Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] WP pod windows wirtual Pc

pro_redi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gram na lapku gdzie zainstalowany mam win 7... i za nic WP nie chciało pójść na tym systemie- próbowałem już chyba wszystkiego ale w nocy wpadłem na pomysł, że przecież mogę odpalić WP pod 7emką z wirtualnego systemu XP... więc zabrałem się do roboty.... Na początek wrzuciłem Aurorę i ustawiłem pod firefoxa- odpaliłem i działa ładnie. więc wyszedłem xp virtual mode i odpaliłem samego wp wraz z Firefox w XP pod 7emką- dalej wszytko ładnie ale strasznie muli.... związane jest to z ramem który przydzieliłem maszynie wirtualnej i tym ze wszytko przechodzi teraz przez integrację powłok pomiędzy systemami

Chciałem więc w WP ustawić firefoxa z pod 7emki ale tu zaczynają się schody ponieważ w tym smiesznym okienku wp gdzie wybieramy z listy procesów przeglądarkę - są tylko procesy z pod virtual XP Mode - Jak ustawić proces z pod 7emki ?

Opublikowano

Ja mam 7 i wszystko chodzi. Przynajmniej na firefoxie - na chromie nie chce

Na twoim miejscu nie bawił bym się w to tylko próbował z inną przeglądarką.

headerlogoc.png

Opublikowano

Wielkie dzięki za zainteresowanie sie tematem, ale chyba nie wszyscy mnie zrozumieli.... plugin-conteiner -> nie o to pytałem ... Jeśli chodzi o przeglądarki wypróbowałem wszystek jakie są łącznie z safari i innymi badziewiami i cały czas mam bład 8 więc tak to jest - jednym na win 7 chodzi innym nie mimo DEP (on/of)

Moje pytanie odnosiło się o listy procesów -> jak przenieść proces jakiejkolwiek przeglądarki z win 7 do Virual XP żeby pojawił się na liście....są tylko procesy z pod virtual XP Mode - Jak ustawić proces z pod 7emki ? wtedy odpalenie WP nie stwarzało by już problemu pod win 7

Próbowałem nawet w WP na maszynie wirtualnej dodać zdalną Ścieszkę według tego co się wydawało logiczne ale nie widzi tego

\\maszyna_lokalna\partycja_domyślna\program_files\folder_przeglądarki\aplikacja

za jakieś konstruktywne podpowiedzi z góry dzięki