Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Zakup EMP przy dzisiejszym błędzie Sklepu

pro_redi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zanim znajdą programiści błąd zakładki sklep w hangarze - nam się skończy możliwość kupienia elitarnego ammo więc nieco wam pomogę....

Dodam tylko, że ten sam post został usunięty przez moda na forum DO ..... być może oni nie chcą byśmy sobie pomagali

OPIS - Przeglądarka chrome lub Firefox z dodatkiem firbug

dodatek firebug można sciągnąć z http://getfirebug.com/ (oficjalna stronka )

firebug-1.8

scan

Otwieramy Hangar -> Sklep klikając prawym przyciskiem myszy na okienko rakiet hellstrom otwieramy menu kontekstowe i wybieramy ostatnią opcję - > "Zbadaj element"

* u dołu przeglądarki otwiera się okienko z kodem strony- dla wygody powiększamy je... a następnie odszykujemy frazę diva odpowiadającego ammo hellstrom -> parz obrazek 1

< div id="item_9" class="item">... </div> patrz obrazek 2

po czym rozwijamy go i edytujemy zaznaczony przeze mnie fragment - patrz obrazek 3

zmieniając odpowiednio cyfry w czerwonych "kółkach" z 9 na 8 i z 50 na 40 i napisy z hellstrom na Broń impulsowa EMP - patrz obrazek 4

i obrazek 4a

*dla porównania ma to wyglądać właśnie tak

<a href="JavaScript:void(0)" onfocus="this.blur()" onmouseover="setItemHover(8, 1);" onmouseout="setItemHover(8, 0);" onclick="
                                                                       setHTML('name','Broń impulsowa EMP');
                                                                               setHTML('descr_scroll','Im więcej, tym lepiej!<br />  Poradnik zakupu amunicji by [^K^]REDZIK  .<br>');
                                                                       setHTML('starterBenefit','');
                                   setValue('itemName','Broń impulsowa EMP');
                                   setValue('itemDesc','Im więcej, tym lepiej!<br />  Poradnik zakupu amunicji by [^K^]REDZIK .<br>');
                                   setValue('shortName','Broń impulsowa EMP');
                                   setValue('sellPrice','25 uri');
                                   setValue('itemPrice','25 uri');
                                   setValue('itemMaxAmount','2');
                                   setValue('itemId', '40');
                                   setValue('ammoType', 'ROCKET');
                                   setValue('paymentLink', '');

setBackgroundImage('buy_itemName', 'url(../do_img/global/text_tf.esg?l=pl&s=12&t=rocket_40_code&f=eurostyle_thea&color=white&bgcolor=grey)');
                                   setItemActive(8, 0);

exchangeFlashVarsAndParams('previewMovie', 8 - 1);

enableAmountButtons();
                                   resetAmount();

if('0' == '1')
                                       enableBuyLevel(3);
                                   else
                                       disableBuyLevel();

if('1' == '1')
                                       enableBuyAmount();
                                   else
                                       disableBuyAmount();

if('0' == '1')
                                       enableBuyName();
                                   else
                                       disableBuyName();

setAboButton('startSubscription');
                                       setValue('aboStatus', 1);

showScrollPane();

"><div><div id="ih_8" class="item_hover" style="display: none; "></div><div id="ia_8" class="item_active" style="display: none; "></div></div>
                           </a>

- można też ją wkleić w treść strony przy div 9 gdy edytujemy jako" html" za miast starego kodu.

Kod można pobrać z wklej.org/hash/b168ea13339

Gdy wszystkie cyfry i opisy są już zmienione zgodnie z tym co jest we wklejce - minimalizujemy okienko edycji kodu strony i powtórnie klikamy na rakietę hellstrom- po po czym (prawej stronie) powinna ukazać się animacja EMP, nazwa EMP i mój opis. wystarczy wówczas wybrać odpowiednią ilość EMP i kliknąć" KUP"

Miłej gry - pozdrawiam

PS. W razie problemów piszcie na PW

Opublikowano

ALE źle poprostu zmiencie na język niemiecki i kupcie EMPY i potem znów na polski LOL

Sposób ten działa chyba tylko na globalach bo na pl1 itp. nie da się zmienić języka <_< Tego sposobu się boje użyć bo coś zwale pewnie bo się nie znam na takich sprawach :P

Za dobra odpowiedz plusik się należy +

Opublikowano

Działa, ale mam pytanie:

-Czemu gdy jak już kupuje to EMP to moge kupić tylko jedno?? Chcę sobie wpisać więcej żeby np. 200 mi kupiło, ale kupuje tylko 1.

obrazhdtn.png

by hipek from USA3

Opublikowano

Mi całkiem co innego wyskakuje

<div id="item_9" class="item">

<div class="itemList_singleItem" style="background-image:url(http://darkorbit.l3.cdn.bigpoint.net/do_img/global/items/rocket_hstrm-01_100x100.png?__cv=be2503f2e93334f320dce9156363fc00);">

<a onclick=" setHTML('name','Hellstorm'); setHTML('descr_scroll','Im więcej, tym lepiej!<br /> Rakiety te spadają na Twojego wroga jak grom z jasnego nieba. Eksplozja jest wielka niczym apokalipsa. Wystrzelisz więcej naraz, efekt będzie jeszcze gorszy (dla Twojego wroga), lepszy (dla Ciebie), gdyż rakiety trafią statek nieprzyjaciela jednocześnie ze wszystkich stron,... enableBuyName(); else disableBuyName(); setAboButton('startSubscription'); setValue('aboStatus', 1); showScrollPane(); " onmouseout="setItemHover(9, 0);" onmouseover="setItemHover(9, 1);" onfocus="this.blur()" href="JavaScript:void(0)">

<div>

<div id="ih_9" class="item_hover" style="display: none;"></div>

<div id="ia_9" class="item_active" style="display: none;"></div>

Zobacz tutaj :D

Opublikowano

Mam problem z tym Bugiem na EMP, gdy wklejam ten twój gotowy kod(dobrze go wklejam) , znaczy podmieniam to gdy nacisne znow na hellstormy moge kupić tylko 1 EMP, nie moge sobie wybrać ilości, a po drugie kupuje mi normalnie za 500 uri.

Drugi problem to gdy zmieniam cyfry w tym kodzie sam tak jak pokazane jest.. Wtedy mogę wybrać ilość i mogę kupić ale gdy np. wybrałem sobie już 500 emp i dałem kup to pisze że nie mam takiej ilości uridium, a ja jestem pewny że mam taką ilość... 25x500=12500, a więc mam tyle uridium, bo mam 50.000 urki.

Proszę o pomoc [K]redzika lub kogoś z MPC...

obrazhdtn.png

by hipek from USA3

Opublikowano

Ja znam sposób jak kupić EMP na globalach, gdy teraz to nie działa - nic nie instalując :P Jak ktoś jest chętny mogę napisać TUT'a.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Żeby kupić empa trzeba wejść na serwer przez niemieckie DO (zmieniasz język na niemiecki i możesz kupować bo błąd jest na polskim języku nie tylko ;p)

Opublikowano

@ up Będziesz miał zapsik :D. Po za mhh da się kupić jak ma się full ammo ? Rsb tez da się tak kupić, a da się kupić jak nie ma się miejsca?

Opublikowano

Na przeglądarce chrome łatwiej to zrobić wystarczy kliknąć ppm np. na jakąś rakietę lub coś innego potem zbadaj element następnie trzeba poszukać id przedmiotu i zmienić je na 40 bo takie jest id emp. Gdy to zrobimy jeszcze raz nakliknąć na tą rakiete i potem wybrać jaką che się ilość kupić wyskoczy napis że chcecie kupić jakies tam rakiety klikamy ok i będzie pisało kopiłeś emp

Opublikowano

Na przeglądarce chrome łatwiej to zrobić wystarczy kliknąć ppm np. na jakąś rakietę lub coś innego potem zbadaj element następnie trzeba poszukać id przedmiotu i zmienić je na 40 bo takie jest id emp. Gdy to zrobimy jeszcze raz nakliknąć na tą rakiete i potem wybrać jaką che się ilość kupić wyskoczy napis że chcecie kupić jakies tam rakiety klikamy ok i będzie pisało kopiłeś emp

I Chuj z tym skoro i tak płacimy 500 u. za EMP.

obrazhdtn.png

by hipek from USA3

Opublikowano

Jest linjika Item Max Amount tam jest 2 wiec gdy klikamy MAX mozna kupic 2 zmiencie sobie na np. 100 tak jak ja xD iklikacie max i kupujecie odrazu 100 ;)

TO JUŻ JEST KONIEC ...

Opublikowano

Mi całkiem co innego wyskakuje

Zobacz tutaj :D

Wszystko jest OK - należy zaznaczyć literkę w frazie <a onclick=".... tak by cały blok zaznaczył nam si na niebiesko i prawym przyciskiem rozwinąć menu kontekstowe i wybrać opcje edycji w HTML - wtedy będziesz widział całość :) ale zdaje mi się że w tutku napisałem, że należy wy edytować w HTML

w razie jakiś problemów pisz

a mozna edytowac cene albo dodac do kupienia bialka?

@up działa tyle co robilem na mx

można zmienić cenę zakupu - należy ją zmienić w tej samej zakładce po czym wyodrębnić ze strony odwołanie sellPrice i itemPrice i tak samo zedytować by zmienić zmienne pobierane z bazy danych

Opublikowano

Leci plus ale musiałem zrobić po swojemu by działało bo według twojego tutka nie działało mi. Daję + za pomysł chociaż nawet nie wiedziałem że nie można emp kupić. (tzn. to gdzie miało się zmienic liczby to tak samo ale dojście do kodu)

@down teraz to chyba nie pokaze bo się bostery skonczyli

Opublikowano

można zmienić cenę zakupu - należy ją zmienić w tej samej zakładce po czym wyodrębnić ze strony odwołanie sellPrice i itemPrice i tak samo zedytować by zmienić zmienne pobierane z bazy danych

a moglbys dokladniej wytlumaczyc zrobic tuta czy cos w tym stylu -.-

12096517424cdeec1e1a459.jpg

sygnatura1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...