Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę założyć serwer PvP na trzech czterech graczy, od czego mam zacząć głównie chodzi mi oto, by każdy miał najlepsze itemy, niech mi ktoś powie od czego mam zacząć:

"Jak założyć PvP serwer (i każdy miał najlepsze itemy)?"

Drugie pytanko:

Zacznijmy od tego co to jet ten tmod i co o daje: http://www.mpcforum.pl/topic/363991-download-tmod-server-do-terrari/ wiem że coś tak

Codaje tmod?

Co to są pluginy?

Co daje administrator?

Jak używać komend i co one dają?

Druga rzecz: Czy ktoś z tego korzystał - InvEdit 1.0.6 ? Czy to jest hack? Wiem że daje dowolną ilość hp itp, ale jak zapisuje to jest jakiś plik player.plr i tego nie mogę podminieć ani nic bo takiego czegoś nie ma w folderze z tarrerią

Opublikowano (edytowane)

Server PvP - Domyślnie, wystarczy, że każdy zaznaczy opcję pvp w ekwipunku i będziecie się mogli bić.

Co do najlepszych itemów - Możecie sobie zrobić przez Invedit :

To jest ukryta treść, proszę

Co daje Tmod ? : Tmod pozwala na instalację pluginów.

Co to są pluginy : Takie mody na multiplayer, tylko, że admin wsadza pluginy do plików serwera i gotowe.

Co daje administrator? : Możesz korzystać z komend takich jak kick lub zmiana pory dnia, lub innych, zależy od pluginów.

Jak używać komend i co one dają ? : Komend możesz używać w konsoli lub w grze, jeśli posiadasz odpowiedni plugin.

Druga rzecz : Najnowsza wersja invedit to 3.40. Plik player.plr znajduje się w Dokumenty>My Games>Terraria>Players. Podmieniasz i masz. Jeśli nie chcesz ciągle podmieniać to wystarczy, że wybierzesz postać, dodasz itemy i klikniesz Save. Nie save as..

Pozdrawiam, i liczę na plusy ;)

EDIT : Niby za co minus..

Edytowane przez Kamcio3321
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...