Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zgrubnąć

Login12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@ DO WSZYSTKICH ZNAWCÓW

Aż żal mi się robi jak czytam wasze posty . Zapewne żaden z was nie ma nic wspólnego z siłownią i nigdy na niej nie był albo był tydzień chodził i się znudziło ahh Ci "sezonowcy" .

Namawiacie chłopaka , żeby się obżerał fastfood-ami a potem będzie mieć problem z nadwagą i będzie wyglądać jak świnia .

@ DO AUTORA TEMATU

Jeżeli zależy Ci na tym , żeby zbudować czystą masę mięśniową bez zbędnego tłuszczu to :

1. Włącz

www.google.pl

2. Ułóż sobie dietę na masę lub zasięgnij porad specjalistów ( mogą być niestety płatne .. )

3. Kup karnet na siłownie albo ewentualnie jeżeli masz trochę więcej kasy to zagospodaruj swój pokój ( jeżeli jest wystarczająco duży ) lub jakieś puste pomieszczenie w domu i

kup trochę sprzętu na początek wystarczy z tysiąc złotych .

Proponuję nie kupować zbyt dużo sprzętu lub karnetu na rok albo dłużej bo znam wielu którym po prostu się nie chciało chodzić po tygodniu / miesiącu .

4. Ułóż plan treningowy . Na początek FBW aby trochę siły nabrać i obyć się z wysiłkiem fizycznym - przyzwyczaić do niego mięśnie . Potem już split 3 dniowy .

~~~WIĘCEJ DOWIESZ SIĘ NA www.google.pl ~~~

Złota myśl : "Najpierw przypakuj mózg ! Potem bierz się za mięśnie "

Poczytaj parę artykułów na temat siłowni , budowania masy , treningu na masę .

W internecie jest multum stron na których znajdziesz wszystko związane z danym tematem .

NIE SŁUCHAJ RAD W STYLU : JEDZ DUŻO ! JEDZ CZĘSTO ! JEDZ TŁUSTO ! JEDZ WSZYSTKO !

@ Nie chcę podawać Ci tutaj żadnych stron bo niezbyt kręci mnie otrzymanie warna .

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

@ DO WSZYSTKICH ZNAWCÓW

Aż żal mi się robi jak czytam wasze posty . Zapewne żaden z was nie ma nic wspólnego z siłownią i nigdy na niej nie był albo był tydzień chodził i się znudziło ahh Ci "sezonowcy" .

Namawiacie chłopaka , żeby się obżerał fastfood-ami a potem będzie mieć problem z nadwagą i będzie wyglądać jak świnia .

@ DO AUTORA TEMATU

Jeżeli zależy Ci na tym , żeby zbudować czystą masę mięśniową bez zbędnego tłuszczu to :

1. Włącz

www.google.pl

2. Ułóż sobie dietę na masę lub zasięgnij porad specjalistów ( mogą być niestety płatne .. )

3. Kup karnet na siłownie albo ewentualnie jeżeli masz trochę więcej kasy to zagospodaruj swój pokój ( jeżeli jest wystarczająco duży ) lub jakieś puste pomieszczenie w domu i

kup trochę sprzętu na początek wystarczy z tysiąc złotych .

Proponuję nie kupować zbyt dużo sprzętu lub karnetu na rok albo dłużej bo znam wielu którym po prostu się nie chciało chodzić po tygodniu / miesiącu .

4. Ułóż plan treningowy . Na początek FBW aby trochę siły nabrać i obyć się z wysiłkiem fizycznym - przyzwyczaić do niego mięśnie . Potem już split 3 dniowy .

~~~WIĘCEJ DOWIESZ SIĘ NA www.google.pl ~~~

Złota myśl : "Najpierw przypakuj mózg ! Potem bierz się za mięśnie "

Poczytaj parę artykułów na temat siłowni , budowania masy , treningu na masę .

W internecie jest multum stron na których znajdziesz wszystko związane z danym tematem .

NIE SŁUCHAJ RAD W STYLU : JEDZ DUŻO ! JEDZ CZĘSTO ! JEDZ TŁUSTO ! JEDZ WSZYSTKO !

@ Nie chcę podawać Ci tutaj żadnych stron bo niezbyt kręci mnie otrzymanie warna .

A dla mnie to ty jesteś siłaczem internetowym.

On chce tylko przytyć trochę, a nie kurwa brać udział w Siłaczach , po chuj mu plan treningowy i dieta?

Na logike : Zamiast codziennych dostarczanych porcji kalorii na zapotrzebowanie 14 letniego chłopaka ; ok.5k kalorii, więc jeśli będize jadł codzinnie 5k kalori i dodawał jakims posiłkiem lub przekaskami ok.1-2k kalorii to przytyje.

A jak będize w miedzy czasie chodzić na siłownie to zmieni mase w mięśnie. Proste prawda? No ja pierdole.

Złota myśl kurwa : "Po pierwsze ZWIĘKSZ MASE"

63989389769756300986.png

Opublikowano

@ -=MacieQ=-

W sumie to autor tematu nie zna ortografii więc Szatan wie o co mu chodzi ...

Zgrubnąć <facepalm>

@ 5k kalorii dla 14 chłopaka ? Który siedzi przed kompem ciągle pewnie ?

Dobre sobie .. widzę znamy się ^ ^

Nie chcę się z Tobą kłócić bo po co ;))

Ale w sumie jak chce "Zgrubnąć" i być tłuściochem to niech żre wszystko

a chodzenie na siłownie nie oznacza , że już trzeba startować w siłaczach ...

Pozdrawiam(y) autora tematu który nie potrafi określić się o co mu właściwie chodzi :) ?

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Opublikowano

@ -=MacieQ=-

W sumie to autor tematu nie zna ortografii więc Szatan wie o co mu chodzi ...

Zgrubnąć <facepalm>

@ 5k kalorii dla 14 chłopaka ? Który siedzi przed kompem ciągle pewnie ?

Dobre sobie .. widzę znamy się ^ ^

Nie chcę się z Tobą kłócić bo po co ;))

Ale w sumie jak chce "Zgrubnąć" i być tłuściochem to niech żre wszystko

a chodzenie na siłownie nie oznacza , że już trzeba startować w siłaczach ...

Pozdrawiam(y) autora tematu który nie potrafi określić się o co mu właściwie chodzi :) ?

Czytaj ze zrozumieniem.

Założyłem, że podczas spożywania 5k kalorii + ok.1-2k kalorii będize chodził na siłownie. Az tak trudno się domyśleć?

Co więcej w okresie dojrzewania chłopcom zwiększa się metabolizm ( przemiana materii ) więc będize więcej wpierdalał i szybko spalał. Dlatego jest chudy.

Jest chudy bo jego ciało szybciej spala niz on je.

Pozatym gdzie ja niby napisałem coś o 'fasfoodach' ? To największe gówno, a spożywanie ich jesli chodzi o siłownie i te sprawy mija się z celem.

Ma dużo jeść , ale chodzi mi o pełnowartościowe jedzenie i dużo białka. Zeby tak jeść nie potrzebna jest wcale specjalna dieta.

Gówno sie znasz.

63989389769756300986.png

Opublikowano

@UP

Jebłem jak to przeczytałem xD

@Top

Żeby iść na siłkę musisz najpierw nabrać masy.

A jak nie chcesz to polecam taki sposób:

-0 ruchu, 24/7 w domu.

-dużo jeść, najlepiej rzadko i duzo

-jedz posiłki o nieregularnych porach, np śniadanie 7 a następnego dnia kilka godzin później

-podjadaj między posiłkami

-staraj się coś zjeść przed snem

I to chyba tyle, ale zapewniam że brzucha dostaniesz dużego xD

ja robie to co radzisz od tygodnia i schudłem 2kg :D

daj_plusa_kurwo_24185.jpg

sygna2s.jpg

Opublikowano

Anonymous

On chciał "zgrubnąć" czyli przybrać na wadzę, nie powiedział czy to ma być tłuszcz czy mięśnie, więc stąd te wypowiedzi. Napisał też, że chce mieć większe nadgarstki więc musi być ektomorfikiem - więc nawet jak by się opychał tym tłuszczem to dużo by mu to nie dało, z mięśniami też mu będzie ciężko przez swoją budowę lub mu jeszcze nie urosły bo ma 14 lat.

Opublikowano

"Największym ze wszystkich błędów jest nic nie robić z tego powodu że można zrobić tylko niewiele". Sydney Smith

@ -=MacieQ=-

"Wyżej srasz niż dupe masz ?"

Pozdrawiam . Nie ucz ojca dzieci robić :*

On chce tylko przytyć trochę, a nie kurwa brać udział w Siłaczach , po chuj mu plan treningowy i dieta?

A jak będize w miedzy czasie chodzić na siłownie to zmieni mase w mięśnie. Proste prawda? No ja pierdole.

Ymm coś Ci się miesza w zeznaniach .

Widzę , że masz 14 lat i na siłowni pewnie jeszcze nigdy nie byłeś i mało o tym wiesz :(

Przykro mi ;*

Ja mając 15 lat :

Ważyłem 55 kg ! Dużo się ruszałem , dużo jadłem i nic.

Ułożyłem dietę , trening , ćwiczyłem w domu bardzo intensywnie i przytyłem

10 kg w zaledwie 2 miesiące niecałe . Pozdrawiam .

Obecnie mam 17 lat <_<

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...