Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie na temat komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!! Zamierzam kupić komputer i mam jeden wybrany:

To jest ukryta treść, proszę

Wszystko w nim jest niby ok, ale kolega kupił od tej firmy ten sam komputer i zacina mu się na przykład gta4...

Dowiedział się na jakimś forum że ta karta graficzna jest głównie przeznaczona do filmów.

Chcę żebyście powiedzieli czy opłaca się go kupić, a jak nie to podajcie swoje propozycje do 1300zł.

Pomogłem? Daj Lubie to ;)

fa48912cf879a4d348eb2271b84fcdca.gif

Opublikowano

Firma moze i ma znaczenie, ale to ze kolega kupił od tej samej firmy komputer , nie oznacza ze tobie tez musi zamulać np. gta4...

Model ma duze znaczenie . Nie firma.

ok .zauwazylem ze ten sam komputer macie ;>

Komputer jest bardzo dobry. Ja bym kupił.

63989389769756300986.png

Opublikowano

no to tak powiem ci na temat tego kompa :)

Dysk 1TB - nie podano marki czyli ci dadzą jakiś szmelc na którym sektory padają ...

Zasilacz 500W - za słaby zasilacz jak na tego kompa , może paść grzać procek , a co do tego kondensatory na płycie głównej mogą się popalić .

Ja bym Ci proponował coś lepszego i w troszke droższej cenie jeśli bardzo Ci zależy na kupowaniu z allegro:

Pozdro! ;)

BKS LECHIA GDAŃSK

[/font]

Opublikowano

No i co się dziwisz, że się zawiesza. Popatrz się jaka karta graficzna. Ta karta graficzna nie nadaje się w ogóle do grania.

mateq

Wideo kurs programowania w c++

TU

Opublikowano

no to tak powiem ci na temat tego kompa :)

Dysk 1TB - nie podano marki czyli ci dadzą jakiś szmelc na którym sektory padają ...

Zasilacz 500W - za słaby zasilacz jak na tego kompa , może paść grzać procek , a co do tego kondensatory na płycie głównej mogą się popalić .

Ja bym Ci proponował coś lepszego i w troszke droższej cenie jeśli bardzo Ci zależy na kupowaniu z allegro:

Pozdro! ;)

Co powiesz na temat tego komputera? Tamten wiem że jest dobry ale trochę za drogi i nie chce mi się zbierać kasy na niego ponieważ chcę kupić komputer w tym tygodniu. Głównie chodzi mi żebyś porównał ten komputer z tym co podałem w pierwszym poście.

Pomogłem? Daj Lubie to ;)

fa48912cf879a4d348eb2271b84fcdca.gif

Opublikowano

Powiem tak, komputery z allegro mają takie wady: chujowe zasilacze, chuowe pamięci ram, chujowe płyyt główne.to prawda te kompy są tanie kosztym tych podzespołów.1200zł za szmelc.Gdybyś miał to wsztstko wymienić na porządne wyszło by cie conajmniej 1500zł.

Ten jest w miare znośny, ale nie ma za wspaniałego zasilacza.

Zasilacza nie ocenia się po mocy (tzn ocenia sie ale nie w tym sensie). Np jakiś tam feel 500w na lini 12v (tej najwazniejszej) ma 300w w dodatku skaczą mu napięcia i to jest powodem wybulaniu kondestorów, a XFX 450w na lini 12v ma 430w i w dodatku nie skaczą napięcia.

Jak masz farta to z takim kompem nie będzie się nic dziać dopóki zasilacz będzie dawał rade.Tak czy inaczej bardzo bardzo nie polecam kompów z allegro bo niby tanie a jak chcesz wymienić wszystko na porządne tak jak w normalnym składaku to wychodzi szydło z worka.