Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Konkurs] Najlepszy Poradnik - Wyniki.

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nadszedł dzień przedstawienia wyników. Przepraszam za wszystkie opóźnienia.

Chciałbym przedstawić wszystkim co sądzę na temat ich buildów więc, przed wynikami trochę lektury.

Tekst to 25% oceny.

Anivia - The Frozen Death

Tekst:

Parę błędów ortograficznych i stylistycznych. W niektórych miejscach stawiałeś polskie znaki, w niektórych nie. Brak obrazków przy itemach. Tak poza - w tekście jest wszystko zawarte.

8pkt.

Build:

Build jest ogólnie dobry, jednak mejaj według mnie nie jest dobrym itemem na wyższe lvl-e. Jeśli masz item stackujacy sie za kille/asysty - przeciwnicy na wszelką cenę próbują cię pozbawić stacków - często giniesz i nie możesz zadać dobrego dmg. Najlepszym rozwiązaniem było by zastąpienie majaja - rabbadonem. Daje prawie tyle samo ap co mejaj z 20 stackami oraz bardzo dobry pasyw.

6pkt.

Razem - 6,5.

Amumu - On Płacze!

Tekst:

Co tu dużo mówić - kilka składniowych, ortograficznych brak - ale tekstu jest bardzo mało. Opis gry (poza early) mówi nam tyle co "weź kij i zabij tych którzy próbują zabić ciebie" .

7pkt.

Build:

Niby dobrze - jednak itemy na ap są według mnie bez sensu. Nie mamy zadawać dmg, a nawet jak byśmy chcieli to raczej z nie za dobrym skutkiem dla naszej drużyny - nasz nie broniony carry pada. Zada on jednak trochę większy dmg niż my.

7pkt.

Razem - 7

Blitzcrank - The Great Steam Golem

Jak dla mnie to to jest niemalże plagiat tego:

http://leagueoflegends.pl/forum/showthread.php?tid=4951

Sformułowania są niemal identyczne, build różni się o 1 item. Nie będę tego oceniał.

Dr. Mundo - The Madman of Zuan

Tekst:

Żadnego błędu ortograficznego nie dostrzegłem. Był chyba jeden czy dwa składniowe. Fazy gry opisane są dość dokładnie.

9pkt.

Build:

Według mnie robienie mundo pod full tanka jest bez sensu - nie robimy damage ani nie chronimy naszych carry. Jesteśmy chodzącą kupą mięsa którą każdy omija. Lepszym rozwiązaniem jest robienie go pod off tanka - dużo survi, dobry dmg - czego chcieć więcej.

4pkt.

Razem - 5,25

Fiddlesticks - The Blood Hunter (Warwick?)

Tekst:Tekst:

W tekście nie znalazłem żadnych błędów ortograficznych czy składniowych. Były 2 czy 3 literówki. Tekstu jest bardzo mało, jeśli zmienić by układ z "wiersza" na zwykły tekst, wyszło by ledwie parę linijek (10 około).

7pkt.

Build:

Jak dla mnie build jest bardzo dobry, wystarczająco survi aby nie paść i ap aby zadać dmg. Jedyne co bym wyrzucił to Lich Bane - ja jakoś nigdy podczas TF-a nie miałem okazji uderzyć z AA. Zabrakło mi jednak jungli, bez której fiddle nie obejdzie się na wyższym ELO.

8,5pkt

Razem - 7,75

Gigant Cho Gath czy małe Cho Gath'ciątko

Tekst:

Napisałeś najdłuższy poradnik, sporo się napracowałeś. Dlatego w tej kategorii...

10pkt.

Build: : (Mage tank - w temacie uznałeś że jest najlepszy)

W buildzie masz AP tyle co z runek i masterek do około 15 min. Pierwszy item warmog - wciąż jesteśmy łatwi do zabicia mimo takiej ilości hp, nie mamy rezistów i Brand bije nam po 500 z AA. Jak dla mnie build nie ma sensu, ciężko będzie nim grać na 20+ lvl-u.

2pkt.

Razem - 4

Teemo- czyli Mały zabójca.

Tekst:

Brak ortów, poprawna składnia, jedynie trochę oczo... kolory.

9,5pkt.

Build:

W buildzie brak survi, jaki kolwiek przeciwnik z doskokiem będzie nas zabijał dwoma hitami. Nie ma malady'a czy madredów - core dla AD teemo. Jak dla mnie build słaby.

5pkt.

Razem - 6,125

Tristana - The Megling Gunner

Tekst:

Brak ortów, w 1 miejscu było kilku krotne powtórzenie tego samego wyrazu, reszta jest dobra.

9,5pkt.

Build:

Build jest bardzo dobry, wystarczająco survi i dmg. Kiedy to pisałem akurat Chaox grał tym buildem i szło mu bardzo dobrze. Dzięki trzem doransom nie ma problemów z survi w early, możemy spokojnie farmić miniony.

9pkt.

Razem - 9,125

Vayne - The Night Hunter

Tekst:

Ortów nie znalazłem, składnia poprawna, dokładny opis.

10pkt.

Build:

Build jest dobry ale w core brak survi. Thornmail to raczej marny item dla ad carry. Maxował bym raczej W przed E. Tak poza tym reszta jest dobra.

7pkt

Razem - 7,75

Warwick - o wilku słów kilka

Tekst:

Brak ortów, tekst opszerny, zdarzyło się kilka literówek. Błędów składniowych nie zauważyłem.

9pkt.

Build:

Build jest bardzo dobry. Opisałeś i lane i junglę. Dobrze opisana taktyka. Brak jednak opisu większości itemów na survi.

7pkt.

Razem - 7,5

[TuT]Xin Zhao - czyli lekki dps'ik ...

Tekst:

Błędów ortograficznych i składiowych nie znalazłem. Jednak tekstu jest niewiele i jest opisany tylko do konkretnych dwóch sytuacji.

7pkt.

Build:

Build niby dobry, zabrakło mi jednak survi. Off-tank powinien mieć go więcej niż 1 item. Brak też jungli która na xinie sprawdza się świetnie. 24 pkt w jednej kolumnie masterek też nie jest dobrym pomysłem.

5pkt

Razem - 5,5

Xin zhao - Victory calls!

Tekst:

Tekst poprawny ortograficzie i składniowo, kilka literówek. Nie opisałeś jednak taktyki.

6pkt.

Build:

Za mało survi na off-tanka, xin-a raczej nie buduje się pod crity, podajesz teorię gankowania a nie podajesz jungli - przy ogarniętych przeciwnikach nie pogankujesz gdy jesteś na linii - albo cię spushują albo napiszą ss/mia/miss i już sobie nie pogankowałeś. Masz też 23pkt w 1 kolumnie masterek, oraz brakuje w nich 1 pkt.

5pkt.

Razem - 5,25

Tak więc pierwsze miejsce zajmuje...

Tristana - The Megling Gunner - by SurkiPL

Drugie miejsce, i tu pojawia się problem - egzekwo

Vayne - The Night Hunter - by Zieloo

oraz

Fiddlesticks - The Blood Hunter - by Blayd3R

A ja na prawdę nie wiem co z tym zrobić. Raczej nie zostawię dwóch na jednym miejscu miejscu, chyba że znajdzie się ktoś kto mi pomoże z reffami. W tym wypadku na 3 miejscu znalazł by się Warwick - o wilku słów kilka - by Wujek Gogel.

Nagrodę publiczności zdobywa

Fiddlesticks - The Blood Hunter - by Blayd3R

Tak, wiem że zaraz polecą wulgi w moją stronę "bo przecież mój poradnik był lepszy". Powiem od razu że z kilkoma poradnikami miałem duży problem, ni jak nie mogłem ocenić który jest lepszy. Niestety nie jestem w stanie nagrodzić wszystkich - zwyczajnie nie mam czasu na zrobienie 40reffów. Dlatego przepraszam tych którzy poczuli się urażeni tym że ich nie nagrodziłem.

Jeśli ktoś z dobrego serca chciałby mi pomóc w robieniu reffów - piszcie na pw lub gg.

To chyba na tyle w sprawie tego konkursu, reffy zacznę robić kiedy skończy się IP boost, będę w stanie zrobić max 2/3 dziennie. Proszę wszystkich nagrodzonych o wysłanie mi swojego linku na PW (nagroda pocieszenia też się liczy).

Gdybym o czymś zapomniał - piszcie.

Tak więc pozdrawiam,

Lordwyder

A właściwie, nie będę tego rozstrzygał, zrobię wam po 5 refów.

Opublikowano

Gratuluję wszystkim i Blayd3rowi nagrody publiczności ;)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Co do swoich punktów nic nie mam, fakt ze był to trochę nie wypał. Mimo to muszę coś wyjaśnić, bo ocena nie wydaje mi się prawidłowa, dla przykładu ja miałem błędy w tekście? Rozbawiło mnie to. No i wygraną dla moderatora przemilczę.

Gratulacje zwycięzcom.

Opublikowano

Co do swoich punktów nic nie mam, fakt ze był to trochę nie wypał. Mimo to muszę coś wyjaśnić, bo ocena nie wydaje mi się prawidłowa, dla przykładu ja miałem błędy w tekście? Rozbawiło mnie to. No i wygraną dla moderatora przemilczę.

Poradnik napisał 1 lipca, aplikację 9.

Nie, nie miałeś błędów, miałeś literówki, za które nie odejmowałem pkt.

Co nie wydaje ci się prawidłowe?

Opublikowano

0,25 do 2 miejsca ;d

#Dobra co do bezstronności mam duże wątpliwości, piszesz, że u mnie zabrakło opisu itemów defensywnych gdy opisałem te najciekawsze, opisałem offensywne itd.W poradniku naszego moda jest sam core i napisane, że reszta zależnie od enemy ciekawe, że u niego nie zwróciłeś na to uwagi.

Sugerowanie się grą haoxa #1 a Regi wycarował high elo ad sorką za taki poradnik też bym dostał nagrodę? o.O

Ale nie mam zamiaru się rzucać, ale z lekka widać stronniczość.

Gratulacje wygranym lol

Opublikowano

Wyder nie obraź się, bo na prawdę nie zależy mi na nagrodzie, ale na tym jakie przywiązanie miałeś do sprawdzania. Otóż mój temat, cytuj i elegancko powinno podkreślić błędy/literówki których tam nie ma, podkreślone są jedynie angielskie, lub spolszczone słowa. Dlatego patrzę na wyniki jak wyssane z palca, to tyle z mojej strony.

"dmgu", "lanech" - teraz widzę tylko 2, mogłem się gdzieś walnąć.

Dobra, sprawdzę to wszystko jeszcze raz dokładnie.

No i gdzie te literówki? o-o Już pisałem o spolszczanych słowach.

@Wyder okej, dziękuje.

Opublikowano

Widać że to wszystko było ustawione, a na pewno to pierwsze miejsce które na pewno nie należy się poradnikowi Tristana - The Megling Gunner... Było parę o wiele lepszych poradników, no ale wiadomo. Przecież obaj są kid modami to .... Nie chodzi mi o to że ja nie wygrałem bo to było pewne ale wyniki są tak jak @up powiedział "wyssane z palca"

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

0,25 do 2 miejsca ;d

#Dobra co do bezstronności mam duże wątpliwości, piszesz, że u mnie zabrakło opisu itemów defensywnych gdy opisałem te najciekawsze, opisałem offensywne itd.W poradniku naszego moda jest sam core i napisane, że reszta zależnie od enemy ciekawe, że u niego nie zwróciłeś na to uwagi.

Sugerowanie się grą haoxa #1 a Regi wycarował high elo ad sorką za taki poradnik też bym dostał nagrodę? o.O

Ale nie mam zamiaru się rzucać, ale z lekka widać stronniczość.

Gratulacje wygranym lol

To z Chaoxem podałem od tak o, bo akurat wszedłem na jego streama.

Właściwie przejrzę to wszystko jeszcze raz, byłem dość niewyspany jak to sprawdzałem.

Wyder nie obraź się, bo na prawdę nie zależy mi na nagrodzie, ale na tym jakie przywiązanie miałeś do sprawdzania. Otóż mój temat, cytuj i elegancko powinno podkreślić błędy/literówki których tam nie ma, podkreślone są jedynie angielskie, lub z polszczone słowa. Dlatego patrzę na wyniki jak wyssane z palca, to tyle z mojej strony.

"dmgu", "lanech" - teraz widzę tylko 2, mogłem się gdzieś walnąć.

Tak, to był fail z mojej strony. Spolszczyłeś to w ten sposób że myślałem że chodzi ci o co innego.

Dobra, sprawdzę to wszystko jeszcze raz dokładnie.

Opublikowano

Skąd ja wiedziałem, że pojawią się takie komenty .. Nigdy mi nie zależało na wygraniu tego, zrobiłem go żeby na forum było coś więcej niż same problemy .. Mogę się nawet wycofać z tego konkursu jeżeli wszędzie widzicie podstępy i układy.

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Po prostu żałosne, ustawione ? Niby dlaczego ? Refy i tak będzie musiał zrobić Lord Wyder wiec on się troche poświęca... a Wy i tak nie potraficie nic docenić, no nic pozdro Polsko ; ]

Opublikowano

Obmyśliłem moją teorię spiskową.

Wyróżniłem Ziela, dlatego że byłby pierwszym który zacząłby mnie hejcić i mój plan by nie wypalił. Dzięki temu że go wyróżniłem nie zauważy tego gdyż nie będzie chciał stracić nagrody.

Kolejnym wyróżnionym jest Bladyer - no przecież dostał nagrodę publiczności, jeśli bym go nie wyróżnił mój spisek został by w łatwy sposób wykryty. Wyróżnienie go nie wzbudzi żadnych podejrzeń.

I na końcu, pierwsze miejsce zajmuje Surki bo... Nie mam pojęcia.

Tak czy inaczej - TO GENIALNE!

A teraz na poważnie. Postanowiłem że nic nie będę zmieniał. Nie podoba się - no cóż, zniosę narzekania i płacz o niesprawiedliwości. Jednak gdybym coś zmienił, inni poczuli się dotknięci niesprawiedliwością i płacz zaczął by się od początku.

Jest to jedynie nauczka dla mnie aby nigdy więcej tego typu konkursów nie organizować. Nie mam z tego nic, a jeśli tylko ktoś dostanie coś więcej niż inni - zaczyna się płacz. No cóż, i tak dzięki wszystkim za wzięci udziału w konkursie. Następnych edycji nie będzie - po prostu nie mam zamiaru robić czegoś za darmo dla innych i jeszcze się denerwować.

Proszę aby nikt mnie nie bronił - to śmierdzi spiskiem!

Pozdrawiam

Lordwyder.

Opublikowano

Oj tam oj tam.

Wygrał Surki - bez wyjaśnienia.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Tristana - The Megling Gunner

Tekst:

Brak ortów, w 1 miejscu było kilku krotne powtórzenie tego samego wyrazu, reszta jest dobra.

9,5pkt.

Build:

Build jest bardzo dobry, wystarczająco survi i dmg. Kiedy to pisałem akurat Chaox grał tym buildem i szło mu bardzo dobrze. Dzięki trzem doransom nie ma problemów z survi w early, możemy spokojnie farmić miniony.

9pkt.

Razem - 9,125

Tu masz wyjaśnienie.

Opublikowano

A teraz się kurwa pytam, dlaczego poradniki są skopiowane z mobafire.com?

Ja mógłbym dać poradnik z mobafire do pro ashe (staty zazwyczaj 10/1;2;3/14+

Dla mnie to nie jest wygrana surkiego, JAKBY SAM TAkI BUILD zrobił to spoko, ale to jest skopiowane -.-

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

A teraz się kurwa pytam, dlaczego poradniki są skopiowane z mobafire.com?

Ja mógłbym dać poradnik z mobafire do pro ashe (staty zazwyczaj 10/1;2;3/14+

Dla mnie to nie jest wygrana surkiego, JAKBY SAM TAkI BUILD zrobił to spoko, ale to jest skopiowane -.-

Pr0 Ashe z latarnią. A staty to jak widzę zazwyczaj 1-6/1-8/2-12.

Dobra, miałem już nie odpowiadać haterom, ale niech będzie.

Anivia:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/anivia-master-caster-48420

Amumu

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/amumu-wrapping-up-the-jungle-37186

Dr.Mundo

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/mundo-da-tank-28318

Fiddlesticks

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/dont-play-the-banjo-pick-the-fiddle-29452

Cho' Gath

Brak?

Teemo

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/amazing-solo-teemo-2182

Tristana

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/tristana-a-complete-guide-to-everything-v-1-2-96650

Vayne

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/vayne-the-night-hunter-83044

WW

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/lanewick-no-more-jungling-88376

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/warwick-jungle-king-549

Xin

Dps:

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/xin-asian-devastation-50235

VC

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/xin-zhao-annihilation-83973

OMFG! Wszystko poza buildem dla Cho to plagiaty (różni się 1 item). Rozumiem że mam nikomu nie dawać nagrody, lub dać ją dla autora poradnika o Cho?

Opublikowano

Lol..

ja build do mundo pisałem po swojemu, nie patrzyłem na inne buildy..

Wgl tamten co tu podałeś to jest zupełnie inny.. Inne summmonery i w itemach inaczej.

Opublikowano

Lol..

ja build do mundo pisałem po swojemu, nie patrzyłem na inne buildy..

Wgl tamten co tu podałeś to jest zupełnie inny.. Inne summmonery i w itemach inaczej.

Chodzi mi o itemy. Nie miałem zamiaru na nikogo najeżdżać tylko pokazać że w sieci zdarza się mnóstwo takich samych buildów i można zrobić taki sam nawet nie wiedząc że istnieje podobny.

Opublikowano

To , że buildy się powtarzają oznacza tylko tyle, że się sprawdza. Jeżeli Pan NupBuster twierdzi, że zrobiłem plagiat podaj podobieństwa (oprócz buildu).

35205.jpg

33071.png

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...