Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu zacząłem mieć lagi na pewnym serverze. Zacząłem się zastanawiać, dlaczego. Popytałem ludzi. Oni nie mieli lagów, mówili, że mam coś z netem. Sprawdziłem pingi, są bardzo małe. Na innych serverach mam to samo. Próbowałem zmienić nick postaci, bo może coś było zwalone w plikach serverowych, ale nie. Pomoże mi ktoś? :( Poleci dużo -/+ jak kto woli.

Opublikowano

Łącze 74mb/sek (7400 kb /sek ściąga, ale czasem zamula - max zwalnia do 5000 kb/sek) Gra nie ma jak zamulać. Mam 3gb ramu i żadnych włączonych procesów zżerających dużo ramu. Tak samo procek. Wgl mam mało procesów zazwyczaj włączonych.

Jak sprawdzić ilość utraconych pakietów?

Opublikowano

Użyj programy Game Booster ,powinno pomóc .

A gdy grasz w MineCraft'a na Single Player to też masz lagi czy tylko na serwerach MultiPlayer ?

Opublikowano (edytowane)

HP Bamboo model p6710pl taki z ładnym, białym bambusikiem na czarnym tle :3 Ale to chyba nie ważne xD

Procek IntelR Core i3 CPU 550 @ 3.20GHz

Ram 3,00 GB

64 bity systemu operacyjnego

Użyj programy Game Booster ,powinno pomóc .

A gdy grasz w MineCraft'a na Single Player to też masz lagi czy tylko na serwerach MultiPlayer ?

Jak na single player można mieć lagi? ;O?

Gra mi nie ścina, mam po 110 fps na najlepszych detalach.

Cofają mi się klocki. (To zabrzmiało troszkę komicznie... :D)

Edytowane przez Nubciu Kluseczka
Opublikowano

@UP

Wiem o co ci chodzi z tymi cofającymi się klockami też kiedyś tak miałem . Możliwe jest też ,że za duzo osób naraz gra na tym serwerze i to może być przyczyną . Również właściciel serweru może mieć kompa do bani i tyle

Opublikowano (edytowane)

Server hostowany na gamepixie, jest 8 osób na 20.

Na innych serverach też tak mam, więc to nie tego wina.

Do tego, co ciekawe ludzie widzą natychmiast to, co np napisałem na czacie w grze (mówią mi o tym na ventrillo, gdzie nie mam lagów)

To wyglądałoby tak, że mam dobry upload, słaby dowlnoad, ale to nie prawda. ;F Nie ogarniam tego troszku.

Edytowane przez Nubciu Kluseczka
Opublikowano

To nie twoja wina, lecz osoby hostującej. Na to raczej nic Ci nie poradzimy. Możesz jedynie sprawdzić czy w dzień masz lagi, gdy gra dużo osób, a w nocy chodzi normalnie (mniej osóB).

@edit.

Oj, nie zauważyłem odpowiedzi.

Miałem tak samo gdy grałem z młodszymi kuzynami.

Problem leżał po mojej stronie (utracone pakiety właśnie). Miałem wtedy jeszcze radiówke, teraz wszystko śmiga jak należy.

1317454587-U195480.png

Opublikowano

Dokładniej jak napisał wyżej. Gdy Nubciu Kluseczka coś napisze dochodzi to od razu do nas, lecz mu wyświetla się to dopiero po 15 sekundach. Wcześniej wszystko było w porządku.

Opublikowano

Miałem to samo pisać mi wszystko wyskakiwało norm. ale potem dałem force update i śmigało :).

666/666/666/666/666/666/666/666/666

Opublikowano

moze masz programy spowalniajace komputer. tez je mam i sa lagi na kazdym serwie, a odrazu po przeinstalowaniu systemu lux hodzilo nawet ja stawialem serwa na 5 osob 0 lagow. sprobuj przeinstalowac system. i nie instaluj takich programow jak chcesz grac na serwie bez lagow.