Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który netbook najlepszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam odłożoną kasę wystarczy teraz kupić netbooka :P

i tutaj pytanie jaki z nich jest najlepszy?:

-Toshiba Ac100-10K NVIDIA Tegra 250 512MB 8GB 10,1'' Android 2.1 (PDN01E-001018PL) - Ten kosztuje nowy tylko 499zł (Warto?)

-Asus Eee PC 1001PXD-BLK134S

-Acer eMachine eM350-21G16I Intel Atom N450 1GB 160GB 10,1' XPH (LU.NAH0B.015)

-Toshiba NB500-107 (PLL50E-00D01KPL)

-MSI U135DX-1606XPL

Który polecacie? wszystkie netbooki mają zbliżone parametry.

Netbook potrzebny raczej do przeglądania neta ale jak mi się będzie nudzić to żeby dało się pograć chociaż w jakieś starsze gry :P

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano (edytowane)

Ten pierwszy, smartbook AC100-10K... Jak na androidowca, to fajny - zwłaszcza, że chcesz tylko do neta, to taki idealny. Skype/Gadu-Gadu dla Androida też jest, więc... ;) Ale w gry PCtowe nie pograsz, co jest oczywiste (chociaż pograsz w gry pod Androida takie jak np. Angry Birds, Asphalt, Speedx 3D). No i dysk SSD, więc będzie działać naprawdę sprawnie.

Te pozostałe są słabe (nikomu takich nie polecę ze względu na to, że mają tylko i wyłącznie grafikę Intela ;) ), żadnych gier nie uciągną - co najwyżej te 2D lub bardzo, bardzo stare 3D... Ile masz kasy?

Jeśli chciałbyś sobie pograć TROCHĘ konkretniej, polecam Asus 1215N - piszę z niego. ;) Jego parametry są mniej-więcej takie:

• Procesor: Intel Atom D525, 2x 1.8GHz, Hyper Threading
  • RAM: 2-4GB DDR3
  • Grafika: Intel GMA 3150 (używana, gdy nie jest potrzebna mocniejsza grafika) + nVidia GT218 (ION 2) 512MB
  • Dysk: 250-500GB SATA II
  • System: Express Gate + Windows 7
  • Łączność: Bluetooth 3.0, WiFi 802.11 b/g/n

Jego koszt jest trochę wysoki - gdy go kupowałem kosztował 1700zł, wersja z 4GB pamięci, dyskiem 500GB i USB 3.0 (zabezpieczenie na przyszłość ;) ). Jednak szukając go np. na Allegro uważaj, bo sporo sklepów próbuje sprzedać model 1215P (dużo słabszy; tylko grafika Intel i procesor 2x 1.66GHz)/1215B (słabszy; części AMD/ATi) wpierając, że jest to 1215N. Na takim pograsz bez problemu na najwyższych w NFS Most Wanted, NFS Carbon, Portal 2, a na średnich/niższych np. w Mirror's Edge, DiRT 3, NFS Hot Pursuit (ten nowszy).

Edytowane przez T-00
Opublikowano

@Up

no właśnie tylko gry pod androida :/ mam już fona z androidem gry są fajne ale na komie :P

Mam już ponad 800zł może dojdzie do 900.

Z allegro nie kupuje bo chce nówkę ze sklepu :P

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /