Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WARNING] Can't keep up! Did the system time change, or is the server overloaded?

michael037r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to wyskakuje mi taaki blad jak wyzej,nie wiem co jest nie tak,z serwem da sie polaczyc ale laguja strzaszne na serwie jestem ja i moj brat,wczesniej bylo ok zero lagow i ogole,co jest nie tak ??

ten blad dodaje sie do dziennika co kilka min

jak byly takie temety to sry,ale nie znalazlem ;/

Opublikowano

Podaj specyfikacje sprzętu, najbardziej interesuję mnie pamięć RAM, procesor, ew. karta graficzna. Skrócę Ci ten błąd "Server przeciążony"

Opublikowano

Jak masz 1-2GB ramu to się nie dziwię. Uruchom serwa z parametrem -Xms1536M -Xmx1536M.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Podaj specyfikacje sprzętu, najbardziej interesuję mnie pamięć RAM, procesor, ew. karta graficzna. Skrócę Ci ten błąd "Server przeciążony"

procek 2.0,3gb ram

Jak masz 1-2GB ramu to się nie dziwię. Uruchom serwa z parametrem -Xms1536M -Xmx1536M.

jak to ?;p jestem zielony jak to uruchomic :)

Opublikowano

Jak masz ten plik .bat (otwierasz notatnikiem) to tam powinno być napisane "-Xms1024M -Xmx1024M" czyli zamiast tych dwóch 1024 dajesz 1536.

Na procku 2.0 będziesz i tak miał lagi w pizdu ;/ u mnie czasem po przeciążeniu też tak jest, a procka mam 3.4 x4 i 4gb ram.

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Jak masz ten plik .bat (otwierasz notatnikiem) to tam powinno być napisane "-Xms1024M -Xmx1024M" czyli zamiast tych dwóch 1024 dajesz 1536.

Na procku 2.0 będziesz i tak miał lagi w pizdu ;/ u mnie czasem po przeciążeniu też tak jest, a procka mam 3.4 x4 i 4gb ram.

gdzie bedzie ten plik ? :) bat.

Opublikowano

No to tak utwórz sobie plik start.bat a w nim ma być :

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -cp ItemCraft.jar;craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar org.bukkit.craftbukkit.Main
PAUSE

@up racja bo ja podalem na bukkita.

Nie ma sygnatury, bo była brzydka :c

Opublikowano

No to tak utwórz sobie plik start.bat a w nim ma być :

@ECHO OFF
SET BINDIR=%~dp0
CD /D "%BINDIR%"
"%ProgramFiles%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xmx1024M -Xms1024M -cp ItemCraft.jar;craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar org.bukkit.craftbukkit.Main
PAUSE

@up racja bo ja podalem na bukkita.

utowrzylem to start.bat ( to taki format jak notatnik nie da sie odalic przez to gre )

Opublikowano

Spróbuj tak :

@echo off
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
pause

Opublikowano

Spróbuj tak :

@echo off
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar
pause

to mam zrobic plik,dokument tekstowy start.bat i wpisac to tam ?

Opublikowano

tak, a pozniej zapisujesz go z rozszerzeniem .bat

ok mam ten plik z rozszerzeniem .bat wlaczam go i nic sie nie wyswietla 0reakcji znaczy otwiera sie okno dos'a i pisze

''System nie może odnaleźć określonej ścieżki.

Aby kontynuować , naciśnij dowolny klaiwsz ''

naciskam i nic

Opublikowano

No to tak :

@echo off
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar minecraft_server.jar
pause

Opublikowano

No to tak :

@echo off
"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe" -Xms1024M -Xmx1024M -jar minecraft_server.jar
pause

tak wpisalem w to bat przez notatnik wlaczam i to samo

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja myśle że problem tkwi w tej linijce:

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe"

spróbój odnaleść tą ścieżkę :

"X:\Program Files\Java\"

gdzie "X" to twój dysk na którym zainstalowałeś javę.

Możliwe że nie będzie tam folderu jre6 , tylko jre7 ( nowsza wersja javy ) i wtedy do pliku będziesz musiał wpisać

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre7\bin\java.exe"

a nie

"%ProgramFiles(x86)%\Java\jre6\bin\java.exe"

sprawdź i powiedz czy działa :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...