Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motoryzacja, pytanie. Mini Cross.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój kolega ma minicrosa, czasami kapie mu benzyna boi się ze jak będzie jeździć to ta benzyna , się podpali wraz z silnikiem.Czy są takie obawy?

Ja to lewy jestem w takie rzeczy, więc sorka.

Silnik gorący, ok 70/80 °C - A może i więcej, wiem bo czasami mi się użalał, jak coś robił to się oparzył. Raz było tak ze tego dotknął, i poczuł choćby chód, a to była gorąca rurka.

Jeśli ktoś się zna, proszę o odpowiedź:)

Z góry dzięki. Siemka :rolleyes:

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Cieknąca benzyna na pewno nie jest bezpieczna. To wręcz skrajnie niebezpieczne. Wystarczy, że w pobliżu pojawi się choćby mała iskra np. od otarcia o coś metalowymi częściami silnika. I może być niefajnie.

Motor nie nadaje się do użytku. Silnik osiąga więcej bo nawet 100%, szczególnie w wysokoobrotowym silniku, takim jak montuje się w motorach, ale od samego jego ciepła ogień się nie pojawi.

Dla bezpieczeństwa powinien odstawić crossa do warsztatu ;)

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

Hmm. No bo to jest np tak. Jeśli zaworze znajdzie się za dużo benzyny , dojdzie do gaznika zaczyna cieknąć.Jest to trochę głupie, ale da się jeździć, taki crosik jest szybki, ale mniejsza o to.Dobra dzięki, za odpowiedzi.MOŻNA ZAMKNĄĆ!

zv669_sipeantus.png

Opublikowano

Przyczyna wycieku jest w kwestii bezpieczeństwa nie ważna. Cieknie to cieknie - jeździć nie można.

Jeśli jest tak jak mówisz to najprawdopodobniej jest podawana zbyt duża ilośc paliwa. Przyczyny szukałbym w pompce paliwa albo (co gorsza) w nieszczelnych zaworach. Mogło dojść do wypalenia gniazd.

Na twoją prosbe zamykam.

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...