Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nietypowa gra niezależna pozwalająca graczom na swobodne wznoszenie wymyślonych przez nich budynków w świecie osadzonym w realiach fantasy.

Minecraft to przebojowa produkcja niezależnego studia Mojang Specifications. Gracze wcielają się w górnika, który wpierw pozyskuje duże przypominające cegły bloki, a potem tworzy z nich różnego rodzaju konstrukcje.

Cała gra to w gruncie rzeczy jedna wielka piaskownica, nieograniczająca w żaden sposób swobody gracza. Zostajemy wrzuceni do wygenerowanego proceduralnie świata zbudowanego w całości z trójwymiarowych bloków. Bawiąc się w górnika uzyskujemy materiały, z których potem produkujemy wszystko, co tylko sobie wymarzymy – broń, narzędzia czy budynki. Świat Minecrafta zbudowany jest jedynie z takich właśnie bloków i w grze znajdziemy 55 różnych ich rodzajów, każdy posiadający własne cechy i nadający się do różnych celów.

Gra oferuje zabawę w trybie klasycznym, w którym możemy bez żadnego stresu tworzyć kolejne konstrukcje oraz tryb Survival. W tym drugim gracze mogą czuć się bezpiecznie jedynie podczas dnia. Gdy natomiast zapada noc pojawiają się potwory, a ich jedynym celem jest pozbawienie nas życia i tylko odpowiednie przygotowanie w czasie dnia może nas ocalić przed śmiercią. Nasze działania mogą sięgać tak daleko, jak tylko zechcemy, ponieważ świat gry jest nieograniczony i generuje się automatycznie wraz z odkrywaniem nowych obszarów. Dodatkowo, twórcy zadbali o udostępnienie trybu multiplayer, w którym wznosimy konstrukcje we współpracy z innymi graczami.

Grafika Minecraft utrzymana jest w stylistyce retro. Choć całość gry stworzona została w pełnym trójwymiarze, to jednocześnie każdy element świata zbudowany jest z dużych prostokątnych bloków, przywołując na myśl produkcje z 8-bitowych komputerów typu Commodore 64.

Grafika Minecraft utrzymana jest w stylistyce retro. Choć całość gry stworzona została w pełnym trójwymiarze, to jednocześnie każdy element świata zbudowany jest z dużych prostokątnych bloków, przywołując na myśl produkcje z 8-bitowych komputerów typu Commodore 64.

Źródło avalonmt2.pl/forum

Jak zagrać? Wystarczy kupić gift coda /konto na allegro Lub minecraft.net

Lub zagrać w wersję demo. KLIK

Filmiki z gry

Napisałem to sam z pomocą google.pl;>

Liczę na ----[/b]

Edytowane przez L1x5r
counterstrikesignatureb.jpg
Opublikowano (edytowane)

Moim zdaniem temat jest nie potrzebny,ale może komuś się mógłby przydać jeżeli ktoś chciał by troszkę poczytać o minecraft choć na minecraft wiki też można się dużo rzeczy dowiedzieć zobaczymy co kidmod lub mod powie :)

Popracuj nad estetyką :)

Edytowane przez MrPatryk927

1312108095-U363874.png

Jeżeli ci Nie pomogłem nie dawaj nic !.

Pomogłem? podaruj mi

add.png.

http://www.mpcforum.pl/topic/419124-dl-plaska-mapa-minecraft/

Płaska Mapa! download i skan !

Opublikowano (edytowane)

Hmm jest z wersją demo? Jak jest to sorry nie patrzałem czy coś takiego jest ;p

Zmieniłem kolor;> Lepiej?

Edytowane przez L1x5r
Opublikowano

Tut nie potrzebny i był już taki ale za chęci leci+

@up kolego zanim coś klikniesz to weź poczytaj troszkę on zbiera - a nie + ;)

1312108095-U363874.png

Jeżeli ci Nie pomogłem nie dawaj nic !.

Pomogłem? podaruj mi

add.png.

http://www.mpcforum.pl/topic/419124-dl-plaska-mapa-minecraft/

Płaska Mapa! download i skan !

Opublikowano (edytowane)

Minecraft wiki jest po angielsku nie każdy zna angielski?:P

Zbieram minusy po co mi te plusy!:D

Edytowane przez L1x5r
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...