Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Uwielbiam grać w minecrafta co przyczyniło się do zakupienia przeze mnie konta premium. Jakiś czas już gram, wśród mnie gra grono znajomych szczególnie jeden... Postanowiłem więc założyć własny serwer hamachi. Wszystko było dobrze, działał poprawnie. Z kolegą naprawdę się napracowaliśmy ze wszystkim co na tej mapie mamy. Moją gre ograniczał starszy brat przez co miałem mniej czasu na minecrfta. Dzisiaj postanowiłem zostawić serwer włączony aby kolega sobie pograł, więc przełączyłem użytkownika w komputerze. Brat sobie po prostu grał a mój kolega cieszył się naszym światem w minecrafcie. Tu zaczął się problem, kolegę załatwił zombiak i pojawił się daleko od spawnu i wyszedł z gry, gdybym ja był bym go tep'nął. Serwer stał pusty przez jakieś 30-40 min. Najgorsze... jest burza, brat siedzi przy kompie gdy nagle mu się zresetował komputer. Nie chciało mu się nic robić więc oddał mi część swojego czasu. Siadłem przed komputerem, dzwonie do kolegi ze juz jestem, uruchamiam serwer nasz a tu bach:

http://www.mpcforum.pl/uploads/monthly_08_2011/post-345583-0-06683200-1313256758_thumb.png

i serwer nie działa... próbowałem chyba ze 100 sposobów na ożywienie go... na próżno. Dlatego pisze więc ten temat z pozytywną myślą że ktoś mi oświetli tunelik... Nie chodzi o to że serwer nie działa, chodzi o to, że mapa dla której poświęciliśmy 10h naszego życia poszła się pier***ić... (przepraszam ale jestem zdenerwowany).Serwer działa normalnie, utworzyłem nową mape wszystko jest ok. chodzi mi tylko o naszą mapę. W powyższym linku/załączniku jest screen odpalonego serwera w javie... z góry dziękuje za pomoc... przysięgam że poeci + dla każdego kto mi choć troszke pomorze w naprawie naszej mapki...

post-345583-0-06683200-1313256758_thumb.png