Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Wbijanie na serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postawilem wlasny serwer mt2 i mam pewien problem. A mianowicie gdy ktos wbije na serwer to tylko do wyboru postaci i po kliknieciu enter nie laduje sie tylko wywala. Port map ON. Nie wiem co jest nie tak

Opublikowano

Jak logujesz się do gry powiadasz że jest ok, tylko jak chcesz aby wejść do gry już daną postacią to Cie wywala. No hmm, niech pomyślę. Prawdopodobnie podczas rozpakowywania plików coś się stało i wszystkie postacie Ci się zbugowały. W innym razie gdybyś nie mógł wcale się zalogować, poprzez błąd łączenia się z serwerem lub stałe postać zostanie zalogowana(chyba tak to pisze, dawno w metina2 nie grałem) to coś żle zrobiłeś. Ale wrócę do Twojego problemu, zrób stronę internetową odbugowującą postacie w sposób że zostaną przenoszone z m1 do np. sohan. Innego sposobu nie znam, przykro mi. Kiedyś miałem ten sam problem i właśnie tym zadziałałem.

Opublikowano

Mam taki sam problem. Kolega nie może wbić wywala po wybraniu postaci. U mnie jest ok a gram na IP ze zwykłą końcówką. Clienta zrobiłem z clienta jednego serwa, edytowalem jedynie locale_pl i root, oba pliki mu wysłałem a on wrzucił do clienta tamtego priva. Portmap on, hamachi też.

I jeszcze jedno. Żeby nie zakładać nowego tematu. Kolega po kilku próbach wejścia na postać napisał że ma coś z hamachi. Obok mojego nicku był znaczek /!\ i pisało w szczegółach "błąd sieci VPN" czy coś xD nie mógł się od tamtej pory nawet zalogowac. Sporo tematów było na te dwa tematy ale w żadnym nie znalazłem rozwiązania. Jak ktoś ma pomysł to piszcie bo z tego co widzę sporo ludzi ma te problemy.

Opublikowano

zmien launchera oraz dobrego clienta. dla Ciebie launcher z koncówka .100 dla innych zwykłe . upewnij sie ze port map on

1314559756-U380640.png

Sygna by

BeMyLady

Metin2 x-world ! Postać + Eq ! Zobacz i kup teraz. : )

http://allegro.pl/show_item.php?item=1810853337

Zbieram 1000 minusów więc nakurwiaj

delete.png .

Opublikowano (edytowane)

To jest ukryta treść, proszę

Dodaj do tego swoje porty chenneli i spróbuj.

Oczywiście zmień IP tego co ci dałem na swoje.

P.S Jak grasz na hoscie nie trzba odblokowywac portów aby ci all działało.

Edytowane przez Cracovias94

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Z większości się nawet nie korzysta, do wejścia do gry potrzeba portów 13000 i 11002. Gdy się logujemy to przez pierwszy, gdy wybieramy postać i wchodzimy do gry to przez ten drugi. To znaczy że nie wiadomo czemu coś blokuje port 11002 mimo że na portmapie jest odblokowany. Może to hamachi? Może zapora? Ją nic nie mogę wymyślić, może udało mi się kogoś naprowadzić. No więc... czekamy dalej na pomoc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...