shadowarrior Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 witam , mam takie pytanie Gdy gram jeszcze 2 lata temu komputer zero resetów i wgl , a od roku resetuje sie , pasta termo... ( nie znam dokładniej nazwy ) jest wyschnieta na wiór , czy to moze byc tego wina , a jezeli nie prosze o pomoc ile oni takie cos mogą robić ? StopPro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS12 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Nie oddawaj kompa do serwisu... Za wyczyszczenie wezmą kilka stówek. Weź pędzelek, kup paste termochłodzącą (taka strzykaweczka za 9zł) Rozkręć obudowe, wyczyść wiatraczki, radiator, zetrzyj starą pastę, nałóż nową i git Mi się osobiście wyłączał co kilka/kilkanaście minut w zależności od tego co robiłem. Wymieniłem przedwczoraj paste, wyczyściłem całego kompa i 0 resetów Zarax 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowarrior Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Ale , sam tego nie zrobie ;/ ;d bo jeszcze zjebie i w ógole załamka ;D haha;d ile za samodzielną robote z pomocą brata za to zapłace? i jaka paste kupic i za ile ona ;d Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez shadowarrior StopPro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamS12 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Pastę obojętnie jaką, cena waha się w granicach 9 - 15 złotych. Nic tam do zepsucia raczej nie ma, procka nie musisz nawet wyjmować. Jak sam bedziesz to robił, to płacisz tylko za pastę Zazwyczaj wystarczy odkręcić 4 śrubki przy wiatraczku, odpiąć go (masz tam takie dwa małe bolczyki, po prawo od procka) wyjąć radiator(takie blaszki, chłodzi to dodatkowo procka) i już widzisz procka Wtedy ręcznik papierowy, trochę śliny, nakładasz nową pastę i git Oczywiście odłącz go przed czyszczeniem Informatyk weźmie ok. 150zł @EDIT: Nie ma za co, powodzenia Zarax 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowarrior Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 aha no dobra dzieki StopPro 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopescio Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 A przez te 2 lata komputer miał wgl rozkręcaną obudowę? Bo jeśli nie, to ja sobie wyobrażam co tam jest. Najlepiej przedmuchaj kompa z kurzu, i radiatora posmaruj pastą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi