Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Umarły Rozpruwacz/Reaper bez skili ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam wielki problem z riperem i niebieską smiercią. Otóż chciałem dodać im skile(riper-1093,smierc-1095)znalazlem ich w mob_proto, potem zakladka ,,folder'' byla u nich czysta wiec wpisałem skeleton_god.

Zrestartowałem server, zalogowalem się i wszystko pięknie działało :D aż do chwili gdy gdy w kolumnach ,,skill_level0 skill_vnum0 skill_level1 skill_vnum1" zmieniałem liczby bo chciałem aby riper i niebieska smierc wiecej ze skili walili(walili o 720 hp omg) gdy zmienilem na wieksze liczby(powiekszylem niecałe o 40 wszystko) to zrestartowalem potem sie zalogowałem do gry a tu patrze o.O i riper i n.smierci nie mają skili ;( ! :angry:

Czemu tak się stało wgl.?(Nie pamiętam dokladnie... może cos jeszcze zmienialem ale już nie pamiętam) na starym serverze też zmieniałem liczby na wieksze zeby riper i n.smierc wiecej walili i mieli te skile ;( :(

Wypakowałem monster w folderze pack poczym znalazlem folder o nazwie ,,skeleton_god'' potem weszłem do niego i był ten pliczek txt ,,motionlist'' więc nie wiem o co chodzi ;((((( chciałem wgrac pliki monster z priva ZZYT2 ale inni mowili ze to i tak nic nie da wiec nie chcialem sciagac bo na darmo...

Kto mi wytłumaczy dokładnie jak mu ,,odbugować skile''? Proszę żeby w postach nie pisać takiego czegoś:

-mob_proto>znajdz id ripera i n.smierci>znajdz zakladki folder i wpisz tam skeleton_god(<---- to już zrobiłem, wpisałem) <_<

Za pomoć + lub - JAK KTO WOLI... :rolleyes:

Oto SS co pisze w tym motionlist.txt z wypakowanego monster:

SS:http://imageshack.us/photo/my-images/844/63848696.png/

PS. w tym motionlist.txt czy jakoś tak nic nie zmieniałem...

post-241403-0-43265700-1312984878_thumb.png

Opublikowano

@6st------>Nie pamiętam jakie miałem liczby ;(

@Quori------> liczby są obecnie takie:

To są ripera :

skill_level0:30

skill_vnum0:241

skill_level1:56

skill_vnum1:251

A te niebieskiej Smierci:

skill_level0:50

skill_vnum0:340

skill_level1:100

skill_vnum1:390

(Pomóż mi pliska !)

Opublikowano (edytowane)

@6st ale ja mam w moim mob_proto dodane nowe mobki itd ;( to można jakąs zrobic kopie mojego mob_proto i polaczyc je z tym mob_proto ;p ?

ECH JAK BEDZIE DZIAŁAĆ TO NAPISZE... A MAM DRUGIE PYTANIE!!!!

JAK MOZNA POWIEKSZYC JEGO DMG ZE SKILI? NP WALI MI 720hp a chce zeby walil np z tego 3 ciecia po 5k za jedna ciecie czyli za 3 ciecia 15k a z wira 30k ?

I JAK POWIEKSZYC JEGO DMG Z NORMALNEJ BRONI? CO NORMALNIE ATAKUJE NIE UZYWAJAC SKILI BO JAK NORMALNIE ATAKUJE TO PO 5hp zabiera a chce zeby chociarz z 3k zabierał

6st masz + za te mob_proto !!! DZIAŁA MI :D riper MA SKIOLE A NIEBIESKA SMIERC NIE MA :( WPISALEM NIEBIESKIEJ SMIERCI skeleton_god i nie ma ;(((

EE POMOZ MI ZROBIC TAK ZEBY RIPER WALIL WIECEJ ZE SKILI !!!!!! I ZEBY ELIT.PODL.KROL DEMONOW TEZ WIECEJ ZE SKILI WALIL!!(MASZ JUZ + JAK MI POMOZESZ Z NIEBIESKA SMIERC.RIPEREM ZEBY WIECEJ ZE SKILI WALIL I Z TYM KROL>DEMONOW DOSTANIESZ ZNOWU +)

Edytowane przez piomak1