albo książek (jestem kompletnym n00bem w programowaniu, ale na komputerach się znam jako-tako). Tylko nie 1000 str w PDF, bo lubię swoje oczy :P. Dobrze by było, jakby te kursy były w miarę nowe, nie chciałbym uczyć się czegoś, co i tak mi się nie przyda.... Proszę też o podanie mi ~ czasu potrzebnego do nauczenia się języka C# żeby móc zrobić rozbudowanego bota. (mam 16 lat idę do LO na mat-geo, więc domyślam się, że będę musiał pochłonąć parę tutków czystej matmy, ale wszystko da się zrobić :) )

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Dołączam się do prośby kolegi, nigdzie nie mogę znaleźć tutków do C#. Idę do LO na Mat-inf, nie wiem czy przydadzą mi się te języki w szkole ale chcę je poznać dla własnej wiedzy i własnych potrzeb.

Opublikowano (edytowane)
(C# jest łatwiejsze jak się zdążyłem zorientować, ale C++ jest jakby "źródłem")

Na dłuższą mete C++ jest prostszy i bardziej komfortowy.

I czy tak trudno poszukać? w ciągu ostatniego tygodnia było co najmniej 5 takich tematów jeden pod drugim...

nigdzie nie mogę znaleźć tutków do C#

To trzeba znaleźć tutek korzystania z google, a nie C++

PS. zły dział

Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano (edytowane)

Ja siępytam po cholere java? Co ona ma do C++? Prawie zupełnie nieprzydatny język.

PS. Z twojego poprzedniego tematu wnioskuje, że siedzisz w javie 1 dzień, i co ty możesz wiedzieć? Kto ci nagadał bzdur, że

C# jest napisany na jej podstawie.
Edytowane przez Sopelek997
Opublikowano

@up

Takie kursy g00glowe to sobie mogą... Chodziło mi o książkę bądź polecenie konkretnego. Nie bd robił wszystkich po kolei (po I bez sensu, po II złych nawyków mogę nabrać (słaby kurs) )

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Do C# polecam:

Sekrety C#

a do C++:

Od zera do gier kodera i kursy internetowe...

Do nauki C# wcale nie jest ci potrzebny C++ ani Java. To prawda że został on napisany na ich podstawie ale nie zmusza do znajomości tych języków...

Cytat

Orientacja seksualna polega na tym, że jeden mężczyzna lubi blondynki, drugi szatynki, że jedna pani woli umięśnionych mężczyzn a inna chudych intelektualistów. Homoseksualizm nie jest orientacją jest chorobą za którą homoseksualiści nie ponoszą odpowiedzialności. Pewna grupa ludzi rodzi się upośledzona fizycznie, na przykład bez ręki ale czy to znaczy, że wszystkim zdrowym powinniśmy też obcinać ręce? Nie, powinniśmy zapewnić im protezy. Obowiązkiem państwa jest zapewnienie homoseksualistom, jak wszystkim upośledzonym fizycznie czy psychicznie profesjonalnej opieki medycznej.

Opublikowano

C# jest tak prosty, że wystarczy znajomość angielskiego i już coś napiszemy :D

A do C# polecam "Język C# 2008 i platforma .NET 3.5" dostępny w sieci w .pdf

86226145013474567463.png

Opublikowano

Linux mi nie potrzebny. A czy teraz czasem nie ma Net framework 4.0 ? Bo 2xup zapodał 3.5 ?

LifeSro

FusionRoad

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli chodzi ci o nauke c#/c ++ to polecam kursy video .Ale jeśli coś znalazłeś np. w google czy na youtube to looknij czy tych kursów jest 5 czy 30 bo potem się okaże że znalazłeś kursy oglądnołeś o a tu tylko jakiś nobek 3 odc nagrał polecam wpisać wideo kurs w google i zakupic za 39 zł

i oglądaćasz sięz nich wszystkiego nauczysz jeśłi już się nauczysz to pozostaje ci czytać książki ostatnie strony dlatego że z wideokursu nauczysz się wszystkich funkcji i może kilka bibliotek ,a w tedy to czytaj książki na ostatnich ich stronach w ten sposób może natrafisz na jeszcze jedne funkcje a dodatkowo w książkach zawsze są przykładowe biblioteki jak się nauczysz jak z nich korzystać i zapamięasz je w tedy jesteś programistą 5 + . Oznajmiam że jak zrobisz to co ja napisałem oczywiście może znajdziesz bibliotekę do cheatów/np. do zrobienia odtwarzacza mp3 i tak dalej ... Ale wiec że nie zrobisz tego w tydzień -w rok to nauczysz się tego na pewno 3 godziny dziennie :P A jeśli chcesz tworzyć grafike np. do gier to naucz się basica czy tam innego języka ale o tym to ci nie opowiem

• Dodaj nową pozycję...