Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Zupka Grzybowa (rozmazanie obrazu)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio zainteresowało mnie dziwne zjawisko (na filmie JJay'a bądź CTSG), gdy po wypiciu zupki grzybowej, zaczyna się tak fajnie rozmazywać obraz, coś tam zaginać, itd... Z mojego doświadczenia wynika, że po zjedzeniu zupki grzybowej, nic się nie dzieje, prócz uzdrowienia paru serduszek. Zdaję sobie sprawę, że pewnie obaj Let's Player'owcy używają tego samego programu i wpadli na ten sam pomysł, jednakże dla świętego spokoju pragnę zapytać się Was, czy nie ma przypadkiem jakiegoś "moda" dodającego jakiś (np. napój) po którym zaczniemy mieć "odloty :D". Z góry dziękuję.

sygnafl.png
Opublikowano

Napisał CTSG na swoim yy... blogu?

Powyższy filmik jest efektem zabawy i eksperymentowania z nowymi programami do obróbki video. Do tej pory Camtasia Studio 7 wystarczało mi do wszystkiego co robię. Jednak kiedy robi się tyle materiałów od tak długiego czasu, to przychodzi moment, w którym człowiek chce się nauczyć czegoś nowego… I o to jest nowy odcinek – delikatnie poradnikowy, podstępni fabularny, tylko z poziomem humoru jak zwykle mi nie wyszło. ;] Możecie mi śmiało pisać jakie błędy popełniłem.

Pewnie większość z Was będzie się teraz pytać jak uzyskałem efekt pływającego świata. Jest to mod „GLSL Shaders” i serdecznie Wam go polecam. Ma on masę innych zastosowań. Wpiszcie sobie jego nazwę w YouTube, a zobaczycie jakie niesamowite rzeczy ludzie są dzięki niemy w stanie zrobić. Ja osobiście użyłem shadera „Shader that makes you puke”. Jeśli macie problemy z instalacją (a pewnie będziecie mieli…) to w najbliższych dniach postaram się napisać prosty poradnik.

Yo!

Opublikowano (edytowane)

Macie +.

Dzięki, aczkolwiek nie do końca mi o to chodziło.

Edytowane przez Aikakami
sygnafl.png