Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dedyk + Zabezpiecznie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema ! :D Mam małe pytanie. Mam zamiar kupić dedyka do metina, tylko jeszcze nie wiem gdzie mi się najbardziek opłaca, poszukuję taniej i bezpiecznej oferty. Pytanie numer 2 : Jak wgrać zabezpiecznia na serwer, aby mi się nikt nie włamał. Najbardziej interesuję mnie wasza odpowiedź na pytanie numer dwa ;p Z pytaniem jeden tak czy tak sobie poradze ;p

Kocham mame

Opublikowano

Na pewno powinieneś zainstalować firewall'a, zmienić nazwy tabelek, zmienić hasło do użytkownika mt2, edytować configi.

Mentor
Opublikowano

Na pewno powinieneś zainstalować firewall'a, zmienić nazwy tabelek, zmienić hasło do użytkownika mt2, edytować configi.

Zmiana nazw tabelek oooo pierwsze slysze

A co do pytania nr. 1

OVH -> 24GB ram i do tego net 1gbp/s

Kimsufi -> 24GB ram i do tego net 100mb/s

Wiec mówiąc w skrócie lepiej dac wiecej kasy i kupic z OVH ;)

Opublikowano

I tak mu się wpieprzą...

@Top

1. Tak jak napisał Hmm

2. Tu jest sprawa dyskusyjna... Przede wszystkim kup porządną stronę np. z zielska...

Po 2 firewall, albo sam konfigurujesz, albo płacisz grubą kasę dla ovh.

Te nazwy tabelek, hasła użytkownika mt2, to tylko zabezpieczenie względne np. przed gm mode.

Opublikowano

A nie znacie jakiś tańszych firm hostujących serwery dedykowane ? ;p Oczywiście "+" za pomoc, jeśli nie znajdę nic tańszego to oczywiście pokieruję się waszymi radami, czyli ovh.

Kocham mame

Opublikowano

A nie znacie jakiś tańszych firm hostujących serwery dedykowane ? ;p Oczywiście "+" za pomoc, jeśli nie znajdę nic tańszego to oczywiście pokieruję się waszymi radami, czyli ovh.

Te są najlepsze