sherer Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Siema all! Pewnie wielu z was o instalacji najprostszego firewalla nie mogła zalogować się na dedyka... Spowodowane jest to tym, że w type OPEN serwer nie zezwala na połączenia z żadnego ip... Tak więc co zrobić? 1. Zapobieganie - najprostsza metoda, to po prostu nie dodawanie firewall_type="OPEN" do procesów startowych 2. Ratowanie dedyka - jako 1 musimy odpalić go w trybie rescou, następnie montujemy największą partycję (zazwyczaj jest to /) według tego tutoriala: http://www.mpcforum.pl/topic/389218-tuttryb-rescue-utracone-dane/ (jednak mówię wam - tylko tą 1...) Następnie przechodzimy do katalogu: /root/wasza_nazwa_partycji(zazwyczaj jest to a)/etc/rc.conf I usuwany z niego wpis firewall_type="OPEN" I to tyle! ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, i warped 2 Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
Badar Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No, no w końcu jakiś przydatny tut ; ). Ale kto wgl instaluje tego aż za prostego firewalla na dedyku? ;xx Odnośnik do komentarza
sherer Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No, no w końcu jakiś przydatny tut ; ). Ale kto wgl instaluje tego aż za prostego firewalla na dedyku? ;xx Instalowali ludzie, przed twoim tutorialem Np. W tutkach bambuska na blokowanie gm mode, czy też zabezpieczenie portów p2p ,,,,,,,,,,,,,,,,,,, 1 Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No i znowu jakieś gówno, po co ty to w ogóle wrzucasz na forum? PS: Taki żarcik Tutorial przydatny, dzięki + HIHIHI, ale żarcik Odnośnik do komentarza
Badar Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 No i znowu jakieś gówno, po co ty to w ogóle wrzucasz na forum? PS: Taki żarcik Tutorial przydatny, dzięki + HIHIHI, ale żarcik Mało śmieszny i mało smaczny ten żarcik >.< . Przydatny to dla idiotów, którzy tego firewalla dają na dedyka, zamiast jego ulepszonej wersji zwanej IPFW . Odnośnik do komentarza
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Wiesz nie chciałem obrażać sherer, bo już mamy zgodę i pokój ;D Tak ma zostać! Odnośnik do komentarza
SejBes Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 (edytowane) Przecież to nie przez type OPEN, Jest to spowodowane domyślnymi regułami które są już w systemie a w tych regółach są porty które ma przepuszczać jak sprawdzałem nie ma tam portu 22 czyli ssh <_< @EDIT typ OPEN oznacza że przepuszcza wszystko jesli nie bedziesz miał OPEN Ani SIMPLE to nie bedzie ci czytało regół i firewall na nic się nie przyda. Edytowane 15 Sierpnia 2011 przez SejBes Odnośnik do komentarza
sherer Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Przecież to nie przez type OPEN, Jest to spowodowane domyślnymi regułami które są już w systemie a w tych regółach są porty które ma przepuszczać jak sprawdzałem nie ma tam portu 22 czyli ssh <_< @EDIT typ OPEN oznacza że przepuszcza wszystko jesli nie bedziesz miał OPEN Ani SIMPLE to nie bedzie ci czytało regół i firewall na nic się nie przyda. Sprawdzałem na dedyku :P Reguły ustawione domyślnie (tak jak w tutku), jednak jak jest type OPEN - nie wejdziesz... Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza
SejBes Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 przecież domyslne reguly sa sprawdzalem tam nie ma np zeby przepuszczalo port 22 czyli ssh jak chcesz moge ci podac wszystkie reguly z tamtad ja sobei dopisalem 22 i mam wlaczone firewall i nawet nadalem tryb otwarty Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi