Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mój kolega założył wczoraj serwer Minecraft, dla 3 osób tak abyśmy sobie pograli razem =3 No i jego komputer jest naprawdę dobry, 8GB ramu, 10mb net... Normalnie jakby się grało na singlu. Ale dzisiaj rano zaczęło coś szwankować. Wcześniej mieliśmy wszyscy włączone programy typu GG/Steam/Skype, i oczywiście hamachi bo na tym programie jest postawiony serwer. Teraz w ogóle nie da się rozwalić klocka nic nie wypada itp. są laggi niemiłosierne, wyłączyłem ja wszystkie programy i hoster, prócz skype i hamachi, on nic nie ściąga ani ja na serwer jest przeznaczone 3 GB ramu więc wystarcza spokojnie. Wie ktoś jak mogę ogarnąć te laggi ? Nie pisać postów typu zrestartuj neta, hamachi itp. bo to wszystko ROBIŁEM.

Opublikowano

u mnie jest to samo ale hoster serva u mnie nie ma zadnego laga a ja z kolega mamy ten sam problem co ty.Na dedykach normalnie gramy normalnie a na hamahi nie daje rady.

Dolączam się do pytania

Opublikowano

1.Zresetujcie kompa.

2.Sprawdzcie zużycie procesora jeśli jest więcej niź 70% jest jakiś program, który dużo zabiera. Można go usunąć tak: Menadżer zadań->Procesy->I tam piszę ile kb zużywa.

3.Dajcie więcej ramu w serwer.

4.Odłącz i podłącz kabel sieciowy.

Liczę na + i 5

100 [\/]

200 [\/]

300 [X]

400 [X]

500 [X]

Opublikowano

@UP

<facepalm> Napisałem że robiłem tego typu rzeczy.

1. Zrobione

2. Gdzieś to czytałem zużycie procka ma na 10-15%

3. Serwery na 20 slotów mają po 1gb ram, a my mamy 3gb, proponuje pierw dokładnie temat przeczytać.

4. Zrobiłem to zanim napisałem temat.

Dam plusa chodź nie powinienem bo żadna opcja mi nie pomogła i na dodatek żebrzesz o te plusy...

Opublikowano

Jedyna opcja to zainstalowanie najnowszej wersji hamachi...

Nie żebrze tylko dzieci neo postawiają - za nic i muszę to wyzerować

100 [\/]

200 [\/]

300 [X]

400 [X]

500 [X]

Opublikowano (edytowane)

Odinstaluj i zainstaluj hamachi

@Edit

Można również skopiować świat i zrobić od nowa serwer.

Lub też przenieść go na no hamachi

Edytowane przez DragonDhe III

100 [\/]

200 [\/]

300 [X]

400 [X]

500 [X]

Opublikowano

@up To że kolega ma zmienne IP to nie przeszkadza, wystarczy że codziennie/co 2 dni będzie wam podawał iP nic się nie stanie Proponuje przenieść na No-hamachi wtedy nie powinno nic przeszkadzać

xxx

Opublikowano

W czasie gry wejdź na hamachi i zobacz jaką kropkę ma HOST jeśli:

Czerwona = Przejebane

Niebieska = Duże lagi

Zielona = Bez lagów :)

Zrób tak w czasie gry wyłącz hamachi i włącz je jeszcze raz to mi i moim kolegą pomaga :)

r718w5.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...