Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zmiana liveboxa

fallen402

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam duży problem. Podczas mojej nie obecności w domu była burza, gdy wróciłem do domu zobaczyłem że spalił się livebox. Po wymianie i instalacji okazało się że jest bardzo słaby transfer. Mam 2 komputery jeden łączy się przez kabel- na tym pc jest prawidłowy (128 Mb/s) drugi komputer łączy się przez Wi-Fi i tu jest problem. Transfer podczas pobierania to max60 Mb/s przez to nie mogę grać w Metin2 strasznie cofa . Nie wiem zupełnie co zrobić liczę na waszą pomoc. Livebox nie jest wadliwy bo przez kabel jest transfer taki jak na starym LB.

imetin_logo.png

Opublikowano

Może ktoś ci się wbił na router i podpierdziela internet? o_o nie wiem czy dobrze napisałem, ale wiem że tak można ;d masz hasło na router ?

Opublikowano

Ktoś poprostu zna twoje haslo do wi fi i kradnie ci neta :D

" z braku pieniędzy popełnia się błędy." ~ AK-47

Opublikowano

To niemożliwe... do najbliszego sąsiada mam 70m, poza tym na pc który jest połączony przez kabel ether (czy jakos tak) jest dobry internet..

imetin_logo.png

Opublikowano

Gdy go zresetuję lub wyjmę wzmacniacz z gniazdka muszę robić reinstal, na obu pc'tach inaczej się nie łaczy, z tym problemem dzwoniłem do tp i powiedzieli żebym odłączał jak najrzadziej

imetin_logo.png

Opublikowano

Gdy go zresetuję lub wyjmę wzmacniacz z gniazdka muszę robić reinstal, na obu pc'tach inaczej się nie łaczy, z tym problemem dzwoniłem do tp i powiedzieli żebym odłączał jak najrzadziej

Na drodze od liveboxa do wi-fi coś stoi ? Np. jakies metalowe przedmioty itp. ? troche info z przewodnika użytkownika livebox tp:

Materiał | Tłumienie

Metal Bardzo silne

Beton Silne

Ceramika Silne

to najbardziej tłumi sygnał wi-fi, sprawdź czy tych przedmiotów nie masz na drodze

Opublikowano

To ja nie wiem już sam.

Jakbyś mi po + dał za próbę pomocy do byłbym wdzięczny xD

EDIT@

Może zadzwoń do tej firmy co ci robiła tego liveboxa i zapytaj ich o to zobacz co Ci powiedzą.

Opublikowano

Może to 2 urządzenie widzi pierwsze i stawia je jako priorytetowe i to 2 bierze tylko polowe z pierwszego.

A z tego co mi wiadomo to tego już nie zmienisz.

Opublikowano

Żeby się podłączyć do jego liveboxa on musi kliknąć na swoim lub znać id, on się składa z liter i cyfr więc nie możliwe, a hasło masz 'admin'. Kup może kabel rj47 czy coś takiego i podłącz do drugiego kompa, i ty masz internet 1gb ? Bo mb/s to sporo. Może kb/s.

Opublikowano

Coz. To wkoncu jest normalnie, Moze i pisze, ze siła sygnału jest bardzo dobra, ale w rzeczywistosci jest o wiele słabsza. Na komputerze masz szybszego neta, poniewaz idzie prosto przez kabel. Tez miałem taki problem. To wina neostrady i jej Liveboxa... Radzę Ci zamienic neta na netię, gdy skonczy Ci się umowa. Ja mam to juz sa sobą :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...