Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Minecraft Structure Planner

xdax1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,tak jak w temacie mam problem z programem Minecraft Structure Planner.

Gdy w programie przechodzę do Structures->Freeform coś dziwnego się robi,najlepiej sami zobaczcie:

problemlz.png

W innych opcjach jest wszystko ok,wcześniej tego nie miałem.

Na dodatek jeśli myszką najadę na coś to ta opcja się pojawia,ale np. po przejściu w inną zakładkę znowu wszystko znika.

Proszę o pomoc.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

@ Odświeżam

Pomoże ktoś? bardzo mi na tym zależy :(

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Oo zdziwiłem się że ktoś w ogóle tu napisał,myślałem że będę odświeżał w nieskończoność :D (eh,ale i tak pewnie będzie)

@aroFaz Program się nie instaluję,po pobraniu jest jeden plik MinecraftStructurePlanner.jar i z niego się odpala.

@ jake345

1.Ortografia

2.Skąd masz program

3.Usuń i ponownie ściągnij program

4.jeżeli nie pomogło nie mam pojęcia .

Ad.1 To chyba nie do mnie ^.^

Ad.2 Program jest pobrany z głównej strony producenta,czyli Minecraft Structure Planner

Ad.3 Oczywiście to nie działa.

Ad.4 Dzięki za jakiekolwiek chęci.

A wiec proszę o dalsze propozycję,ja niestety nie odpuszczę ten program jest dla mnie ważny.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Można odświeżać kogoś temat :D?

Więc jako że jest mój to go "Odświeżam teraz.."

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

Odinstalowanie javy i ponownie zainstalowanie nie pomogło :(

Czekam na dalsze propozycję.

Zbieram +

mca.png

Opublikowano

TAK!! Udało się,działa :D

Ale niestety nie wiem co dokładnie podziałało.

Robiłem takie rzeczy jak:

-Usunięcie WSZYSTKICH Java jakie są za pomocą narzędzie "Dodawanie lub usuwanie programów"

-Następnie wszedłem na

http://www.java.com/pl/download/installed.jsp?detect=jre&try=1

-Wyskoczyło mi że mam zainstalować wtyczki do firefoxa,oraz zaczęła się instalować Java.

-Po wszystkim w pasku (tam gdzie jest godzina itp,w tym rozwijanym ^^) pojawia się java.

To chyba wszystko co zrobiłem.

Zbieram +

mca.png

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Stary temat ale znalazłem sposób na angielskiej stronie ;D Nie bawcie się w reinstalację najnowszej javy, tylko odrazu zainstalujcie starszą wersję ( u mnie zadziałało na szóstce). Problemy opisane w pierwszym poście są spowodowane aktualizacjami javy i autor MSP się nie wyrabia, stąd te błędy. Pozdro ^ ^

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

DZIĘKI WIELKIE! Pierwszy raz w życiu specjalnie się loguje żeby dodać pozytywnego komenta ^^ Cały dzień spędziłem na przegrywaniu i edytowaniu bibliotek javy 7 i javy 3D! Mogli by uprzedzić, że na 7 nie działa tak jak powinno... no ale już po problemie :] Teraz pozostaje dodać biblioteki 3D do javy 6 żeby generowało model 3D. Jeszcze raz dzieki! Kto by pomyślał o takim ruchu ;p

EDIT:

A tu pomoc odemnie, mam nadziję, że przydatna:

Jeżeli po wgraniu javy 6 (w moim wypadku x64) wszystko działa jak należy ale chcecie mieć jeszcze model 3D należy zainstalować Java 3D 1.5.2 (w moim wypadku też x64), a następnie z folderu 'C:\Program Files\Java\Java3D\1.5.2\bin' skopiować 'j3dcore-ogl.dll' do folderu 'C:\Program Files\Java\jre6\bin' ORAZ z folderu 'C:\Program Files\Java\Java3D\1.5.2\lib\ext' skopiować: 'j3dcore.jar', 'j3dutils.jar' i 'vecmath.jar' do folderu 'C:\Program Files\Java\jre6\lib\ext', a następnie cieszyć sie z opcji 3D :]

Myślę, że komuś się to jeszcze przyda. Niestety wadą tego wszystkiego jest to, że nie można mieć innej javy :/ bo program (przynajmniej umnie) odpala sie na najnowszej zainstalowanej javie...

Jeżeli ktoś sie z tym uwikła to prosze ODP :> kiedyś tu jeszcze napewno zaglądne ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...