Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, po wielu nieudanych próbach rozwiązania mojego problemu, zmuszony jestem prosić was o pomoc. Mianowicie, nie mogę uzyskać większej ilości fpsów niż 60 (WYJAŚNIAM: Nie jest to wina konfiguracji sprzętowej, systemu, ani nawet minecrafta) Kompa mam dobrego, Minecraft'a przeinstalowałem, "Video Settings" mam dobrze skonfigurowane (MAX FPS) Kilkanaście dni temu było wszystko normalnie, fpsy dochodziły do 200-300, a teraz dochodzą do 60 i się tak utrzymują. Co jak co ale irytuje mnie to, bo wcześniej jak miałem te 200 to było trochę zapasu w razie spadku.. Jak ktoś miał taki problem i go rozwiązał - proszę o pomoc.

post-173300-0-52303000-1313157876_thumb.png

Opublikowano

W opcjach masz Video Settings ustawione Performence na Max FPS?

Jak Cie to aż tak kwapi, to mogę kolejnego screena zrobić :D

@up

obojętnie jaki by nie był, zwykły, DokuCraft, Misa HD, na wszystkich jest ograniczenie fpsów. I to nie jest kwestii ustawień grafiki bo nawet jak mam wszystko na fancy + smooth lightning to i tak mam te 60fpsów limitu.

Opublikowano

Podaj specyfikację sprzętu.

Przeinstalowywałeś/aktualizowałeś może ostatnio sterowniki do grafiki?

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Podam konfiguracje ogólną, bez częstotliwości szyn pamięci itd.

2GB RAM'u

2x2.6GHz (overclock 18%)

512MB NVIDIA 8600GT

to drugie pytanie mnie gnębi, bo właśnie przedwczoraj (odkąd pojawiło się "ograniczenie) zaktualizowałem sterowniki do karty graficznej, czyli pewnie polecasz do wrócenia do sterów przy których nie było błędu? Już się zabieram i daje znać w editcie

Opublikowano

co do sprzętu to nie mam zastrzeżeń, może masz mało miejsca na dysku lub zapchany komputer

co tydzień czyszczę CCleanere'm i Avastem! kompa, na dyskach po 10-15GB wolnego miejsca. Na razie kminie ze sterownikami :)

Opublikowano (edytowane)

Miałem to samo tylko ze sterownikami od AMD dla Radeona. Może nie jest to jakaś super karta (integra Radeon 4250HD z 512MB współdzielonej pamięci RAM). Cóż - propozycja steama - instaluję.

Przed instalacją ok 200FPS w cs'ie 1.6. Po instalacji 27 (sic!) fps tam, gdzie normalnie miałem ok 200-250fps.

Moja rada? Wypierdzielić ten panel nVidii. Wyrzuciłem panel ATI Catalyst Control Center i wszystko wróciło do normy.

Nowsze nie znaczy zawsze lepsze.

Edytowane przez Pinkorek

u7zdc8-2.png

Opublikowano

Miałem to samo tylko ze sterownikami od AMD dla Radeona. Może nie jest to jakaś super karta (integra Radeon 4250HD z 512MB współdzielonej pamięci RAM). Cóż - propozycja steama - instaluję.

Przed instalacją ok 200FPS w cs'ie 1.6. Po instalacji 27 (sic!) fps tam, gdzie normalnie miałem ok 200-250fps.

Moja rada? Wypierdzielić ten panel nVidii. Wyrzuciłem panel ATI Catalyst Control Center i wszystko wróciło do normy.

Nowsze nie znaczy zawsze lepsze.

chwała Tobie, dzięki za pomysł ze sterownikami - działa! :D

pomoc nagrodzona, temat można zamknąć :)