x12 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Czesc. Mam do was prosbe. Moglibyscie podac najlepsze specyfiki tzn kosmetyki na czysta cere tzn aby nie pojawialy sie pryszcze , wagry czy jakos tak :P Nie to zebym je mial , ale czasami sie pojawiaja , a ja chce miec czysta cere . Najlepiej zeby te kosmetyki nie byly az tak bardzo drogie. Pozdrawiam Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn. Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p Odnośnik do komentarza
iRokushou Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Under Twenty? Coś z tego, najlepiej idź do jakiejś drogerii(Rossmann np.) i zapytaj ekspedientki co Ci poleci. |Postwrriter|ExModMapleStory|By Miyoshi. Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak Odnośnik do komentarza
JaGud Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Idź do dermatologa da ci jakieś tabletki i pomogą. by Sentence Odnośnik do komentarza
iRokushou Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 @Up Jak ma tylko czasami to po co ma iść do dermatologa i płacić, jak takie Under 20 mu w zupełności wystarczy? |Postwrriter|ExModMapleStory|By Miyoshi. Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak Odnośnik do komentarza
C.J Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Zwyczajny krem ci wystarczy.. Odnośnik do komentarza
x12 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Pryszczy wogole nie mam zazwyczaj. Ale ciagle mam te wagry , czyli takie czarne kropki na twarzy. Co polecacie ? Ktos polecil mi na innym forum Skinsept . Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn. Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p Odnośnik do komentarza
wilku93 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 benzacne najlepsza naś na pojedyncze syfy Odnośnik do komentarza
lukalski Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Kosztuje około 35-40 zł. Ale warto. W aptece to kupisz. Odnośnik do komentarza
mati18137 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Wsadz twarz do wrzacej wody. Odnośnik do komentarza
plszakalpl Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 myj sie czesciej niz 1 na kwartal to ci wystarczy Odnośnik do komentarza
globasek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Pilonyx tabletki i silicosan żel , mój 'wujek - rok starszy ode mnie' był cały tym wysypany, i to mu pomogło, dostępne bez recepty. Odnośnik do komentarza
-=MacieQ=- Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Przepis na ''maseczkę'' drożdżową : -Drożdże -Łyżeczka ciepłego mleka Dodatki: -sok z cytryny , usuwa zanieczyszczenia i martwy naskórek (piecze) -witamina D , dostępna w aptece, poprawia jakość skóry, usuwa WSZYSTKIE niedoskonałości. Weź 1/3 kostki drożdży , włóż do miseczki, następnie do miseczki wlej również Małą łyżeczkę ciepłego mleka, wymieszaj. Nałóż na mordę i czekaj 20-30minut. Az zaschnie. Potem zmyj ciepłą wodą. Rób sobie takie maseczki 2 RAZY W TYGODNIU , a będzesz miał po jakimś czasie cerę Brada Pitta, pozdro. Polecam gorąco, naprawde pomaga. a koszt prawie zaden. Odnośnik do komentarza
Cheatek Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Rusz dupe do dermatologa bo jak ja użyłem jakegoś specyfiku to sie okazało ze jest coś nie tak i miałem zapalenie skóry...Teraz nie moge sie opalac i co dzien smarowac takim specyfikiem:D Odnośnik do komentarza
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Idź do kosmetyczki, ja byłem u takiej co tylko taką płytką mi jeździła po buzi i już nie miałem pryszczy. Odnośnik do komentarza
-=MacieQ=- Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Matko....on ma tylko ( zapewne mało ) kilka wągrów a wy mu tu jakiegoś dermatologa i kosmetyczke podsuwacie. Moze najpierw niech wypróbuje domowych sposobów , a jeśli one nie pomagają to dopiero wtedy zacząć leczenie farmaceutyczne. Polecam również tonik własnej roboty: Gotujesz wode. Dolewasz soku z cytryny ( swiezej ) , przemywasz skore wacikiem. Wągry znikają. Pozdrawiam. Obydwu sposobów próbowałem i teraz mam o wiele lepszą jakość skóry. Odnośnik do komentarza
x12 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Matko....on ma tylko ( zapewne mało ) kilka wągrów a wy mu tu jakiegoś dermatologa i kosmetyczke podsuwacie.Moze najpierw niech wypróbuje domowych sposobów , a jeśli one nie pomagają to dopiero wtedy zacząć leczenie farmaceutyczne. Dokladnie.Poki co :P Ide wyprobowac te twoja 2 przepisy Mam brata i niestety on ma sporo pryszczow , wiec wole sie zabezpieczac :D Slyszalem o takich tabletkach gdzie sie je stosuje przez 3 miechy a potem ani znaku pryszczow itp to prawda? Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn. Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p Odnośnik do komentarza
Gucio0 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Dokladnie.Poki co :P Ide wyprobowac te twoja 2 przepisy Mam brata i niestety on ma sporo pryszczow , wiec wole sie zabezpieczac :D Slyszalem o takich tabletkach gdzie sie je stosuje przez 3 miechy a potem ani znaku pryszczow itp to prawda? Mówisz o retinoidach? To bardzo droga terapia. I w warunkach ekstremalnych. Najlepsze jest.... słońce, wysusza skórę. Powoduje zanik większości krost, wągry trzeba wycisnąć lub potraktować żelem. Lecz najpierw trzeba otworzyć sobie pory maseczkami lub gorącymi płynami. | Edytor | Odnośnik do komentarza
iRokushou Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Tak są takie tabletki tyle, że nie wiem czy chcesz sobie popsuć wątrobę(czy tam nerki) od tego, jeżeli masz tylko wągry. Chyba nie warto. |Postwrriter|ExModMapleStory|By Miyoshi. Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak Odnośnik do komentarza
Doman95 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Polecam na porost wlosow! Sygna i avek by KissuShite Odnośnik do komentarza
KOGUTNL Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Czesc. Mam do was prosbe. Moglibyscie podac najlepsze specyfiki tzn kosmetyki na czysta cere tzn aby nie pojawialy sie pryszcze , wagry czy jakos tak :P Nie to zebym je mial , ale czasami sie pojawiaja , a ja chce miec czysta cere . Najlepiej zeby te kosmetyki nie byly az tak bardzo drogie. Pozdrawiam zalezy ci na dobrej specyfice. To akurat to studiuje zalezy jeśli Smakuja ci CHIPSY typu " lay's , crunchips " itd to głowna zaleta powstawania pryszczy 2. Mycie twarzy zwyklym mydlem. 3. Picie , jadanie produktów sodowych. A czy coś jest na pryszcze..? To ci powiem ze niema.. Jelsi to tradzik mlodzienczy to sam zejdzie . Pij wiecej Soków typu Kubusie, @ iRokushou Od kiedy tabletki działaja w jakis sposób na watrobe? Jeśli ty masz problemy z watraba to przestan chlac jabole i nie pisz tu takich bzded bo mnie glowa od tego co napisalem rozbolala. . Odnośnik do komentarza
Äriel Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 powiem Ci tak mam 17 lat zaraz 18 , pryszcze itp. zaczęły mi się pojawiać w wieku już 12 lat , miałem całą twarz wysypaną ... odżywiałem się nie zdrowo , myłem twarz 4 razy dziennie , paliłem szlugi - nadal pale ;p powiem Ci tak , mi żadne tabletki nie pomagały i nie pomagają . na pryszcze doradze Ci tak, jedz dużo warzyw , nie jedz nic tlustego , no chyba ze w malych ilosciach , bo pryszcz to jest tłuszcz, a z czego on się bierze na twojej skórze to sam sobie odpowiedz myj twarz szarym mydłem ( oczyszcza skórę z bakterii ) ja zmieniłem dietę niedawno , mam mniej pryszczy mi wyskakują po chipsach frytkach i słodyczach ( nie jem już tego od 5 miesięcy ) i twarz wyładniała trochę , ale wągry mi zostały i pomału schodzą jak codziennie używam Clean&Clear ( przeciw wągrom peelingujący żel ) pomaga bardzo , nie pij też alkoholu ( wódki ) po niej też pryszcze wyskakują ( mi np. i moim kumplom ) pij napoje jakie chcesz jak byś mógł to wrzuć zdjęcie tych pryszczy to powiem Ci co dokładnie zrobić bo ja już byłem kilkanaście razy u dermatologa ,wszystko co mi przepisywał to nie pomagało ;/ ponad 1200 zł wydałem na nic. ale teraz wiem co zrobić by się nie bać swojej twarzy pozdrawiam! BKS LECHIA GDAŃSK [/font] Odnośnik do komentarza
Gucio0 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 zalezy ci na dobrej specyfice. To akurat to studiuje zalezy jeśli Smakuja ci CHIPSY typu " lay's , crunchips " itd to głowna zaleta powstawania pryszczy 2. Mycie twarzy zwyklym mydlem. 3. Picie , jadanie produktów sodowych. A czy coś jest na pryszcze..? To ci powiem ze niema.. Jelsi to tradzik mlodzienczy to sam zejdzie . Pij wiecej Soków typu Kubusie, @ iRokushou Od kiedy tabletki działaja w jakis sposób na watrobe? Jeśli ty masz problemy z watraba to przestan chlac jabole i nie pisz tu takich bzded bo mnie glowa od tego co napisalem rozbolala. eeee, niszczą ją? wątroba nie niszczy się tylko ze względu na alkohol. Oczywiście, że są sposoby na trądzik. Gdyby nie było, dermatolodzy nie znali by się na tym. Leśli chodzi o leki. Był taki pfizera(nie, nie xxx) tylko zapomniałem nazwy. Jak mi się przypomni to podam (antybiotyk, więc lepiej się skonsultować z dermatologiem). | Edytor | Odnośnik do komentarza
x12 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 @2xup Hmm od slodyczy to musze przychamowac wlasnie zaczely mi sie ostatnio pojawiac bo przejebalem ostatnio w 3 dni 60zl na slodycze , a wczesniej jak nie jadlem nic tlustego to nic ani jednego. Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn. Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p Odnośnik do komentarza
KOGUTNL Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 eeee, niszczą ją? wątroba nie niszczy się tylko ze względu na alkohol. Oczywiście, że są sposoby na trądzik. Gdyby nie było, dermatolodzy nie znali by się na tym. Leśli chodzi o leki. Był taki pfizera(nie, nie xxx ) tylko zapomniałem nazwy. Jak mi się przypomni to podam (antybiotyk, więc lepiej się skonsultować z dermatologiem). dermatolog ci powie przemywaj twarz czesciej tyle. jak kazdy a leki? Antybiotyki przyspieszaja rozwój tradziku robi to CHEMIA! jeśli ty sie znasz na tym? to zjedz sobie jutro 2 paczki duzych lays. a na nastepny dzien bd mial ryj w syfach . Odnośnik do komentarza
Gucio0 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 dermatolog ci powie przemywaj twarz czesciej tyle. jak kazdy a leki? Antybiotyki przyspieszaja rozwój tradziku robi to CHEMIA! jeśli ty sie znasz na tym? to zjedz sobie jutro 2 paczki duzych lays. a na nastepny dzien bd mial ryj w syfach To nie same lays'y tylko jakiś składnik w nich, który działa inaczej na różne osoby(alergie, itd.). (nie mam pojęcia jaki)... mam w szkole, jem prawie codziennie, nic. Jaki wy tam jecie smak (może to sprawa regulatorów smaków i kwasowości). Chipsy to masa ziemniaczna + regulatory smaku i zapachu. A z tą chemią to dałeś. To niby po co robili by taki lek, i jeszcze ważniejsze pytanie. Jak utrzymał by się on na rynku? | Edytor | Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.