Wojts Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Otóż od dzisiaj przy uruchamianiu minecrafta 1.7.3 włącza mi się taki oto błąd. Minecrafta posiadałem już od kilku tygodni i wszystko działało. Wczoraj wieczorem jeszcze w niego grałem a dziś rano już nie mogłem go uruchomić. Raczej to nie powinno mieć związku z tym problemem ,ale na wszelki wypadek dodam że wczoraj wieczorem gdy w niego grałem używałem klawisza f3 ,aby wyświetlić dane gry (wersja gry, koordynaty itp.) Nie wiem czym to może być spowodowane? Dosłownie nic nie zmieniałem. Może to wina zbyt nowych sterowników karty graficznej ,ale czy to możliwe żeby sterownik same bez mojej wiedzy aktualizowały się w tle? Taki sam błąd pojawia się także przy uruchamianiu wersji demo 1.7.3. Przy uruchaminiu wersji classic online na stronie minecraft.net pozostaje czarny ekran i nie się nie dzieje. Dokładna treść mojego błędu to: Bad video card drivers! ----------------------- Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode. This can usually be fixed by updating the video card drivers. --- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 -------- Generated 07.08.11 13:08 Minecraft: Minecraft Beta 1.7.3 OS: Windows 7 (x86) version 6.1 Java: 1.6.0_26, Sun Microsystems Inc. VM: Java HotSpot Client VM (mixed mode), Sun Microsystems Inc. LWJGL: 2.4.2 [failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)] org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method) at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52) at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185) at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784) at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765) at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:294) at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:716) at java.lang.Thread.run(Unknown Source) --- END ERROR REPORT b5a86925 ---------- Moje dane to: laptop hp pavilion dv 6 windows 7 64 bitowy Procesor Intel Core i5 nowa wersja 4 Gb ramu Karta graficzna dedykowana radeon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1krus Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) nie może to być wina zbyt nowych sterowników, ściągnij sterowniki z oficjalnej strony producenta i powinno być ok Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez m1krus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojts Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 nie może to być wina zbyt nowych sterowników, ściągnij sterowniki z oficjalnej strony producenta i powinno być ok No to czemu przez 7 dni grałem , nic nie zmieniałem i dzisiaj już mi wyskakuje błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojts Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 (edytowane) No to czemu przez 7 dni grałem , nic nie zmieniałem i dzisiaj już mi wyskakuje błąd? Już częściowo rozwiązałem problem. Na windows xp pomogło Prawy przycisk myszy -> właściwości ->ustawienia ->zaawansowane -> rozwiązywanie problemów -> przyśpieszenie sprzętowe na 3 miejsce od lewej Tyle ,że ten laptop jest bardzo słaby i gra się na nim strasznie tnie dlatego chciałbym wykorzystać ten sposób na innym laptopie z windows 7 . Gdzie jest odpowiednik powyższej opcji w windows 7? Edytowane 7 Sierpnia 2011 przez Wojts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi