GTS98 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Witam . Zacznę od tego że ten temat powstał tu bo dział cs jest wyłącznie o cs a dział TF2 wyłącznie o TF2 ;p Więc przejdźmy do rzeczy chciałbym się,dowiedzieć / żebyście wypowiedzieli się na temat tych 2 gier i uznali która bardziej przypadła wam do gustu Może zacznę od siebie .. Więc od dawna wiedziałem co to jest CS ale nie grałem w niego ... Bylem graczem RPG'owym , Zręcznościówek itp. i tak robiłem się coraz starszy i w Listopadzie kolega ( teraz no-life współczuje ) poprosił żebym wbił na CS'a . Najpierw miałem NS a w kwietniu kupiłem Steama . Szło mi nawet dobrze jak na początek , ale jedno mnie wkurzało , denerwowało , bulwersowało .... a były to : DZIECI 8 LETNIE ŚPIEWAJĄCE PRZEZ MIKRO JADĄCE NA HAXACH Z PRETEKSTEM MAM MUTACJE W WIEKU 7-8 LAT ;d No i tak natykałem się na coraz większych noobów i nie ogarów .... Że przesiadłem się na CS;S . Pograłem z 3 godz mówię : Zajebiste ! Potem po kolejnych 2 godzinach mówię : Ej to to samo i dalej jest ch***e ! I tak coraz mniej gram w CS . No i TF2 stał się F2P bodajże 1 dzień po starcie wakacji . I tak zagrałem i mówię : O tu nie ma 8 latków , tu nie ma haxów , tu nie liczą się twoje ,,staty" tylko wynik Teamu. To jest gra dla mnie . I tak wczoraj uznałem że cs jest bez sensowną grą napier****sz z ak/m4 i masz uciechę na twarzy ze masz staty PRO a na drugi dzień masz 0:10 =_= Więc przeżuciem się całkowicie na TF2 . I TF2 miażdży CS'a pod każdym względem . : Grafiką , Grywalnościa przynajmniej dla mnie , Team Playem , Rozrywką , Rozpierduchą . Jeżeli miałbym oceniać oby dwie gry to TF2 dostało by 10/10 A CS 5/10 Wiadomo przez co ;( Kurcze to wygląda jak bym opisał historie grania w CS'a . Ale dobra proszę inne osoby o wypowiedzenie się . Odnośnik do komentarza
adi'os Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 A więc zacznijmy... Od zawsze byłem fanem CoD'a. Moi koledzy z klasy (wszyscy) grali w cs'a a ja jako jedyny grałem w CoD 4. Ale, któregoś niepięknego dnia przyszedł do mnie kolega z penem i chciał żebym zainstalował cs'a no to się zgodziłem. (2h później już nie zaśmiecał mi pc'ta) W cs'ie zawsze mnie odstraszała jedna rzecz. Nie grafika, bo w gothica 1-2 grałem mimo grafiki ale to że nie było tam celowania(!). Dla mnie osobiście jest to bezsensowne. Co za człowiek idzie powiedzmy z ak i wali z bara na 500m? To nie ma szans bytu. Ale, któregoś pięknego dnia tf 2 stało się free 2 play. Od razu ściągnąłem i jak się później okazało ta gra jest super!. Niby też się nie da celować czego ja osobiście nie na widzę ale w tej grze to nie przeszkadza! Ona ma w sobie to CoŚ co jest w niej fajne a cs ma coś co jest w nim nie fajne a przy najmniej z mojego punktu widzenia. W cs'ie nie ma gry zespołowej a w tf2 jest inaczej. Prawdopodobnie FanBoy'e cs'a mnie teraz zjadą że nie mam skilla bo nie umiem grać w cs'a ale trudno... po prostu tak nie ogarniam. :P pozdro Odnośnik do komentarza
GTS98 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2011 A najbardziej mnie dobijają te wypowiedzi Naszego polskiego Teamu =_= A mianowicie : W cs liczy się Team Play bez tego nawet my polegniemy ... Team Play idziesz w grupie i nawalasz na pałę fajny Team Play ... A no i własnie brak celowania i w tym się z tobą zgodzę w TF2 nie potrzebne . I mogę dodać że coraz bardziej denerwuje mnie to że ci Premium w TF2 coraz bardziej wyzywają/ zaczynają sobie do F2P .... Rozumiem ze czuja się poszkodowanie itd. Ale to nie do F2P powinni mieć prestensije tylko to Valve . Ja tak naprawdę gdybym wiedział ze istniała taka gra jak TF2 to bym ją kupił a ja się dowiedziałem dopiero jak była F2P . A do tego się założę że jakiś tam % to są F2P tylko kupili coś ze sklepu i już mają Premium i też dalej wyzywają F2P .I też duża ilość osób narzeka na Sklep/Item Shop Jak ktoś chce grac bez tych czapeczek to nie wyda nic a te bronie itd. to można sobie samemu zrobić . Z tego co policzyłem te wszystkie przedmioty które dropłem /zyskałem z achivmetów lub zrobiłem i sprawdziłem ich cenę w sklepie to wychodzi mi tak 50-60$ a chivmentów mam 91% i dalej jakoś nie mogę ;p Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi