Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] lagi na multiplayerze

DawcaPigulek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema siema mam od jakis paru godzin mam lagi na serwerach multi player ... gralem na takich serwerach ponad 2 tygodnie wszystko cacy nagle dzis wbijam i lagi sa tak okropne no ze porazka ;] przetestowalem juz chyba z 20 serwerow dzis i lagi na kazdym bez wyjatkow ... nie wiem ocb kompa mam raczej dobrego kupowany miesiac temu łacze 20mb wiec nie wiem co sprawia problem czytalem rowzne tematy przeinstalowalem minecrafta nic... zmienilem te szmery bajery w options te fency i nie fency i dalej lagi moze ktos juz mial z tym problem i moze mi pomoc? oczywiscie daje plusy minusy kto woli

Chcesz przez wakacje zarobić na elektronikę, bądź inne gadżety? Skontaktuj się PW :)

Opublikowano

siema siema mam od jakis paru godzin mam lagi na serwerach multi player ... gralem na takich serwerach ponad 2 tygodnie wszystko cacy nagle dzis wbijam i lagi sa tak okropne no ze porazka ;] przetestowalem juz chyba z 20 serwerow dzis i lagi na kazdym bez wyjatkow ... nie wiem ocb kompa mam raczej dobrego kupowany miesiac temu łacze 20mb wiec nie wiem co sprawia problem czytalem rowzne tematy przeinstalowalem minecrafta nic... zmienilem te szmery bajery w options te fency i nie fency i dalej lagi moze ktos juz mial z tym problem i moze mi pomoc? oczywiscie daje plusy minusy kto woli

Przeczyść Ccleaner, zrób logi OTL, przejedź kompa Anty wirem i Malwarebytes Ani Malware :) Możliwe, że jakiegoś syfa złapałeś. Sprawdź czy nie masz jakiś procesów dziwnych otworzonych :)

@2UP

Rozwala mnie twój av, nick oraz sygnaturka :D Selena Ołni :D:D

@UP

Zależy :) Jak mu komp muli to jakiś proces lub jakiegoś syfa złapał, albo od neta :) F3 i wiesz ile masz fps, jak dobry komp i fps po 10 - 15 to jawa lub komp. Jak fps koło 60 _+ a lagi to net

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Opublikowano

selena cos cie nie rozumiem raz twojej kolezance nie dzialalo potem "MU WSZYSTKO smigalo" to nie wiem czy jej czy mu zdecyduj sie a i java nie pomogla :) wtedy lagy bym mial tez na singiel ale nie mam

krachu 19 mb testem przy czym mam ogolnie 20 wiec to raczej nie host

Chcesz przez wakacje zarobić na elektronikę, bądź inne gadżety? Skontaktuj się PW :)

Opublikowano

kabuto przeczyscilem |" Odkurzacz" em taki program ;p i dalej muli ocb z tymi logami otl??

napisalem ze java nie pomogla stara odinstalowalem nowa zainstalowalem i dalej tak samo

Opublikowano

no nadal mi nie pomagacie :/ jakies inne prozpozycje?

//Nie pisz posta pod postem, używaj edytuj.

Opublikowano

ściągnij sobie program tuneup Utilities. Zainstaluj (to jest wersja testowa, 14 dni) i jak ci się włączy napraw te wszystkie problemy, on powinien ci samemu wyszukać wszystkie a ty tylko zatwierdzisz czy coś. Jak już to zrobisz w prawym dolnym rogu będziesz miał takie coś żółte i klikasz na to prawym i włącz tryb turbo, on skupia się tylko na 1 programie czy 2 i wykorzystuje pełną moc systemu. Włączaj go zawsze jak będziesz wchodził na minecrafta. Z komputerem ci się nic nie stanie więc spokojnie możesz go używać. Pozdro

@DawcaPigulek Najwidoczniej coś robisz źle, on nie może zamulać, albo po prostu ściągnąłeś nie to co trzeba

Opublikowano

nie dziala mi ten program tylko komp bardziej muli a minecrafy dalej zamula skanowalem to anty wirem odkurzaczem i ccleanerem

Opublikowano

@Refresh

pozatym napisalem ze niedziala to nie dziala cos mi sie stalo a nie wiem co gry takie jak mu online cs czy l2 mi chodzi bez problemow przy czym minecraft a l2 to jest bez porownania l2 zapyla jakbym kupil kompa za 100 tysiecy i ugral na nim 1 dzien a minecraft jak na komandorce tysiac letniej....

dobra juz mnie to wkurza oddam konto w minecrafcie za pomoc!!!!!!

Opublikowano

Optifog+optimine próbowałeś instalować w minecrafcie?

jak nie:

http://tinyurl.com/mineoptifog

i pierwszy link od góry

no i czy próbowałeś gamebooster włączać gdy grasz?

211c73cd6486beb.gif

Minecraft

odkrywcai.pngwolftamer.png

Odkrywca

Wolfer:Lubie pieski:P

Jeżeli jesteś człowiek to kliknij na obrazek:

baner6.gif

Opublikowano

tak gamebostera wlaczalem i wiele innych programow zaraz ten obczaje

chyba znalazlem problem bo jak prowoalem zrobic update to tak strasznie wolno szlo i wydaje mi sie ze minecraft wykorzystuje 1% mojego internetu jak nie mniej wiec moje pytanie mozna jakos oddac "internet" do danego programu?

Opublikowano

kurde wiesz co ja mam na kompie?? no to sie nie udzielaj najlepiej na kompie mam antywira winrara i inne przydatne programy nie mam zadnych tibii ani nic jak przestaje w cos grac to odrazu kasuje wiec milcz bo czytalem o tym problemie poczytaj link wyzej wyslalem po updacie 1.3 wielu graczy ma problem z lagami ni z tad ni zowąd a moj ping to 17

jakis spec od javy moglby sie pobawic i zrobic ' takie cos ' jak w linku wyzej ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...