Spacja666 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, jakiś czas temu kupiłem BO. Kupiłem bo myślałem że będzie fajny, dobra trudno - jest jaki jest, najgorszy nie jest... :huh: Jednak na moim sprzęcie trudno jest o dużą ilość FPS'ów przez co gra staje się wkurzająca i właściwie nie przynosi żadnych korzyści z gry bo po takiej partyjce przy 20 FPS'ach człowiek wysiada Chciał bym aby ktoś mi coś poradził, zamieszczę szczegóły dotyczące mojego sprzętu: (kilka lat temu to było coś! ) Karta Graficzna: NVIDIA GeForce 8600 GT+ Wiejski tuning Procesory strumieniowe 32 Częstotliwość rdzenia (MHz) 540 Częstotliwość shaderów (MHz) 1180 Częstotliwość pamięci (MHz) 700 Wielkość pamięci 256MB GDDR3 Interfejs pamięci 128-bit Przepustowość pamięci (GB/sek.) 22.4 Wypełnianie (miliardy/sek.) 8.6 Wiejski tuning: Dupny wentylator przyklejony Kropelką na stałe, wymontowany ze starego zasilacza. Działa wyjebiście. Proc: intel pentium dual CPU e2180 @ 2.00GHz opis Zasilacz, no właśnie... mój zasilacz... To jakiś nie firmowy słaby badziew, przy którym o podkręcaniu czegokolwiek nie ma mowy. :angry: Do tego mam jeszcze 2gb średniej jakości RAMu, mocno Zjechany dysk, jakieś tam DvD a całość osadzona jest na GIGABYTE GA-P31-DS3L Teraz pytanie, czy jest jakiś sposób żeby na tym starym syfie pograł jeszcze w BO przy minimum 30 FPS'ach? Teraz mam około 10-20 a o płynności mogę jedynie pomarzyć... Mój OS to Windows 7 Ultimate Może znacie jakieś chwyty na config? Albo jakieś sposoby na poprawę FPS'ów? Proszę o wyczerpującą wypowiedź. Dam + lub - dla każdego kto odpowie w tym temacie(na temat <_< ) Edytowane 6 Sierpnia 2011 przez Spacja666 Odnośnik do komentarza
Gucio0 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 http://www.mpcforum.pl/topic/241832-fixjak-pozbyc-sie-scin/ http://www.mpcforum.pl/topic/246471-black-ops-freeze-fix/ http://pinoytutorial.com/techtorial/call-of-duty-black-ops-configuration-utility-tool-download-review/ Po co ci 7? jest bardziej zasobożerna niż stary, poczciwy xp'ek. I te 256 mega karty. Jakiś Overclocking był się przydał Procek jest spoko. Ram też daje radę. W utility poustawiaj wszystko na najmniejsze. Spacja666 1 | Edytor | Odnośnik do komentarza
adi'os Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 http://www.gamingcfg.com/game/codbo wejdź na tę stronkę i ściągnij sobie configa Ja pobrałem tego pierwszego i skok fps'ów z 25-30 do 60-70 oraz 0 jakichkolwiek lagów (jedyne co to na początku rundy ale to 2-3 sec) Podmień go, i w grafice jeżeli chcesz zmień jedynie rozdzielczość (gdy zmieniłem coś więcej zaczeło się walić) no i ustawienia klawiatury bo są inne. mimo że grafa jest ustawiona w tym configu na extra jest 0 lagów i ścin a FPS'y rosną ;P Spacja666 1 Odnośnik do komentarza
Spacja666 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Nieznacznie ale zawsze coś Dostałem kopa +10 FPS Odnośnik do komentarza
michuczak Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 a skad wiecie ile macie fpsow poczas gry, jak sie to sprawdza? Odnośnik do komentarza
michuczak Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 mozna widziec ??? Odnośnik do komentarza
adi'os Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 cl_showfps 1 o ile dobrze pamiętam to ta komenda. Wpisujesz to w konsoli Odnośnik do komentarza
michuczak Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 eh cos nie mam takiej komendy ;p trzba ja wpisac do configu i pozniej bdzie czy jak ? bo tej cos nie mam wpisuje z / i bez tego Odnośnik do komentarza
adi'os Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 To nie wiem. Powinieneś wpisać to do konsoli (~(tylde)) później wejść do gry i powinieneś mieć takie okienko z fps'ami. Odnośnik do komentarza
xamizo Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 w samej grze (w meczu) klikasz "~" ( pod esc, nad TABem) wtedy otwiera Ci sie konsola (ktora musisz wczesniej wlaczyc w menu glowne multiplayer - ustawienia - costam - konsola - wlacz ) a w konsoli wpisujesz /cg_drawFPS 1 adi'os 1 Odnośnik do komentarza
adi'os Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 aaaa rzeczywiście mój błąd :P Nie show tylko draw tak jak powiedział kolega up :rolleyes: Odnośnik do komentarza
michuczak Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 ok dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi