Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powerade.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo ;d

Jestem sportowcem ;> ( Piłkarz ; > ) i mam pytanko , czy to prawda , że ten napój jest lepszy niż woda ? Jakie są tego plusy jakie minusy ? Czy po treningu lub podczas jak się tego napije , nie będzie mnie ciągnęło do WC ? Pewne osoby mówią , że to SHIT [!] a pewne że bardzo dobry napój po treningach. Jaka jest wasza opinia na temat tego napoju ? Spożywać go ?

banner-celtic.gif

Zapraszam na mój profil yt.

www.youtube.com/haaczykk

na którym 'vloguje'

rozmawiam między innymi o sporcie konkretnie o piłce nożnej i nie tylko!!

subskrybujcie !

oraz zapraszam na stronkę fanów Celticu Glasgow:

Opublikowano

Wszelakiej masci napoje energetyzujace sa szkodliwe dla zdrowia a juz na pewno nie sa zalecane dla sportowcow. Nie wierz w marketing , reklamy takich napojow bo to ma tylko jeden cel : Nabic jak najwiecej frajerow w butelke.

jqeuR.png

Opublikowano

Energetyk to np. RedBull, Burn i inne syfy z Biedronki. Powerade służy do nawadniania ciała, tak myśle że jest lepszy, miałem taki 1 na wycieczke w góry wypiłem 1 było ok, a moi koledzy żłopali dużo wody xD

Opublikowano

Napój izotoniczny zawiera wodę , elektrolity i weglowodany. Kurwa ELEKTROLITY ?! Już wolę naturalną czystą wodę mineralną z naturalnymi jonami x_X'.

EDIT:

Zawiera ASPARTAM. Huh, rzeczywiscie nieszkodliwe i zdrowe... (ironia)

jqeuR.png

Opublikowano

Wszelakiej masci napoje energetyzujace sa szkodliwe dla zdrowia a juz na pewno nie sa zalecane dla sportowcow. Nie wierz w marketing , reklamy takich napojow bo to ma tylko jeden cel : Nabic jak najwiecej frajerow w butelke.

A tam pierdolisz, rebull doda ci skrzydel.

Opublikowano

Zawiera ASPARTAM. Huh, rzeczywiscie nieszkodliwe i zdrowe... (ironia)

Ta, jakiś debil powiedział, że aspartam jest nie zdrowy a teraz wszyscy to powtarzają.

RAsfepN.png
Opublikowano
organiczny związek chemiczny o wzorze sumarycznym: C14H18O5N2. Należy do grupy estrów peptydowych. Na produktach spożywczych oznaczany jest kodem E951.

Stosowany masowo jako sztuczny środek słodzący (słodzik) w produktach spożywczych, zwłaszcza takich, jak napoje niskokaloryczne, guma do żucia, drażetki odświeżające oddech. Można go też znaleźć w wielu wędlinach i rybach (zarówno w folii jak i konserwach). Ostatnio coraz częściej pojawia się w produktach farmaceutycznych, np. w większości tabletek musujących. Jest też dostępny w formie tabletek, które można stosować zamiast cukru, pod kilkudziesięcioma nazwami handlowymi (m.in.: NutraSweet, Equal, Sugar Free, Canderel). Jest też stosowany przez diabetyków (chorych na cukrzycę).

Organiczny środek niezdrowy??? puknijcie sie włeb

Co do elektrolitów też nie mam pewności:

Elektrolit – termin, który ma dwa różne znaczenia.

Nazywa się tak substancję, która stopiona lub rozpuszczona w rozpuszczalniku ulega dysocjacji. W roztworze pojawiają się swobodne jony, na skutek czego może ona np. przewodzić prąd elektryczny.

Z technicznego punktu widzenia, nazywa się też każde medium, zdolne do jonowego przewodzenia prądu elektrycznego – czyli zdolne do przekazywania jonowo ładunku między elektrodami.

Elektrolity w pierwszym znaczeniu są zawsze również elektrolitami w drugim znaczeniu, natomiast elektrolity w drugim znaczeniu nie zawsze są nimi w pierwszym.

Elektrolity w drugim znaczeniu dzieli się często na ciekłe (płynne) i suche (stałe).

Przykładami elektrolitów w pierwszym znaczeniu są np. wodne roztwory soli, kwasów i zasad, oraz stopy tych związków. Elektrolity te dzieli się na mocne i słabe, w zależności od ich stopnia dysocjacji:

elektrolity mocne, całkowicie zdysocjowane na jony: wodorotlenki litowców i berylowców; wyłączając wodorotlenek berylu oraz magnezu, kwasy, np. HCl, HI, HBr, H2SO4, HNO3, HClO4, oraz większość nieorganicznych soli rozpuszczalnych w wodzie (do wyjątków należą np. sole rtęci – Hg(CN)2, Hg2Cl2 – w których wiązanie metalu z anionem" jest w dużym stopniu kowalencyjne) – takie sole tworzą kryształy jonowe.

elektrolity słabe: tylko częściowo zdysocjowane na jony – np. H2S, H2SO3, HNO2, CH3COOH.

Ponadto wyróżnia się elektrolity binarne, które dysocjują na kationy i aniony w takiej samej ilości.

Przykładami elektrolitów w drugim znaczeniu, które nie są elektrolitami w pierwszym znaczeniu są np.:

porowate gąbki lub materiały ceramiczne nasączone roztworami soli, kwasów i zasad.

usieciowane polimery posiadające kanały jonowe, czyli puste obszary, przez które mogą wędrować swobodne jony.

substancje krystaliczne, w których istnieją kanały jonowe, lub które są zdolne do absorbowania i uwalniania jonów okludowanych w sieci krystalicznej.

Opublikowano

A czy to prawda, że redbull doda Ci skrzydeł?

twix.png

by Equ.

Dla napsuff

av-19499.jpg

Czy twój pies też się ślicznie uśmiecha ?:>

Opublikowano

Nie ;d Redbull działa mniej więcej jak kawa, o 24 bedziesz miał siłe zapierdala po boisku do rana, wiecie o co chodzi

Chyba cie pojebało, mi nawet kawa z 5 łyżeczek by gówno dała.

Opublikowano

A czy to prawda, że redbull doda Ci skrzydeł?

Tak, napij sie i wyskocz z 10 piętra, lot w chuj zajekurwajapierdoleaniebisty jest :O

@Top

Pij

Opublikowano

ale żem po tym sikał :D lepiej niż po piwie :) 2 razy z kina wychodziłem na pełnym pęcherzu

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

A dla jakiego klubu grasz sportowcu :P ?

Najlepsza woda ... dlaczego juz napisali.

ojj nie znasz , nie znasz :) Włókniarz Pabianice ;>

No okej , będę pił wodę jak tak piszecie.

banner-celtic.gif

Zapraszam na mój profil yt.

www.youtube.com/haaczykk

na którym 'vloguje'

rozmawiam między innymi o sporcie konkretnie o piłce nożnej i nie tylko!!

subskrybujcie !

oraz zapraszam na stronkę fanów Celticu Glasgow:

Opublikowano

Woda najlepsza

te gowna maja w sobie wiecej chemii niz wody ...

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Organiczny środek niezdrowy??? puknijcie sie włeb

Co do elektrolitów też nie mam pewności:

Nie mozna wzorowac sie na samej wikipedii gdyz jest to bledne myslenie.

Jak wpiszesz aspartam w google to jest sporo negatywnych artykulow nt . slodzika.

Zapraszam do tego artykułu:

http://otworz-oczy.org/index.php/aspartam-e951-zabojczy-slodzik/

Zycze milej lektury . Moze niektorym to otworzy oczy ;).

@ OSAMA

Wypowiedział się "znawca" . Nawet nie raczyłeś poczytać obszernych naukowych artykułów , których nie brakuje na temat ASPARTAMU ;).

@ TOPIC

Dobrze wybrałes!!!!! Pij wodę mineralną niegazowaną gdyż jest najzdrowsza :). Pij bez dodatkow smakowych ;). Jak chcesz mineralną z smakiem cytryny to sobie wycisnij sok z cytryny i wlej do butli z wodą i wymieszaj potrząsając butelką :).

jqeuR.png

Opublikowano

Tak, napij sie i wyskocz z 10 piętra, lot w chuj zajekurwajapierdoleaniebisty jest :O@TopPij

To nie było pytanie ;).

@top, nie pij ;)

twix.png

by Equ.

Dla napsuff

av-19499.jpg

Czy twój pies też się ślicznie uśmiecha ?:>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...