Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Z Firefoxem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema od niedawna mam problem z firefoxem. Mianowicie musiałem coś ściągnąć gdyż zawsze gdy wpisywałem jakąś frazę w pasku adresu albo szukało tą frazę w google albo szukało stron pokrewnych. Lecz od pewnego czasu wpisując frazę szuka mi w yahoo jest to troche wku... denerwuje się no. Wie ktoś może jak to naprawić polecą 5

lastfmred.gif

Opublikowano
Wejdź w narzędzia->dodatki, znajdź dodatek odpowiadający za yahoo, odinstaluj go. I po bólu ;p

Pozdro

Właśnie tak zrobiłem i nie działa... ;(

@edit xD samo się naprawiło

lastfmred.gif

Opublikowano

Bo trzeba było uruchomić ponownie FF'a :) po wyłączeniu/deinstalacji

@Down

Mozilla jest szybsza. :)

Przynajmniej u mnie.

loadinga.gif

Aby zobaczyć sygnaturę wrzuć monetę

beztytuu3g.jpg
Opublikowano
A tam, do opery nie ma tak fajnych dodatków ;p

Opera wlasnie ze ma wiecej bajerów : zoom stron, podreczny notatnik, klienta poczty, winietki, wbudowana opcje wylaczenia referrera i skryptow, mozliwosc wykorzystania wynikow wyszukiwania z dowolnej ilosci wyszukiwarek, wbudowanego klienta torrentow, przegladanie historii odwiedzanych stron, możliwość szybszego przeglądania stron kosztem jakośći obrazów (Opera Turbo) oraz możliwość stworzenia serwera dla plików które mozesz przesyłać przez sieć ze znajomymi (Opera Unite)

A do tego

widgets . opera . com

76561198001815076.png
Opublikowano
Opera wlasnie ze ma wiecej bajerów : zoom stron, podreczny notatnik, klienta poczty, winietki, wbudowana opcje wylaczenia referrera i skryptow, mozliwosc wykorzystania wynikow wyszukiwania z dowolnej ilosci wyszukiwarek, wbudowanego klienta torrentow, przegladanie historii odwiedzanych stron, możliwość szybszego przeglądania stron kosztem jakośći obrazów (Opera Turbo) oraz możliwość stworzenia serwera dla plików które mozesz przesyłać przez sieć ze znajomymi (Opera Unite)

A do tego

widgets . opera . com

czemu skopiowales to z jakiegos forum (tbh, szukalem o co Ci chodzi z winietkami, zreszta sam pewnie nie wiesz, cus ctrl c -> ctrl v)

zoom stron - teraz chyba kazda to ma

win + r -> notepad - ciezko?

klient poczty -po co? zreszta masz jakis osobny program mozilli do tego (thunderbird?)

winietki - wtf?!

referr i skrypty - masz addony do tego jezeli tak bardzo potrzebujesz 0o.

mozliwosc wykorzystania wynikow wyszukiwania z dowolnej ilosci wyszukiwarek - j.w. (jesli dobrze zrozumialem to szuka w histori np. IE,ale nie wiem po chuj uzywac innych przegladarek)

klient torrentow - ciekawe po co on, i tak odrzucany przez wiekszosc trackerow.

historia stron - pozwól że pomine.

Opera Turbo - masz drewniany modem? Nie zyjemy w czasach gdzie internet jest rarytasem i jak juz ktos go posiada to z modemu.

Opera Unite - udostepnianie plikow w windowsie tez dziala.

nie mówie że opera jest zla, jest to raczej glownie kwestia przyzwyczajen jakiej przegladarki uzywasz, osobiscie jak probowalem uzywac opery to wrocilem do FF po 10minutach. Firefox jak juz to moze mieć ten plus ze jest open source

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!

Opublikowano
czemu skopiowales to z jakiegos forum (tbh, szukalem o co Ci chodzi z winietkami, zreszta sam pewnie nie wiesz, cus ctrl c -> ctrl v)

Napisałem wczesniej wersje własnorecznie tylko poprzez wklejenie linku wuskoczył komunikat o zakazanym linkowaniu i mi posta wyczyściło >.<

zoom stron - teraz chyba kazda to ma - tu masz to za pomocą gestów myszy

win + r -> notepad - ciezko? - tu masz wbudowane mniej miejsca zajmuje oraz mniejszy syf na pasku start

klient poczty -po co? zreszta masz jakis osobny program mozilli do tego (thunderbird?) - przy opaleniu przeglądarki w tle moga ci sie odbierać wiadomości

winietki - wtf?! - widzety

referr i skrypty - masz addony do tego jezeli tak bardzo potrzebujesz 0o. - czyli mozzila zeby stała sie dobrą przeglądarką musi mieć doinstalowane tysiące addonów?

mozliwosc wykorzystania wynikow wyszukiwania z dowolnej ilosci wyszukiwarek - j.w. (jesli dobrze zrozumialem to szuka w histori np. IE,ale nie wiem po chuj uzywac innych przegladarek) - jednym kliknieciem zmieniasz wyszukiwarke w której chcesz szukać ( koło paska adresu )

klient torrentow - ciekawe po co on, i tak odrzucany przez wiekszosc trackerow.

historia stron - pozwól że pomine - Wyszukuje wybrane frazy w histori przeglądania

Opera Turbo - masz drewniany modem? Nie zyjemy w czasach gdzie internet jest rarytasem i jak juz ktos go posiada to z modemu - niektóre strony są tak zasyfione niepotrzebną grafiką(i tym tam podobnym) ze ładują sie naprawde długo w porównaniu z innymi stronami wystarczy 1 kliknięcie i mamy problem z głowy.

Opera Unite - udostepnianie plikow w windowsie tez dziala - ja tam bym nie polegał na windowsie jak można wybrać inne rozwiązanie

76561198001815076.png
Opublikowano
czyli mozzila zeby stała sie dobrą przeglądarką musi mieć doinstalowane

Nie, ona jest dobrą przeglądarka już od samego początku i w przeciwieństwie do opery instaluje sobie to co jest mi potrzebne a nie dostaje pełno niepotrzebnego syfu.

sry ale zoom - ctrl + scroll nie jest skomplikowanym skrotem i bez gestow da sie obejść, zresztą masz addony do gestów.

notatnik - łatwiej zarzadzac oknami jak je masz na pasku

klient poczty - chyba kazdy klient poczty działa w tle, pobierajac wiadomosci co jakis czas

wyszukiwarki - ctrl + e -> alt + ? -> pierwsza litera nazwy wyszukiwarki

historia - w firefoksie historii używa już w pasku adresu

opera turbo - daj przykład?

unite - to czemu nie uzywasz maca/linuxa ?

robienie wszystkiego w 1 nie jest dobrym rozwiazaniem, lepiej jak program skupia sie na swoim głównym przeznaczeniu.

widzisz, mozemy sie tak do usranej śmierci kłócić, ja mam swoją opinie i przyzwyczajenia a Ty swoje

Wrzuć.se! - zachęcam do dyskusji na temat mojej stronki do uploadowania obrazków przez ich bezpośrednie wklejanie na stronę!