Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot do małży by Sommer

Sommer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ktoś mnie natchną żeby napisać tuta jak się otwiera małże prosto od handlary.

Na Diamondmt2 można się bardzo wzbogacić takim sposobem a polowa graczy to wie, ja pisze to dla tej drugiej polowy żeby było fer ;p

Najpierw musimy mieć moda sf a tam już jest ten serwer nie trzeba odpalać przez connect helpera.

Potem ściągamy Taskera 3.13 i musimy go skonfigurować, jeśli ktoś już ma to dobrze ;p

Tasker to program który nagrywa ruchy myszki i klawiatury.

KONFIGURACJA TASKERA

Ściągamy, odpalamy i wyskoczy nam okienko (zawsze będzie wyskakiwać).

klikamy remind me leter.

beztytuugwi.jpg

Oraz nie.

beztytuu1ab.jpg

Teraz mamy już taskera,

ustawiamy jak poniżej widać.

beztytuu11wp.jpg

Wchodzimy w zakładkę keyboard i teraz tak...

- w action zaznaczamy start recording,

- w keys dusimy przycisk Home z klawiatury,

- i klikamy niżej taki zielony + (jak wyskoczy jakaś informacja to klikamy ok , a jak nie wyskoczy to tez dobrze)

Teraz ustawiliśmy ze na przycisk home zacznie nagrywać.

teraz tak...

- w action zaznaczamy stop recording,

- w keys dusimy przycisk End z klawiatury,

- i klikamy niżej taki zielony + (jak wyskoczy jakaś informacja to klikamy ok , a jak nie wyskoczy to tez dobrze),

Teraz ustawiliśmy ze na przycisk End kończy nagrywać.

teraz tak...

- w action zaznaczamy playback ,

- w keys dusimy przycisk Delete z klawiatury,

- i klikamy niżej taki zielony + (jak wyskoczy jakaś informacja to klikamy ok , a jak nie wyskoczy to tez dobrze)

Teraz ustawiliśmy ze na przycisk Delete powtarza nagranie.

beztytuu111h.jpg

Ja to zrobiliśmy to przechodzimy do zakładki options i klikamy w advanced options.

beztytuu1111j.jpg

W zakładce value ranges przy fast playback wpisujemy 80 tak jak na ss, reszta chyba nie jest ważna ale lepiej zróbcie tak samo jak ja mam, potem apply i ok.

beztytuu11111.jpg

Teskera mamy z głowy już.

TERAZ MAŁŻE

(muszę powiedzieć ze ss robiłem z PLa bo coś mi nawala mod i nie mogę wbić)

Teraz powiem o co chodzi.

Chodzi o to ze otwieramy handlarkę (ja to zawsze w 2M robiłem) tą gdzie są małże i otwieramy konsole pod f5

kupujemy PPM małże ona wskakuje w 2 miejsce w eq i w tej konsoli wpisujemy stone, ta komenda działa tylko na 2 miejsce w eq (można spróbować komenda use1 ale nie wiem czy zadziała) działa tak ze otwiera tą małże i to właśnie nagrywamy taskerem.

Czyli musimy mieć otwartą handlarkę i konsole (musimy pamiętać ze kursor musi być w konsoli ze jak coś napiszemy to tam się będzie wpisywać a nie gdzieś na czacie) w eq musimy mieć tak jak pokaże niżej a nagrywamy to: "PPM na małże i w konsoli stone" małża wpadnie na 2 miejsce w eq a stone ją otworzy.

Musi wpaść na 2 miejsce bo tam działa komenda stone czyli kładziemy coś w 1 miejsce.

Teraz drop czyli jak dropie nam ten kamień to on wpadnie nam na 2 miejsce i będziemy mieli zajęte, dlatego jak mamy około 7 tych kamieni to rozkładamy je obok po 1 i on już nam nie zatka 2 miejsca bo się połączy z tamtymi, tak samo z perłami musimy na bok odłożyć żeby nie zatykało naszego 2 miejsca które musi być wolne.

Daje ss jak to powinno wyglądać, ss z polaka wiec niema tej handlary, ale damy rade ;p

0815204212.jpg

ponumerowałem miejsca i..

1. tam kładziemy coś, cokolwiek żeby było zajęte,

2. tam będą nam wpadać małże i musi zawsze być wolne,

reszta to tylko odłożone na bok perły i kamienie, ale napisze jak ja mam zawsze,

3. biała perła

4. niebieska

5. red

6.7.8.9.10. tam położone kamienie.

Jeśli czegoś nie rozumiecie to śmiało pisać i nie żałować plusików :D

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

odświeżam

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Aleś się rozpisał na temat tak banalnego programu jak tasker. Niby nic trudnego, ponieważ ten program zna chyba 90% społeczeństwa posiadającego internet, ale napracowałeś się, więc zasłużony + leci.

ps. Radzę zaktualizować trochę temat, ponieważ nowa wersja taskera zdaje się, że wygląda całkiem innaczej.

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Posłuchaj bardzo pomogłeś czegoś takiego szukałem. Wiesz ktoś wyżej napisał że 90% ludzi to zna więc ja tego nie znałem przyznam się ale już teraz znam thx jeszcze raz masz DUŻEGO + (ponieważ się napracowałeś) !

//Nie odkopuj.

• 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

o fuck napisałem tuta 1.5 roku temu, ktoś odkopał i wszystkim sie przydaje xD

The Secret

Pomogłem? Daj +

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam sposób na 3x szybsze otwieranie i kupowanie ale go nie zdradze bo by było fer :)

heh, kolejny pół roczny odkop ;d

też mam szybszy sposób, w 2s otwiera mi całą stronę małży :D i to w taskerze

a nawet ktoś w kamermodzie podawał inny sposób (sam musze go odszukać ^^), jest na forum

taki nawet Klikator 3000

wystarczy ustawic id małży w bonusswitcherze

@DOWN mojej sąsiadce też się może przyda ale o tym nie pisze...

Hejo

• 1 rok później...
  • 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...